Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του Άγγελου Παπαδόπουλου, «Ακατέργαστα τοπία του μυαλού», στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος».

 

Ο νεαρός ζωγράφος έχει ήδη φιλοτεχνήσει πολλά εξώφυλλα δίσκων και αφίσες γνωστών καλλιτεχνών, όπως του Γιώργου Νταλάρα, του Λάκη Παπαδόπουλου, της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, του Πάνου Μουζουράκη και άλλων.

 

«Ο Άγγελος Παπαδόπουλος είναι ένας νέος ζωγράφος με «παλιά» ψυχή. Ένας καλλιτέχνης ώριμος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο ξεκίνημά του. Τα έργα του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα, η χειρονομία του προσωπική και μεστή (...).

 

Η ζωγραφική του είναι ένα μυστικό κράμα ναίφ μανιέρας διανθισμένης με πολλά εκκλεκτικιστικά στοιχεία που μετέρχονται του Συμβολισμού και του Εξπρεσιονισμού, διατηρώντας το ακατέργαστο και ανεπιτήδευτο κύτταρο της τέχνης του (...) σημειώνει η Μαρία Αθανασέκου, Ιστορικός Τέχνης, Διδάσκουσα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Frederick.

 

Ο Παπαδόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα και συνέχισε τις σπουδές του στον ΑΚΤΟ/Middlesex University όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φοίτησή του. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Fine Art and New Media.