Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
THE ANIMALS

Γιατί κάποιοι άνθρωποι κάνουν πλαστικές επεμβάσεις στα κατοικίδιά τους;

Ένας κορυφαίος πλαστικός χειρούργος ζώων απαντάει στο πώς, και κυρίως στο γιατί...

 

[Απόδοση για το LiFO.gr: Άρης Ηλιόπουλος]


 

 

Όλοι αγαπάνε τα σκυλιά, για αυτό δεν είναι περίεργο ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν μεγάλα ποσά ώστε οι τετράποδοι φίλοι τους να είναι χαρούμενοι, υγιείς και όμορφοι, ακόμα και αν χρειάζεται να πληρώσουν για πλαστικές επεμβάσεις.

 

Ο Βραζιλιάνος κτηνίατρος Edgard M Brito είναι ένας από τους κορυφαίους πλαστικούς χειρούργους για ζώα στον κόσμο. Αυτός και οι πελάτες του πιστεύουν ότι το να αγαπάς το κατοικίδιο σου σημαίνει να το βοηθάς να είναι όσο πιο όμορφο γίνεται, κάνοντας τις αναγκαίες αλλαγές.

 

Το περιοδικό Vice τον ρώτησε τι ακριβώς κάνει - και γιατί - και εκείνος απάντησε.

 
Ποια είναι τα κριτήρια για να θεωρηθεί όμορφος ένας σκύλος;

 

Αρχικά, η γνώμη μου είναι ότι η έλξη που νιώθουν οι άνθρωποι για τα σκυλιά είναι φυσική. Η ομορφιά, η συμμετρία και η υγιεινή (των σκυλιών) βοηθούν στο να τελειοποιείται αυτή η σχέση.

 
Εάν η σχέση είναι τόσο τέλεια, γιατί πιστεύετε ότι τα σκυλιά χρειάζονται πλαστική χειρουργική;

 

Για επανόρθωση και κάποιες φορές για διόρθωση ανατομικών ατελειών και φυσικών ή λειτουργικών ανωμαλιών που μπορούν να εμφανιστούν στη ζωή ενός ζώου.

 
Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ατέλεια που διορθώνετε;

 

Τραυματισμένα ή ακατάλληλα «τοποθετημένα» αυτιά.

 

Αυτό δεν είναι λίγο ρηχό;

 

Δεν βάφουμε τα αυτιά των σκυλιών ροζ για να ταιριάζουν με το βερνίκι νυχιών των ιδιοκτήτων τους. Επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων, και βοηθάμε να επιτευχθεί μία τέλεια σχέση μεταξύ αυτών και των ιδιοκτήτων τους.

 

Οπότε λέτε ότι αυτή η σχέση περιστρέφεται γύρω από το εάν οι ιδιοκτήτες θεωρούν τα σκυλιά ελκυστικά;

 

Σίγουρα. Ένας άσχημος σκύλος είναι ένας μη αγαπητός σκύλος, ξεχασμένος στην πίσω αυλή, βρώμικος και με άσχημη μεταχείριση. Ένας καθαρός σκύλος, με φωτεινά δόντια αγαπιέται από τους ιδιοκτήτες του.

 
Έχετε σκυλιά;

 

Ναι. Εκτρέφω Ντόμπερμαν από το 1973.

 
Έχετε κάνει επέμβαση στα Ντόμπερμαν σας;

 

Ναι, έχω ισιώσει τα αυτιά τους.

 
Σύμφωνα με την επαγγελματική σας άποψη, ένας σκύλος βιώνει καλύτερη ποιότητα ζωής μετά τις επεμβάσεις;

 

Ναι, επειδή θα επιδεικνύεται περισσότερο στο κοινό, θα βγαίνει πιο συχνά με τον ιδιοκτήτη του και θα του δίνονται καλύτερα προϊόντα και κορυφαίο φαγητό.

24 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 12 Επόμενα
plankton plankton 18.7.2013 | 21:13
"Θα επιδεικνύεται περισσότερο στο κοινό,θα βγαίνει πιο συχνά με τον ιδιοκτήτη του και θα του δίνονται καλύτερα προιόντα και κορυφαίο φαγητό" Ναι ρε, αν το σκυλί μου δεν έχει απολύτως συμμετρικά αυτιά θα ντρέπομαι να το κυκλοφορήσω,θα το έχω κλειδωμένο στο υπόγειο και θα το αφήνω νηστικό για τιμωρία που δεν είναι σαν το σκυλί της μπαρμπι
tsatsara tsatsara 18.7.2013 | 22:12
Αρνούμαι να πιστέψω πως αυτές τις απαντήσεις τις έχει δώσει επαγγελματίας και μάλιστα κορυφαίος.

"Δεν βάφουμε τα αυτιά των σκυλιών ροζ για να ταιριάζουν με το βερνίκι νυχιών των ιδιοκτήτων τους."
"Θα επιδεικνύεται περισσότερο στο κοινό,θα βγαίνει πιο συχνά με τον ιδιοκτήτη του και θα του δίνονται καλύτερα προιόντα και κορυφαίο φαγητό"

Μας δουλεύει;
Noman Noman 19.7.2013 | 09:05
"Θα επιδεικνύεται περισσότερο στο κοινό,θα βγαίνει πιο συχνά με τον ιδιοκτήτη του και θα του δίνονται καλύτερα προιόντα και κορυφαίο φαγητό" ...Λες να πιάσει και με τα δικά μου αυτιά αυτό ???
Μας δουλεύει στάνταρ όμως!
Μένης Μένης 18.7.2013 | 22:21
Μικρή η απόσταση από την κακοποίηση του ζώου..
Παύλος Παύλος 19.7.2013 | 06:09
Καμιά διαφορά, ο τρόπος που φέρονται οι άνθρωποι στα ζώα είναι απόλυτα ενδεικτικός του πολιτισμού που τους διέπει.
Όλα Τσίκα Όλα Τσίκα 18.7.2013 | 23:01
Ο τύπος προβάλλει τα ελαττώματα του σιναφιού του πάνω στα ζώα και παραβιάζει τον κώδικα της ορθής κτηνιατρικής πρακτικής...
Για χρόνια είχα ένα "τρίποδο" γατάκι το οποίο όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα προσαρμογής αλλά ήταν και ο μαγκάκος της περιοχής, σούζα είχε τα υπόλοιπα του κήπου μου. Τα ζώα δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ τους, δεν βλέπουν τα όμοια τους ως άσχημα ή όμορφα, ο κτηνίατρος ας συστήσει στους πελάτες του (τους ανθρώπους) έναν καλό ψυχίατρο και ας πάει και ο ίδιος μετά. Αν και κάτι μου λέει ότι αυτός ο "επιστήμονας" ανήκει στην κατηγορία των αποτυχημένων που ήθελαν να γίνουν γιατροί για την κονόμα αλλά δεν τα κατάφεραν και "ξέπεσαν" κτηνίατροι (γιατί μερικοί ως ξεπεσμό βλέπουν την επιστήμη τους).
avatar
Ανώνυμος/η 19.7.2013 | 16:36
Τα ειπες ολα
Hunter Hunter 19.7.2013 | 00:16
Ο σκύλος σε αγαπάει με ανιδιοτέλεια. Εσύ, επειδή δε σε ηδονίζει επαρκώς η (υγιής) εμφάνιση του σκύλου σου, πας να τον αλλάξεις, να τον φτιάξεις όπως θες εσύ, με πλαστικές επεμβάσεις; Παιχνίδι σου είναι, ή μήπως χαρακτήρας σου στο World of Warcraft;

Οποιοσδήποτε το κάνει αυτό, είναι ανώμαλος και χρήζει άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης. Καμία απολύτως εξαίρεση. Τα πράγματα εδώ είναι άσπρο-μαύρο.
8vioss 8vioss 19.7.2013 | 09:51
Δεν είναι τυχαίο το ότι ο γιατρός είναι Βραζιλιάνος. Η Βραζιλία θεωρείται ο παράδεισος της πλαστικής χειρουργικής (βλέπε: μύθος των βραζιλιάνικων οπισθίων).

Για κάποιο λόγο η ιδέα της πλαστικής παρέμβασης είναι απόλυτα φυσική στους βραζιλιάνους όλων των κοινωνικών /οικονομικών στρωμάτων. Πολλοί αποταμιεύουν προκειμένου να κάνουν μια διορθωτική / καλλωπιστική επέμβαση. Προφανώς δίνουν μεγαλύτερη σημασία από εμάς στην εξωτερική εμφάνιση και σίγουρα δεν “φοβούνται” το νυστέρι.

Άσχετα με το πως ακούγεται σε εμάς,το ότι επεμβαίνουν στα κατοικίδια τους είναι μάλλον λογικό, εδώ επεμβαίνουν στον ίδιο τους τον εαυτό ....

Foxy Brown Foxy Brown 19.7.2013 | 10:10
bullshit!ολα γινονται για το ανθρωπινο ΕΓΩ....σιγα μην θελουν τα σκυλακια να τα τεμαχιζεις για να κυκλοφορουν ομορφα...
DrHouse DrHouse 19.7.2013 | 16:32
Ενω οι στειρωσεις που κανετε ολοι στα γατακια και στα σκυλια,δεν ειναι για το ''εγω'' του ιδιωτη.
avatar
Ανώνυμος/η 19.7.2013 | 23:46
Ειναι λιγο συνθετο το θεμα με τις στειρωσεις. Αν υπαρχει η δυνατοτητα υιοθετησης των μικρων μετα το ζευγαρωμα εννοειται οτι η φυσικη εξελιξη αυτη ειναι το καλυτερο που μπορει να εχει καθε πλασμα για να ολοκληρωθει και ο κυκλος του. Αν δεν υπαρχει ομως αυτη η δυνατοτητα τοτε ο ιδιοκτητης τους θα βρεθει σε ενα διλημμα: ειτε θα κραταει μακρια το ζωντανο απο το ζευγαρωμα- πραγμα που θα το κανει κυριολεκτικα να υποφερει, ειτε θα το ζευγαρωσει και θα προκυψουν ορφανα μικρα με αβεβαιο μελλον. Στην περιπτωση που δεν μπορει καποιος να βρει αναδοχους γονεις, προκειμενου να αποφυγει το διλιμμα το στειρωνει...με τις γνωστες συνεπειες
Όλα Τσίκα Όλα Τσίκα 20.7.2013 | 00:03
Όχι φίλε μου δεν είναι για το εγώ μας. Τα στειρωμένα ζώα ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη υγεία. Έχεις όρεξη να μάθεις λίγα για την στείρωση σε ζώα συντροφιάς;
Διαβασε: http://www.iatrikoprofil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=737:%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5-22%CE%BD%CE%B1%CE%B922-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD&catid=66:art8ra&Itemid=138
Δεν είναι ασφαλώς μια υποχρεωτική διαδικασία, αν μπορείς υπεύθυνα να φροντίσεις πχ μια γάτα και τους απογόνους της (420.000 περίπου μέσα σε 7 χρόνια) μπορείς να παραβλέψεις αυτή την επέμβαση.
avatar
Ανώνυμος/η 20.7.2013 | 12:27
@ ολα τσικα

Σ'ευχαριστω για το λινκ. Δεν γνωριζα για αυτο τον απιστευτο αριθμο, ουτε για το γεγονος οτι ζουν περισσοτερο μετα απο στειρωση.
DrHouse DrHouse 20.7.2013 | 14:05
Φυσικα και τα ζωα που υποκεινται σε στειρωση δεν ζουν περισσοτερο.Απλως,αμα γινει σε μικρη ηλικια αποφευγονται καρκινοι γεννητικων οργανων,χαιρω πολυ δηλαδη.
Επιπλεον,το νουμερο των απογονων που παραθετεις ειναι εντελως παραπλανητικο.Καταρχην,δεν θα ζησουν ολοι οι απογονοι,καποιοι θα πεθανουν στην γεννα,καποιοι θα πατηθουν απο ενα αμαξι,καποιοι θα αρρωστησουν,και στην περιπτωση που δεν αναρωσουν, ειτε θα πεθανουν ειτε θα αποκτησουν προβληματα που σχετιζονται με την αναπαραγωγη.Εσυ,παραθετεις τον συγκεκριμενο αριθμο με δεδομενο το οτι ολοι οι απογονοι θα ζησουν,κατι πρακτικα αδυνατο και υπολογιστικα τερατωδες.
avatar Greta 24.8.2013 | 16:40
και εγω ημουν ενταντιον των στειρωσεων μεχρι που ειδα ποσο υπεφερε η γατα μου οταν ηταν η εποχη της.
Αν μιλαμε για "εγω" ας ξεκινησουμε με το οτι εχεις γατα μεσα στο σπιτι και φυσικα απτη στιγμη που δεν μενεις σε χωριο μενει μεσα.Αρα την εγκλωβιζεις.Οποτε αν ξεκινησουμε με δεδομενο αυτο ναι προκειται για το "εγω" της ανθρωποτητας.
Απο κει και περα ομως δεν μπορεις να εχεις μεσα στο σπιτι μια γατα χωρις στειρωση γιατι θα υποφερει.Χωρια που αμα ειναι και κοριτσακι ειναι δυσκολη η περιοδος της εγκυμοσυνης και μετα.Οποτε η λυση ειναι μονοδρομος.
Όλα Τσίκα Όλα Τσίκα 20.7.2013 | 14:59
@ DrHouse: Σίγουρα δεν θα επιβιώσουν 420.000 γατιά, αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά είναι αυτονόητο ότι θα επιβιώσουν δεκάδες χιλιάδες από αυτά, για να πεθάνουν βασανιστικά από ασθένειες, να πατηθούν από αυτοκίνητα, να φολιαστούν από "ενοχλημένους" συμπολίτες μας.
Η στείρωση είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου του αριθμού αδέσποτων ζώων. Τώρα αν πχ. εσύ μπορείς να βρεις σπίτια για τα μικρά που θα γεννά κάθε φορά η γάτα σου, πάω πάσο. Αν μπορείς να φυλάς την σκυλίτσα σου από "κακοτοπιές" μπράβο σου. Αλλά δεν θεωρώ δείγμα πολιτισμού ή υπευθυνότητας την εγκατάλειψη ζώων στο δρόμο, ούτε θεωρώ παρεμβατική τη στείρωση, ούτε θεωρώ φυσικό τρόπο μείωσης του αριθμού αδέσποτων το θάνατο από αυτοκίνητο ή φόλα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κτηνίατρος ή φιλόζωος που θα σου πει κάτι διαφορετικό.
Χμμ... Χμμ... 25.9.2014 | 02:26
Tα ζώα όλα είναι για την φύση και όχι για το σπίτι μας...Ξέρουν να επιβιώνουν,οι γάτες χρειάζονται να είναι και στον δρόμο και να ζουν μόνες τους γιατί αλλιώς θα μας είχαν φάει τα ποντίκια και στην εξοχή τα φίδια...Οι σκύλοι δεν μπορούν να ζουν μόνοι τους αλλά και πάλι δεν είναι για το σπίτι μας να ζουν κλεισμένοι...Στειρώστε όλοι τα κατοικίδια σας να σταματήσουν όλα τα είδη να υπάρχουν...Στειρώστε και τους ανθρώπους να μην κάνουν μωρά γιατί δεν είναι κοινωνία αυτή που ζούμε με αυτοκινητιστικά ατυχήματα,αρρώστιες,σεισμούς,εγκληματίες κτλ...Έλεοςςς πρίν τον άνθρωπο μια χαρά ζούσαν τα ζώα στον πλανήτη μας...Δεν είμαστε σωτήρες...Αυτοκαταστροφικά και παρεμβατικά όντα είμαστε...
Ιαπετός Ιαπετός 1.8.2013 | 02:00
Το Μαλτεζάκι μου έχει δυσανάλογα με το υπόλοιπο σώμα του, μακρύ "λιλί". Θα πάω να του το κοντύνει 2-3 πόντους...
Προηγούμενα 12 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ