Art Athina 2019

Σε καινούργιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, η Art Athina, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, επιστρέφει για 24η χρονιά.

LIFOTEAM 13.9.2019 | 00:00

Σε καινούργιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, η Art Athina, επιστρέφει για 24η χρονιά.

Από το Σάββατο 14 έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου. H έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος και θα την εγκαινιάσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 19.30.

 

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 36 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέος χώρος διεξαγωγής της 24ης Art Athina είναι το έντονα συνδεδεμένο με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, Ζάππειο Μέγαρον. Πρόκειται για το πρώτο κτήριο που ανεγέρθηκε παγκοσμίως για την εξυπηρέτηση ολυμπιακών αναγκών και το οποίο αποτελεί κόσμημα του νεοκλασικού ρυθμού. Μία ενότητα, ωστόσο, της φετινής διοργάνωσης, το Video, θα βρει στέγη κάτω από τα άστρα του αθηναϊκού ουρανού, στον παλαιότερο εν λειτουργία θερινό κινηματογράφο της Αθήνας, στην Αίγλη Ζαππείου.

 

Για δεύτερη φορά στο κέντρο της πόλης – επιλογή που επικροτήθηκε από την πλειονότητα των επισκεπτών– η φουάρ επιστρέφει με το κύριο μέρος τους προγράμματος της. Τον Ιούνιο είχε προηγηθεί το Art Athina Summer Pop Up που φιλοξενήθηκε σε κτίριο της οδού Αιόλου και στο οποίο συμμετείχαν γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΟΤΕ13/09/2019 - 16/09/2019
ΠΟΥΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός