Το 1999 ο Α.Β. συνέλεξε κείμενα, σημειώσεις, λόγια, σχόλια και αφορισμούς από ανθρώπους του πολιτισμού που τον έχουν επηρεάσει βαθιά και μαζί με δικές του εντυπώσεις παρουσίασε τη χειροποίητή του έκδοση «Συναξα – ρήσεις για την τέχνη».

 

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα λόγια του ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά «…Η τέχνη σε κάθε μεγάλη της εποχή δεν είναι παρά φόρμα και χρώμα· ζωγραφική θα πει χρώμα κι αν ο ζωγράφος δεν έχει ευαισθησία να ερεθίζεται από την ύλη του, από το χρώμα και όχι από τις μορφές, δεν είναι ζωγράφος» και του αρχιτέκτονα Π. Α. Μιχελή «Τίποτα δεν είναι άχρωμο στη φύση. Με το χρώμα η μορφή πλαταίνει ή στενεύει, πλησιάζει ή απομακρύνεται, πάντως αλλάζει».

 

Η έκθεση αυτή έρχεται να εκπληρώσει το προσωπικό στοίχημα του εικαστικού με τη ζωγραφική και την ιστορία της. Τα έργα μεταγράφουν τις αναφορές, τις σκέψεις του και η επίπονη, αναστοχαστική διαδικασία διατυπώνεται ακέραια στη βιαιότητα του πλασίματος των μορφών και στην αγριότητα των χρωμάτων.

 

Η εικαστική παραγωγή του Α.Β. διακρίνεται από τον πειραματισμό του με τα υλικά του και τις δυνατότητες των μέσων του. Στα έργα της έκθεσης που παρουσιάζει στο Φωταγωγό εφαρμόζει μεικτές τεχνικές. Τα ακρυλικά, τα χρώματα οινοπνεύματος, το ιώδιο εμπλέκονται εύστοχα στην πολυχρωμία των συνθέσεων δημιουργώντας  έντονο αισθητικό αποτέλεσμα.