Τιμώντας την κορυφαία Ελληνίδα δραματουργό που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο αφιέρωμα στο έργο της και μας τη συστήνει εκ νέου.

 

Το θέατρο της Αναγνωστάκη έγινε σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας συνομιλώντας, ωστόσο, επί ίσοις όροις με την ευρωπαϊκή σκηνή, χάρη στην ιδιαίτερη, προσωπική γλώσσα του.

 

«Δωμάτια μνήμης. Περιπλάνηση στον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη» είναι ο τίτλος της ατμοσφαιρικής έκθεσης - εγκατάστασης που αποτυπώνει τη σχέση της ζωής και του έργου της κορυφαίας δραματουργού καθώς και την παραστασιακή διαδρομή της στο ελληνικό μεταπολεμικό θέατρο. 

 

Πώς μπορεί η χωρική σύλληψη να υπηρετήσει καλύτερα τη μετάδοση ενός συγγραφικού σχεδίου; Πώς μπορεί η περιήγηση σε μια έκθεση για έναν θεατρικό συγγραφέα να μετατραπεί σε βιωματικό γεγονός;

 

Βασισμένη σε αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται σφαιρικά και συγκεντρωτικά για πρώτη φορά, η έκθεση καλεί τον επισκέπτη να χτίσει τη δική του, προσωπική σχέση με τον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη παρασύροντάς τον σε μια νέα κάθε φορά ανάγνωση, με «οδηγό την ίδια».  

 

 

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει

3 Ιουνίου - 19 Ιουλίου (Χώρος Α)

Αναδρομική έκθεση - εγκατάσταση: «Δωμάτια μνήμης. Περιπλάνηση στον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη»

 

10-12 Ιουνίου (Χώρος Β)

Η πόλη, σκηνοθεσία Γιάννης Μόσχος

 

11 Ιουνίου (Χώρος Α)

Συμπόσιο με τη συμμετοχή ανθρώπων του θεάτρου, θεωρητικών και συγγραφέων

 

17 - 19 Ιουνίου (Χώρος Β & Ε)

Eργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη, σκηνοθεσία Ρούλα Πατεράκη