Το Ταξίδι

Εικαστικοί, designers και φοιτητές εκθέτουν στο The Box.

LIFOTEAM 27.12.2019 | 00:00

Στην κοινή θεματική του ταξιδιού δούλεψαν, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-19, εργαστήρια τριών πανεπιστημιακών σχολών, του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Τα έργα που προέκυψαν από αυτό το project αποτέλεσαν το υλικό αυτοτελών εκθέσεων που φιλοξενήθηκαν αρχικά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στη συνέχεια στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

 

Τώρα στη γκαλερί The Box παρουσιάζεται ο τρίτος κύκλος της έκθεσης που περιλαμβάνει έργα, καλλιτεχνικά και design, καθηγητών και φοιτητών. Στα έργα αυτά, που είναι συχνά αποτέλεσμα μιας δημιουργικής ώσμωσης, φαίνεται να αναδύονται κάποιες κοινές, ανά εργαστήριο, κατευθύνσεις σχετικές με τις συζητήσεις, τη δημιουργική διαδικασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ φοιτητών και δασκάλων.

 

Έργα με αναφορές στο τοπικό ή το παγκόσμιο, στο παρόν ή το παρελθόν, στο ταξίδι, άλλοτε πραγματικό και βιωμένο και άλλοτε φανταστικό.


Συμμετέχοντες φορείς:
-Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου
-Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
-Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

Επιμέλεια: Φλωρεντία Οικονομίδου
Ιστορικός τέχνης: Ειρήνη Λεοντακιανάκου
Υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Διοργάνωση – συντονισμός: THE BOX Προβολή-Προώθηση Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Μ.Κ.Ε

 

ΠΟΤΕ27/12/2019 - 31/12/2019
ΠΟΥTHE BOX
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός