Μιας και η μουσική δημιουργείται στους δρόμους, έχει ενδιαφέρον πέρα από γνωστούς καλλιτέχνες να δούμε τι κάνουν και οι καινούριες μπάντες. Αυτές που βρίσκονται στις πόλεις μας, στις γειτονιές μας, στην πολυκατοικία μας.

  

Μιλήσαμε λοιπόν με τους Majesties από την Θεσσαλονίκη και τους ρωτήσαμε την άποψή τους για την μουσική, την Θεσσαλονίκη, τα σχέδια τους  και άλλα διάφορα, σε μία συνέντευξη-ανάκριση.

 

  

 
 

  

Πώς ξεκίνησαν οι The Majesties και τι μουσική παίζουν;

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2012 και συνεχίζουμε από τότε με live εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη. Παίζουμε Indie rock και οι επιρροές μας έχουν ρίζες σε σύγχρονα ακούσματα, όπως Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Killers κ.α. Επίσης όλοι μας αγαπάμε το Britpop και μπάντες όπως Oasis, Blur, Suede. Πάντα, βέβαια, προσπαθούμε να κάνουμε κάτι δικό μας και να μην προσκολλόμαστε σε στάνταρ φόρμες.

 

Πώς καταλήξατε στο Indie Rock;

Ο καθένας μας έχει περάσει από διάφορα σχήματα και «ετερόκλιτα» είδη από Classic Rock και Metal, μέχρι Punk Rock, ακόμα και Trip Hop. Το Indie είναι κάτι που εκφράζει όλους μας τα τελευταία χρόνια και έτσι συναντήθηκαν οι δρόμοι μας. Ωστόσο ο χαρακτηρισμός αυτός είναι απλά μία ταμπέλα για να καταλάβει κάποιος τι θα ακούσει όταν θα έρθει σε ένα live των Majesties. Δεν σημαίνει κάτι παραπάνω.

 

Με τι ασχολείστε τον τελευταίο καιρό?

Ετοιμαζόμαστε για το live με τους Polarized στο Silver Dollar, στις 8 Μαΐου, το οποίο θα είναι το πρώτο μας για τη φετινή σεζόν και όπου θα παρουσιάσουμε τρία νέα δικά μας κομμάτια και κάποιες διασκευές από αγαπημένες μπάντες.

 

Ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος σας?

Προς το παρόν θέλουμε να ολοκληρώσουμε την ηχογράφηση του πρώτου μας EP, το οποίο θα περιλαμβάνει 4 κομμάτια. Γενικά θέλουμε να συνεχίζουμε να γράφουμε μουσική, να εμφανιζόμαστε σε διάφορους χώρους, ίσως και εκτός Θεσσαλονίκης, και να συνεργαστούμε με μπάντες και άτομα που γουστάρουμε και περνάμε καλά.

 

Πώς και δεν κάνατε άλλη εμφάνιση μέχρι στιγμή φέτος?

Ουσιαστικά οι λόγοι είναι δύο, αφενός διότι αλλάξαμε κιθαρίστα, ήρθε ο Αλέξανδρος στην παρέα μας, οπότε έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε τον ήχο μας στα νέα δεδομένα. Αφετέρου, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε πιο εντατικά με τη δική μας δουλειά, ώστε να έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι αξιόλογο στον κόσμο.

 

Ασχολείστε επαγγελματικά με την μουσική;

Δύσκολη ερώτηση... Σίγουρα δεν παίζουμε απλά για να περνάει η ώρα. Έχουμε δηλαδή στόχους ως συγκρότημα. Ωστόσο αν το "επαγγελματικά" σημαίνει να βγάζουμε χρήματα από την μουσική, να ζούμε από αυτό, τότε όχι. Συνήθως δίνουμε, παρά παίρνουμε. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στην σκηνή σήμερα, αλλά αυτό δεν μας αποθαρρύνει καθόλου. Δηλαδή θα συνεχίσουμε πολλά χρόνια να βάζουμε από την τσέπη μας προκειμένου να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Όλοι μας κάνουμε άσχετες με τη μουσική δουλειές.

 

Ποια είναι η γνώμη σας για την Indie σκηνή της πόλης;

Υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες με πολύ καλό υλικό και καλοί μουσικοί. Το κοινό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά όσο περνάει ο καιρός ενισχύεται με κινήσεις όπως το Indie Fest, που έγινε πρόσφατα και με ενδιαφέρουσες συνεργασίες.

  

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας τοπικές μπάντες;

Πολλές και από διάφορα είδη. Family Idiot, Aleph, Brightside, Viper Vikings, Roundlights, Straw Tone, Allergic, Μ.Α.t.Ε., Mitic Threesome  είναι κάποια ονόματα που έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Και φυσικά οι Springbok, όπου παίζουν κάποια από τα μέλη των Majesties. Όπως ανέφερα παραπάνω υπάρχουν πολλοί καλοί μουσικοί στην πόλη και ενδιαφέροντα σχήματα.

  

Πώς βλέπετε το μέλλον;

Είμαστε πάντα αισιόδοξοι για το μέλλον. Όσο κάνεις αυτό που σε εκφράζει και σου αρέσει μπορείς να τα αντιμετωπίζεις όλα με χαμόγελο. Γενικά επικρατεί ένα κλίμα μιζέριας και γκρίνιας στην σύγχρονη κοινωνία – δικαιολογημένα σε ένα βαθμό -. Ίσως εάν ο κόσμος έβρισκε δημιουργικές διεξόδους να ήταν καλύτερα τα πράγματα.

  

Τι σας εμπνέει στο να γράψετε δικά σας κομμάτια;

Συνήθως προσωπικά βιώματα, ευχάριστες ή δυσάρεστες εμπειρίες που μας αγγίζουν καθημερινά.

  

Τι να περιμένει κανείς στο live σας;

Ελπίζουμε ο κόσμος να διασκεδάσει και να αρέσουν τα κομμάτια μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τους Polarized, οι οποίοι είναι πολύ καλοί μουσικοί και εξαιρετικά άτομα. Δεν αποκαλύπτουμε παραπάνω... τα υπόλοιπα στις 8 του Μάη από κοντά!

 

 

Μπορείτε να δείτε τους Majesties στο Silver Dollar στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μάιου και να τους ακούσετε στο www.TheMajesties.gr. Προς το παρόν υπάρχει ηχογραφημένο live το κομμάτι «Wannadance». Πολύ σύντομα θα υπάρχει ακόμα περισσότερο υλικό.

 

Νίκος (vocals, rythm e-guitar), Αλέξανδρος (lead e-guitar), Ανδρέας (e-bass), Κώστας (drums, vocals)