Τα έργα μου διηγούνται τη δική τους ιστορία

Τα έργα μου διηγούνται τη δική τους ιστορία Facebook Twitter
0

Η Αγγέλα Χρισσαΐτη σπούδασε Interior Architecture στο Middlesex University. Πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να δημιουργήσει τo δικό της στούντιο. Βασική φιλοσοφία του ac design είναι η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον και η αρμονική συμβίωση του με το χώρο και τα αντικείμενα. Καλεσμένη της συζήτησης που διοργάνωσε το Βρυσάκι, μιλάει στη LiFO για τη φιλοσοφία της δουλειάς της, όλα όσα μπορεί κανείς να βρει στο ac design, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Πότε και γιατί αποφασίσατε να δημιουργήσετε το στούντιο acdesign;

Το στούντιο ac design δημιουργήθηκε ως φυσική συνέχεια της απόφασης που πήρα το 2008 να ακολουθήσω ένα διαφορετικό μονοπάτι στην επαγγελματική μου διαδρομή. Η επιθυμία για προσωπική εξέλιξη και δημιουργία, με ώθησαν να δοκιμάσω κάτι νέο!

Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα πολύ να βρω τι θα μπορούσε να είναι αυτό το «νέο», αφού το να σχεδιάζω έπιπλα και αντικείμενα και να διαμορφώνω το χώρο ήταν κάτι που πάντα με συνέπαιρνε και έκανα με ενθουσιασμό και μεράκι!

Αποφάσισα λοιπόν να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά σε αυτό που πάντα αγαπούσα, υποστηρίζοντας το με σπουδές στο Interior Architecture (ΒΑ Middlesex University) και δημιουργώντας το δικό μου στούντιο.

Ποια είναι η βασική φιλοσοφία πού κρύβεται πίσω από τη δουλειάς σας

Βασική φιλοσοφία του acdesign αποτελεί ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Οι σχεδιαστικές προτάσεις στοχεύουν στην εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών και στην αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με το χώρο και τα αντικείμενα.

Πηγή έμπνευσης αποτελούν συχνά οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις από την καθημερινή ζωή. Τα έργα μου διηγούνται τη δική τους ιστορία και προσβλέπουν να ανακινήσουν συναισθήματα στο χρήστη μέσα από το υλικό, το χρώμα, την υφή, τη φόρμα, την απλότητα και τη λειτουργικότητα.

Δίνω έμφαση στη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της κατασκευαστικής διαδικασίας γιατί πιστεύω ότι είναι το απαραίτητο συστατικό για την υψηλή αισθητική και χρηστική αξία κάθε έργου.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο acdesign;

Το στούντιο acdesign προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό και τη διαμόρφωση κάθε χώρου, συνθέτοντας τη «μεγάλη» κλίμακα με τη «μικρή» μέσα από τον ειδικό σχεδιασμό (custom-made) χρηστικού αντικειμένου/επίπλου.

Στο e-shop του acdesign μπορείτε να βρείτε τη συλλογή από χρηστικά αντικείμενα καθώς και το βραβευμένο πολυχρηστικό έπιπλο Team Up.

Τα έργα μου διηγούνται τη δική τους ιστορία Facebook Twitter

 

Τα έργα μου διηγούνται τη δική τους ιστορία Facebook Twitter

Αντικείμενα της συλλογής acdesign υπάρχουν σε συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής πώλησης καθώς και στα πωλητήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, Μεγάρου Μουσικής, κ.α.

Τα έργα μου διηγούνται τη δική τους ιστορία Facebook Twitter

 

Μελλοντικά σχέδια;

Για το μέλλον ονειρεύομαι να υλοποιήσω όλες τις ιδέες και τα σχέδια που έχω σε εξέλιξη καθώς και να μεγαλώνω και να εμπλουτίζω τη συλλογή με αντικείμενα που θα σε «ταξιδεύουν» και θα χαίρεσαι καθημερινά να χρησιμοποιείς. Παράλληλα υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός κύκλου εργαστηρίων/σεμιναρίων σχετικά με κατασκευές υπό κλίμακα, σε συνεργασία με το σύζυγό μου και την ομάδα του, που εξειδικεύεται στο χώρο του μοντελισμού και της κατασκευής μακέτας.

Ελληνικό καφέ Bravo πίνετε; Σας βοηθάει στην έμπνευσή σας;

Έχει και ο Bravo «μερίδιο ευθύνης» στην έμπνευσή μου! Είναι μέσα στα βιώματά μου! Από το ξεκίνημά της μέρας με το πρωινό άρωμα να ξυπνάει τις αισθήσεις μέχρι την απογευματινή απόλαυση με ένα «Bravo» για την ολοκλήρωση μιας δημιουργικής μέρας!


Πώς σας φάνηκε το event που διοργανώθηκε στο Βρυσάκι με την υποστήριξη του ελληνικού καφέ Bravo;

Η εμπειρία που είχα με τη συμμετοχή μου στο event ήταν εξαιρετική! Έζησα από κοντά τον χώρο Τέχνης & Δράσης που πρεσβεύει το Βρυσάκι και η υποστήριξη του ελληνικού καφέ Bravo ήταν ουσιαστική. Πιστεύω ότι τέτοιες δράσεις βοηθούν πραγματικά όλους όσους ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι. Χτίζονται έτσι γερές βάσεις για νέες αναζητήσεις και πορείες!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ