Από το Βήμα,

κάτι που επιβεβαιώθηκε και απ' όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Τσίπρα στις ΗΠΑ...

;-)

 

 

Οι αναφορές σε πυρηνικά όπλα και σουβλάκια δεν ήταν οι μόνες που ενόχλησαν έλληνες φοιτητές του ακροατηρίου. Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και η κυρία Δούρου επέλεξαν να απευθυνθούν στο κοινό στα ελληνικά. Πλην όμως ο μεταφραστής τους δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να επιστρατεύσουν τρεις διαφορετικούς συνεργάτες τους που, ελλείψει επαγγελματικής εμπειρίας, προσπαθούσαν κακήν κακώς να μεταφράσουν. Λόγω των προβλημάτων στη μετάφραση κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να μιλήσει στα αγγλικά, δημιουργώντας, όμως, περισσότερα προβλήματα από αυτά που πήγε να ξεπεράσει. Εν τη ρύμη του λόγου του, μάλιστα, αποκάλεσε αρκετές φορές τον Ψυχρό Πόλεμο «frozen war».


Το ζήτημα, πάντως, ήταν κάθε άλλο παρά αστείο για αρκετούς έλληνες φοιτητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση. «Είναι ντροπιαστικό το γεγονός ότι δεν μιλούσαν καν αγγλικά και ότι άλλαξαν τρεις διαφορετικούς μεταφραστές, οι οποίοι είχαν όλοι πολύ χαμηλό επίπεδο. Κάνουν όλη αυτή την προσπάθεια να αλλάξουν την επικοινωνιακή τους εικόνα προς τις ΗΠΑ και δεν ξεκινούν από τα βασικά: τη σωστή χρήση της αγγλικής γλώσσας» ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα» η Εβελίνα Παγκάλου,μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Κολούμπια.

 

Παρά τα γλωσσικά ατοπήματα, πάντως, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα χειροκροτήματα ήταν αρκετά, ενώ μετά τη λήξη της αρκετοί έλληνες φοιτητές προσέγγισαν τον κ. Τσίπρα για να βγουν φωτογραφία μαζί του και αρκετοί τον ρώτησαν πώς μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα. «Να έρθετε πίσω να ψηφίσετε» ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα.