Η έκθεση αφορά την ζωή και το έργο της Camille Claudel (1864-1943) η οποία υπήρξε βοηθός, ερωμένη και μούσα του γλύπτη Rodin. Καθώς έζησε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της σε άσυλο, με την σύμφωνη γνώμη της μητέρας και του αδελφού της Paul Claudel, τα έργα που παρουσιάζονται επιχειρούν να απεικονίσουν το ταλέντο, την αντισυμβατικότητα και την ήττα, λόγω της απόρριψης από τον Rodin αφενός και του βίαιου εγκλεισμού αφετέρου. Χρησιμοποιήθηκαν λάδια, γραφίτες, ξηρά παστέλ, κάσια, κόλλες, βερνίκια, σινική μελάνη και άμμος πάνω σε πανί και χαρτί.

 

Η Ματίνα Σταυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1990 απο το τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο FAC DES LETRES στο Poitiers της Γαλλίας ως το 1991.

 

Πήρε μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κυριότερες τις εκθέσεις: 1993“ Dialogues”  Παρίσι, Γαλλία, 2007 “Γενέθλιος τόπος” Μουσείο Μπενάκη Αθήνα, 2008 “ Διονύσιος Σολωμός” Judecca  Βενετία, Ιταλία.2015 “Μνημείο κομμένο στα δύο» Unesco, Δημαρχείο Κηφισιάς, Αθήνα.

 

Έχει εκθέσει ατομικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης , 1991,στην Bologna της Ιταλίας και στο Saint Etienne της Γαλλίας ,1993. Απο το 1994 συνεργάζεται και εκθέτει ατομικά στην  Γκαλερί 7 με τελευταία την  έκθεση “Camille Claudel-Aimer c’est perdre”.Φεβρουάριος 2018. Εργα της βρίσκονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο της Niort, Γαλλία καθώς και σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.