Η γκαλερί The Breeder διοργανώνει το Condo Unit Athens από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 9 διεθών γκαλερί.

 

Το Condo είναι μια εκτεταμένη έκθεση συνεργασίας διεθνών γκαλερί και παίρνει το όνομά του από το "condominium – συγκυριαρχία".

 

Οι γκαλερί φιλοξενούν, μοιράζονται ή ανταλλάσσουν τους χώρους τους με άλλες, είτε με την έννοια της συνδιαχείρισης μιας έκθεσης, είτε με τη διαίρεση των γκαλερί τους και την κατανομή των εκθεσιακών τους χώρων.

 

Το Condo προτείνει τον επαναπροσδιορισμό των μοντέλων διεθνών εκθέσεων που κυριαρχούν σήμερα πχ art fairs. Ενθαρρύνει τις συνεργατικές δράσεις και παράλληλα προσφέρει ένα περιβάλλον που ευνοεί τον πειραματισμό από τις γκαλερί.

 

Η ιδέα του project ξεκίνησε από την Vanessa Carlos (Carlos / Ishikawa gallery) το 2016 στο Λονδίνο, με σκοπό την ανάπτυξη του Condo στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Λατινική και Βόρεια Αμερική.

 

Το Condo παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 2017 και συνέχισε το 2018 από τις γκαλερί Simone Subal και Chapter. Επίσης το 2018 έκανε το ντεμπούτο του στο Μεξικό σε διοργάνωση της γκαλερί Jose Garcia καθώς και στην Σανγκάη από την Edouard Malingue Gallery. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις λίστες με τις γκαλερί που συμμετείχαν σε κάθε έκδοση του Condo εδώ.

 

Η έννοια του Condo Unit ξεκίνησε 2018 και είναι μια πιο συγκεντρωμένη έκδοση του Condo, όπου μια ομάδα γκαλερί φιλοξενούνται σε έναν χώρο. Το πρώτο Condo Unit πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο στην γκαλερί Jaqueline Martins το 2018, ενώ το δεύτερο θα διοργανωθεί στην Αθήνα από την γκαλερί The Breeder. Το project διάρκειας ενός μήνα έχει σκοπό να ενθαρρύνει και να ισχυροποιήσει την επισκεψιμότητα των γκαλερί που συμμετέχουν.

 

Στα πλαίσια του Condo Unit Athens η The Breeder θα φιλοξενήσει στον χώρο της τις παρακάτω γκαλερί:

Art : Concept, Paris / Παρίσι 

The Breeder, Athens / Αθήνα 

Carlos / Ishikawa, London / Λονδίνο

Dastan's Basement, Tehran / Τεχεράνη 

Galerie Barbara Thumm, Berlin / Βερολίνο 

Grey Noise, Dubai / Ντουμπάι

KÖNIG GALERIE, Berlin / Βερολίνο

Raster, Warsaw / Βαρσοβία 

Sommer Contemporary Art, Tel Aviv / Τελ Αβίβ