We’re not in Ayia Napa

Facebook Twitter
0

Είναι μια παραγωγική χρονιά για τους hot chip: είδαμε δουλειά απο τα διάφορα side-project τους αλλά και νέο άλμπουμ. Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

 

 
 
 
 
Do I look like a rapper?
Το In Our Heads κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2012, είναι το πέμπτο άλμπουμ της μπάντας που ήδη έχει έτοιμο κοινό με προσδοκίες. Οι κριτικές γενικά είναι διφορούμενες και αντιφατικές, μιας και διάβασα από ‘absolute dance album’  έως και ‘the album should have stayed in their heads’ . Προσωπικά πιστεύω πως εάν δεν συγκρίνουμε αυτή τη δουλειά με τις προηγούμενές τους, ακούμε ένα ευχάριστο ηλεκτροπόπ άλμπουμ που περιλαμβάνει κομμάτια για party άλλα και για το ipod.  Φαίνεται πάντως πως δεν υπήρξε μεγάλη προετοιμασία, λογικό αφού τα παιδιά ήταν απασχολημένα με τα παρακάτω:
 

 
 
 
Αρκούδες που χορεύουν
Οι 2 Bears είναι ένα ηλεκτρονικό ντουέτο που κάνει τους clubbers να ιδρώνουν. Το άλμπουμ τους έχει απίστευτα ξεσηκωτικούς ρυθμούς. Ενδεικτικά έχει πολύ φάση το Bear Hug, Be strong, Warm and Easy,  Work (που με κάνει να περπατάω με γοργό βήμα τα πρωινά στη δουλειά) αλλά και γενικά όλο το άλμπουμ. Θα δεις συχνά χίπστερς να φορούν τα χαρακτηριστικά T-shirt ‘Be Strong’ στο Shoreditch του Λονδίνου.
 
 
 
 
Οι 2 Bears επίσης κάνουν πολλές συμμετοχές και remix σε διάφορους καλλιτέχνες. 
 
 

 
 
 
 
The Third One
New Build: το εγχείρημα των Al Doyle and Felix Martin (συμμετοχή και στους LCD Soundsystem). Το άλμπουμ τους Yesterday was Lived And Lost έχει χορευτικές κυρίως μελωδίες συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς και ακουστικούς ήχους.  Το ενδιαφέρον σε αυτούς είναι ο ενθουσιασμός τους και τα εξαιρετικά live (όπου είναι καλύτεροι απ’ ότι στο στούντιο), με ορχήστρα που αποτελείται από 10 περίπου μέλη. 
 
 

 
 
 
 
Πίσω από τις λέξεις..
Τέλος, το πιο δημοφιλές μέλος των Hot Chip, η χαρακτηριστική φωνή/ παιδί με τα γυαλιά, ο Αλέξης (Alexis Taylor). Γυρνάει την Βρετανία και παίζει μουσική (live ή Dj). Δεν έχω υπόψη μου κάποιο δισκογραφικό σχέδιο του - στο youtube και spotify υπάρχουν κομμάτια του -  αλλά ακούγοντάς τον  live (support στους New Build) θα περιέγραφα την μουσική του διαφορετική από αυτή που τον έχουμε συνηθίσει, με την έννοια ότι είναι πολύ πιο λυρικός, λιτός και minimal. Υποστηρίζεται από μονομελή ορχήστρα.
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα σχέδια τους για φέτος περιλαμβάνουν εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ, DJ sets αλλά και τουρ. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα project αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους, κάνει ο ένας support στις συναυλίες του άλλου, remixes κλπ. Πληροφορίες για το που μπορείτε να τους πετύχετε αλλά και περισσότερα, αναρτούνται στην επίσημη ιστοσελίδα τους με συχνες ενημερώσεις  http://hotchip.co.uk/
 
 
 
 
 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ