Την προηγούμενη Τετάρτη οι έκπληκτοι περαστικοί από την πλατεία Κολωνακίου είδαν μια προτομή του Σκρουτζ Μακ Ντακ στην κένη θέση που είναι αφιερωμένη στον Όρκο της Φιλικής Εταιρείας. Ο Gregos Theopsy εξηγεί μερικά πράγματα για το νέο art project του.

Πες μου μερικά πράγματα για το πρότζεκτ

Ακούω θεωρίες συνωμοσίας από παντού,  ότι φταίνε οι εξωγήινοι,οι Εβραίοι, οι πολιτικοί, οι τράπεζες, οι μασόνοι... Ξέρεις, όλα αυτά τα συμπεράσματα,λίγο χαζά,που δηλώνουν φόβο και περιφρόνηση  σε μια στιγμή που απλά χρειάζεται να είμαστε ειλικρινής. Ώσπου έφτιαξα την προτομή του Σκρουτζ με τα χεράκια μου, και την έβαλα στη κενή θέση που είναι αφιερωμένη στο Όρκο της Φιλικής Εταιρίας, ανάμεσα στον Σκουφά και στον Τσακάλωφ και που αρχίζει με: "Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα”. Ήθελα να δείξω ότι η ανεξαρτησία δεν αφορά πια σύνορα σε ένα χαρτί εδώ και καιρό. Επίσης το έβαλα μέρα μπροστά σε όλους,και όχι κρυφά, όπως κάνεις ένα  grafitti. Γιατί νομίζω,όσο λιγότερο παίρνει ευθύνες η κοινωνία για τις πράξεις της, τόσο περισσότερο σε επίπεδο ατομικό πρέπει να παίρνουμε ευθύνες για τις δικές μας.

Ποιες ήταν οι πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις του κόσμου;

Η αίσθηση ήταν πολύ ευχάριστη. Ειδικά το βράδυ,ο κόσμος περνούσε και έσκαγε στα γέλια.Οι πιο νέοι δηλαδή! Ο φωτισμός του δήμου ταίριαζε τέλεια. Είχε κάτι πολύ μαγικό όλο το σκηνικό.Τη μέρα πέσανε παράπονα,του τύπου "δε σέβονται τίποτα πια" και τελικά οι μπάτσοι με βρήκαν, ρώτησαν αν είχα άδεια. Εννοείται πως όχι. Και μου ζήτησαν να το απομακρύνω.

 

Τι άλλο παρόμοιο θα ήθελες να κάνεις και πού;

Δε πρόκειται να ξανακάνω κάτι παρόμοιο, δεν με ενδιαφέρει το repetition. Εξάλλου δεν έχω τίποτα εναντίων του κοινοβουλίου,ή της κυβέρνησης, ή στους πολιτικούς. Δεν είναι αυτό το point μου. H πολιτική δεν είναι πια η σχέση μας με την εξουσία, είναι η σχέση του καθένα με το σύνολο.

 

Τι άλλο ετοιμάζεις αυτό τον καιρό;

Δείχνω αυτή τη στιγμή ένα έργο στο Μπενάκη στην έκθεση "Monsters in Fashion" της Atopos. Μου άρεσε πολύ αυτή η έκθεση. Και επίσης δείχνω ένα προσχέδιο της Virtual Island στο Hub, στην έκθεση της Bulb που ξεκινάει την 1η Ιουνίου!

boom-wow.tumblr.com