Αυτοί που προσφέρουν ήταν εκεί

Αυτοί που προσφέρουν ήταν εκεί Facebook Twitter
0

Το τέταρτο μέρος του κύκλου των συζητήσεων που διοργανώνει το Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων, 210 3617461) με χορηγό έμπνευσης τον ελληνικό καφέ Bravo πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/5 και η LiFO βρέθηκε στο χώρο και σας παρουσιάζει όλα όσα έγιναν.

Λίγο μετά τις 19.00, οι πρώτοι καλεσμένοι άρχισαν να φτάνουν στο χώρο όπου και σερβίρονταν από έναν ζεστό, ελληνικό καφέ Bravo. Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις και τις πρώτες κουβέντες όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν τη θέση τους στο μεγάλο ξύλινο τραπέζι και στα σκαμπό που βρίσκονταν περιμετρικά. Η συντονίστρια της συζήτησης, δημοσιογράφος Σύλβια Κλιμάκη αφού έκανε την απαραίτητη εισαγωγή, σύστησε στο κοινό τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές της βραδιάς. Προσωπικότητες με διαφορετικές καταβολές και διαδρομές ζωής που έχουν όμως κάτι κοινό. Είναι όλοι τους άνθρωποι ταγμένοι στην προσφορά. Άνθρωποι που χρησιμοποιούν ό,τι τρόπο ή μέσο διαθέτουν με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η Γεωργία Ράφαν από το πιλοτικό Myrtillo cafe, το οποίο απασχολεί 13 άτομα (και εκπαιδεύει συνολικά 24) από τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, o Kώστας Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» που σήμερα ταΐζει από το υστέρημα του 3.000 Αθηναίους το μήνα, η Μυρτώ Παπαδογεώργου, μέλος της ομάδας του City of Errors, μίας cross-media πλατφόρμας που χρησιμοποιεί οπτικοακουστικά και διαδραστικά μέσα (ντοκιμαντέρ, φωτο-ιστορίες, διαδίκτυο, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας) για ν' αναδείξει τα προβλήματα της πόλης και να συμβάλλει στην κινητοποίηση των πολιτών, η Κατερίνα Παπανικολάου, ενεργή ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημιουργός της καμπάνιας " No Fight for your Right" στη Θεσσαλονίκη, ο Σωκράτης Πλούσσας, πρώην στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων και συνδημιουργός της Σynergies, μίας προσπάθειας που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η Μαρίνα - Λήδα Κουταρέλλη, οργανωτής του Spetsathlon, ενός ιδιαίτερου μαραθώνιου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Σπέτσες με χιλιάδες Ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές, αλλά και περισσότερους από 250 εθελοντές από το νησί.

Όλοι τους παρουσίασαν τις προσωπικές τους ιστορίες, έδειξαν ενδιαφέρον για τις ιστορίες των συμπρωταγωνιστών τους και ξεδίπλωσαν τις προσδοκίες και τα όνειρα τους για το μέλλον. Το ανταποκρίθηκε, άκουσε με προσοχή, κάποιες στιγμές συγκινήθηκε και έφυγε μάλλον ικανοποιημένο. Άλλη μία συζήτηση-εμπειρία είχε φτάσει στο τέλος της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ