Σεισμός

Food for Talk (14-20 Μαρτίου 2011)

Facebook Twitter
0

  • Ό,τι είναι τα παπούτσια για τις γυναίκες, είναι τα τυριά για τους καλοφαγάδες: η πολυτέλεια χωρίς την οποία δεν μπορούν να ζήσουν. Τί συμβαίνει όμως όταν ο significant ομοτράπεζος δεν αντέχει την έντονη οσμή που συνήθως έχουν τα "μεγάλα τυριά"; Ο πολύς κ. Corby Kummer, γευσιγνώστης και foodwriter επιχειρεί ν'απαντήσει σ'αυτό, εξηγώντας παράλληλα πώς λειτουργεί η αίσθηση της όσφρησης ως προς τους παράγοντες που προκαλούν την έντονη οσμή στα τυρία (πχ. η αμμωνία). Ωραία γραμμένο και ελαφρύ τόσο όσο ταιριάζει στο έντυπο και στο συγγραφέα του. "How Can I Train My Boyfriend to Like Stinky Cheese?".
  • "Καλά, με τους φίλους σου κάθεστε και συζητάτε περί ποίησης;". "Ναι, υπάρχει κανα πρόβλημα;" είναι η απάντηση, συζητάμε και γιαυτό πολύ συχνά αν και το άρθρο στην πραγματικότητα δεν αφορά στην ποίηση αλλά στις σχέσεις των πνευματικών ανθρώπων. Φαίνεται πως ο ποιητής W.B.Yeats ανήκει στους λίγους που μπορούσαν να κάνουν σχέσεις, μακροχρονιες, αντισυμβατικές (όπως είναι όλες οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας κι ας λένε οι ζηλιάρηδες το αντίθετο), πνευματικά ακμαίες. Τη σχέση του με τη γυναίκα του μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει μέσα από την αλληλογραφία του με αυτήν, όπως αυτή δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Διάβασα το σχετικό άρθρο στους υπέροχους Financial Times και κάποιες φίλες μου που έχουν ένα flair προς τους κουλτουριάρηδες ενήλικες άντρες, συγκινήθηκαν ιδιαιτέρως. Φαίνεται, πως κάποιες φορές, πετυχαίνει, against the odds.  "Poetry and Emotion".
  • Αν είστε geek και φανατικός με την τεχνολογία, ξέρετε τί είναι το SXSW αν δεν είστε δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος εξάλλου. Πριν από καιρό, ο φίλος Σπύρος Βάθης έγραψε στο tweeter κάτι σαν το "Instagr.am δεν σε κάνει φωτογράφο". Πιθανώς αλλά δεν έχει και τόση σημασία αυτό. Το εξηγεί πολύ ωραία ο Mike Kriger ιδρυτής του στο βίντεο. Let's Istagr.am, ΛΕΜΕ. "SXSW 2011: Instagr.am founder on making photography social - video".
  • Δεν θέλω να το βαρύνω αλλά σκέφτομαι συνεχώς τους πενήντα Ιάπωνες που έχουν μείνει μέσα στον πυρηνικό αντιδραστήρα, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνουν για να αποτρέψουν τον όλεθρο για τους υπόλοιπους. Δεν είναι τόσο απλό, ν'αποφασίσεις, σε καθεστώς δημοκρατίας, να θυσιάσεις τον εαυτό σου για τους υπόλοιπους. Ήδη στις πολιτικές μου πεποιθήσεις, δηλώνω "Fukushima 50" όπως έχουν γίνει γνωστοί. Ο εξαιρετικός αρθρογράφος των New York Times,  Nicholas Kristof, ο οποίος έχει χρηματίσει διευθυντής της εφημερίδας στο γραφείο της στο Τόκυο, έγραψε ένα νηφάλιο άρθρο για όλα όσα μπορούμε να μάθουμε από τους Ιάπωνες. "The Japanese Could Teach Us a Thing or Two".

 

0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ