Αλέκος Κυραρίνης, Υπέρ Ευχής

Η νέα ατομική έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη στο Μουσείο Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού.

LIFOTEAM 15.11.2018 | 00:00

Η έκθεση ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη με θέμα «Υπέρ Ευχής» θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου.


Η επιμελήτρια αναφέρει: «Η συνύπαρξη των αντικρουόμενων επιθυμιών στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου προξενεί μια συνεχή πάλη μεταξύ του καλού και του κακού.


Οι αόρατες αλλά αισθητές διαδικασίες μετάβασης από το καταστροφικό στο δημιουργικό, από την ταραχή στην ειρήνη, επηρεάζουν την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου και του χαρίζουν ή του στερούν προσωπική ισορροπία. Αυτή την ανείπωτη αμφιθυμία και την αέναη αναμέτρηση εικονογραφεί μ' έναν τελείως ιδιαίτερο τρόπο ο Αλέκος Κυραρίνης.


Οι άυλες απειλές αποκτούν σάρκα και οστά και εμφανίζονται ως θελκτικά τέρατα, ενώ ο υπερασπιστής του καλού εικονογραφείται ανθρωπόμορφος, σχεδόν αγιοποιημένος και θριαμβευτής από τον αγώνα του... Πρόκειται για μια έκθεση αφιερωμένη στην ενδοσκόπηση και την εξερεύνηση του άγνωστου εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου.


Παρουσιάζεται δε σ ' έναν ιδιαίτερο διττής σημασίας χώρο, παλαιότερα ιατρείο, αφιερωμένο στην ίαση της ψυχής, και τώρα μουσείο, αφοσιωμένο στην ανάτασης της ψυχής μέσα από την τέχνη, την υψηλή αισθητική και την εκπαίδευση...».


Ο καλλιτέχνης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με ενδιαφέρει το «στίγμα» μίας τέχνης, η οποία κάτω από την αναφορά στην αιώνια παράδοση της μάχης του καλού με το κακό, (στην Ανατολική παράδοση το καλό θριαμβεύει -ο Άγιος Γεώργιος νικά τον δράκο) να υπενθυμίζει την ανάγκη που έχουμε σήμερα να αυτοπροσδιοριστούμε, και να αυτοπροσδιοριστούμε, όχι με εθνικιστικές κορώνες, αλλά...»

 

ΠΟΤΕ15/11/2018 - 09/12/2018
ΠΟΥΙΔΡΥΜΑ ΑΓΓΕΛΟΥ & ΛΗΤΩΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός