Το Θέατρο Σημείο εγκαινιάζει την Τετάρτη, 24 Ιουνίου την έκθεση Showcase των εικαστικών της πλατφόρμας Contemporary Art Showcase Athens. Για δέκα μέρες το Θέατρο Σημείο μεταμορφώνεται σε ένα ανατρεπτικό εκθεσιακό περιβάλλον, φιλοξενώντας στους χώρους του παραπάνω από 40 νέους εικαστικούς από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Φλώρινα, την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με έργα performance, video art, ζωγραφικής, γλυπτικής και νέων μέσων.

 

Η έκθεση Showcase φέρνει στο επίκεντρο τους νέους καλλιτέχνες, δίνοντας στο κοινό μια σπάνια ευκαιρία πρόσβασης στις εσωτερικές λειτουργίες του εν πολλοίς άγνωστου, ραγδαία μεταβαλλόμενου και πολυδιάστατου κόσμου των νέας εικαστικής παραγωγής. Δρώντας το Showcase εστιάζει στο να παρουσιάσει το δυναμικό πεδίο δράσης, πειραματισμού, καινοτομικών προσεγγίσεων, και νέων προτύπων συνεργασίας που χαρακτηρίζουν την νέα γενιά εικαστικών.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης έρχονται να συνδιαλεχτούν με την σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή τέσσερις σημαντικοί Γερμανοί και διεθνώς αναγνωρισμένοι εικαστικοί, επιμελητές και κριτικοί τέχνης, σε συνεργασία με το πρόγραμμα της «Αυτόνομης Ακαδημίας». H Joulia Strauss (διεθνής εικαστικός και ακτιβίστρια της τέχνης), Raimar Stange (εικαστικός επιμελητής και αρθρογράφος μεταξύ άλλων, των περιοδικών Frieze, Cura και Kunst), Tania Hron (η τελευταία συνεργάτις του φιλοσόφου και πατέρα του κλάδου του "media theory" Friedrich Kittler, η οποία θα παρουσιάσει για πρώτη φόρα άγνωστα και αδημοσίευτα κείμενά του) και Christoph Keller (νικητής το 2000 του Ars Viva Preis, από την Kulturkreis του B.D.I.) προσφέρουν ένα δυναμικό πλαίσιο κριτικής συνδιαλλαγής και μια ανοιχτή πλατφόρμα συζήτησης με τους συμμετέχοντες εικαστικούς και το κοινό της έκθεσης, δημιουργώντας μια ανοιχτή πλατφόρμα συζήτησης γύρω από τις ιδιαίτερες προκλήσεις, συνθήκες και προβληματισμούς που καθορίζουν την εικαστική παραγωγή των νέων εικαστικών του τόπου μας.

 

Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν από παρουσιάσεις έργων performance art.