Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, πρώην εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, μας «ξεναγούν» στον δημόσιο χώρο μέσα από ηχητικές αφηγήσεις και ντοκουμέντα, δημιουργώντας τη δική τους ιδιότυπη χαρτογράφηση της πόλης.

 

Στα πλέον πολυσύχναστα, υποβαθμισμένα ή κοσμοπολίτικα σημεία της Αθήνας, οι θεατές του Φεστιβάλ θα φορέσουν ακουστικά για να ακούσουν ιστορίες από μια παράλληλη πραγματικότητα: για την πλάνη και τον χαμένο χρόνο, για την Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως, για την Αριστερά, τον καπιταλισμό, τον κινηματογράφο, τα rave πάρτυ, την εντατική, τα πανεπιστημιακά έδρανα και την αξία του χρήματος. Αφηγήσεις για το παρελθόν και το μέλλον, με χιούμορ, ποιητικότητα και αργκό γλώσσα, ειπωμένες από εκείνους που αποφάσισαν να δουν τη ζωή πέρα από τα ναρκωτικά.

 

Σε επιλεγμένες ημερομηνίες προγραμματίζονται ειδικά event - happening με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών ομάδων του ΚΕΘΕΑ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη των βραδινών θεατρικών παραστάσεων, στο προαύλιο της Πειραιώς 260.

 

Με δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης στα αγγλικά.

 

Σημεία εκκίνησης: Πειραιώς 260, προαύλιο – Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είσοδος Ηρωδείου –Πεζόδρομος Βουκουρεστίου – Πλατεία Συντάγματος – Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο – Δημοτική Αγορά Κυψέλης

 

Στις 26 Ιουνίου (Ημέρα κατά των Ναρκωτικών) και ώρα 22:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ομάδα μουσικής ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (μουσική καθοδήγηση: Δημήτρης Μητσοτάκης) με έργα Μάνου Χατζιδάκι στο προαύλιο της Πειραιώς 260.