Το πρόγραμμα Future Climates έχει σκοπό να προτείνει βιώσιμες καλές πρακτικές σε ανεξάρτητους πολιτιστικούς οργανισμούς και ανεξάρτητους καλλιτέχνες. H έναρξη του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με το «The School of Redistribution», το οποίο θα διαρκέσει τρεις μήνες και περιλαμβάνει έκθεση, επιτόπια έρευνα, πρόγραμμα δημόσιων δράσεων και μια commissioned performance, όλα με τη μορφή «σχολείου».

 

Το Future Climates θα ξεκινήσει στην State of Concept στην Αθήνα με το «School of Redistribution» (το Σχολείο της Αναδιανομής) που αποτελείται από μια ομαδική τρίμηνη έκθεση, έρευνα και δημόσιο πρόγραμμα, όλα υπό την μορφή ενός σχολείου. Σχεδιασμένο ως ένα μέσο για διάλογο ανάμεσα σε ένα εύρος θεμάτων, μεθοδολογίας και πρακτικών, το πρόγραμμα θέλει να διερευνήσει τις οικονομικές συνθήκες που καθορίζουν και προσδιορίζουν το έργο των οργανισμών μικρής κλίμακας στον τομέα της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού στην Αθήνα. Το βασικό ερώτημα προς διερεύνηση είναι: πώς να μετατρέψεις την ολοένα και πιο επισφαλή ύπαρξη των πολιτιστικών οργανισμών μικρής κλίμακας και των ανεξάρτητων εργαζομένων (ελεύθερων επαγγελματιών) στον χώρο της τέχνης σε μια πιο βιώσιμη ύπαρξη, τόσο σε οικονομικούς όρους όσο και σε όρους εργασιακής ηθικής;

 

Το ερευνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει (για τους συμμετέχοντες) επισκέψεις σε χώρους τέχνης της Αθήνας, σεμινάρια και διαλέξεις από Έλληνες και ξένους εργαζόμενους του πολιτιστικού χώρου, συγγραφή κειμένων και ένα δημόσιο πρόγραμμα για όλο το κοινό της Αθήνας.

 

Το δημόσιο πρόγραμμά του θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στη 13.00, με μια δράση της Alexandra Pirici και ομιλίες και συζητήσεις ανάμεσα στους: Olav Velthuis, Emily Pethick, Victoria Ivanova, Maria Lind, Julieta Aranda και Anton Vidokle, υπό τον συντονισμό του Mohammad Salemy.