31 χρόνια μετά τον θάνατο του Νικόλα Άσιμου, εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό το αρχείο του. Μακριά από ιστορίες και φήμες, το ίδιο το χειρόγραφο υλικό, θα "μιλήσει" για τον Άσιμο.

 

Με αφορμή το αρχείο, 12 εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν και εκθέσουν έργα, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, με τα οποία πραγματεύονται κοινωνικούς προβληματισμούς του τότε σε σχέση με το σήμερα, ενώνουν τη εποχή του με τη δική μας, και εν τέλει μας καλούν σε μια βόλτα.

 

Μια βόλτα που θα ολοκληρωθεί με συναυλίες τις 2 πρώτες μέρες της έκθεσης: Μανώλης Κουτσονάνος-από την παράδοση στη jazz-, Mode Plagal, Δημήτρης Πουλικάκος, Vasilis Giaslakiotis – Dretta, Γιώργος Μπίλλιος, Guests: Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Adetayo & Kabasele. (Το τελικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση).

 

Το αρχείο περιλαμβάνει: χειρόγραφα του Νικόλα, γνωστά του τραγούδια-την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικοί στίχοι, ανέκδοτα τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του σε πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα.

 

Πρόγραμμα Συναυλιών

Παρασκευή 3 Μαΐου στις 20:30
Mανώλης Κουτσονάνος ( Από την παράδοση στη jazz)
Γιώργος Μπίλιος
Adedeji Adetayo & Monique Kabasele

Mode Plagal

Σάββατο 4 Μαΐου στις 20:30
Δημήτρης Πουλικάκος & Νίκος Σπυρόπουλος
Ανδρέας Γκομόζιας & Δημήτρης Πολύτιμος
Vasilis Giaslakiotis-Dretta
Χαίνης Δημήτρης Αποστολάκης
Φοίβος Δεληβοριάς

Τετάρτη 15 Μαΐου στις 20:30
Αγγελική Τουμπανάκη
One Nation Underground
The Interchange Jazz Trio

Γιάννης Χαρούλης

[Τιμή Εισιτηρίου συναυλιών: 7€ (γενική είσοδος)]