Η ιστορία του Tad ξεκινά κάπου στο 2004 ως ένα animation μικρού μήκους από την Ισπανία που θυμόταν τον χαρακτήρα απόδρασης του κινηματογράφου και την επιρροή του στα παιδιά, φτιάχνοντας μια μικρή ιστορία που είχε τη βάση της στον Ιντιάνα Τζόουνς αλλά και σε παλιότερες χολιγουντιανές απόπειρες.

 

Ακολούθησε μια συνέχεια και ένα μεγάλου μήκους φιλμ το 2012 που τα πήγε περίφημα στη χώρα του, βάζοντας πλώρη για το εξωτερικό και φθάνοντας ως μια νέα ταινία, που, παρά το μικρό budget της, δείχνει τις ικανότητες των δημιουργών της στο σχέδιο, που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από μεγαλύτερες παραγωγές.

 

Μιλώντας πάλι για θησαυρούς και περιδέραια, με υπόβαθρο την ιστορία του βασιλιά Μίδα, η νέα περιπέτεια του Tad προσπαθεί να χαρίσει safe οικογενειακή διασκέδαση, με τον ήρωα που αναζητά πολιτισμούς που θα ζήλευε ο Τζόουνς, αλλά αυτό είναι το μόνο κοινό που έχουν οι δυο τους.

 

Εν αντιθέσει με τον γυναικοκατακτητή καταφερζτή κλασικό Αμερικανό ήρωα, αυτός παραθέτει μια άτσαλη προσωπικότητα κι έναν ντροπαλό χαρακτήρα, παραπατώντας και μπλέκοντας σε μπελάδες για χάρη της αγαπημένης του και του εύκολου γέλιου των μικρών παιδιών.