Ένα μεγάλο μπράβο γι' αυτούς που προσφέρουν

Ένα μεγάλο μπράβο γι' αυτούς που προσφέρουν Facebook Twitter
0

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες το Free Thinking Zone, με την υποστήριξη του ελληνικού καφέ Bravo, ολοκληρώνεται σήμερα με το τέταρτο και τελευταίο μέρος του κύκλου των εκδηλώσεων – συζητήσεων.

Για μία ακόμη φορά, πρωταγωνιστές της συζήτησης θα είναι άνθρωποι που εμπνέουν. Άνθρωποι που εμπνέουν με την προσφορά τους. Άνθρωποι που δεν πτοούνται από τις δυσκολίες της εποχής και ακολουθούν το μονοπάτι του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Άνθρωποι που χρησιμοποιούν κάθε πενιχρό μέσο ή τρόπο που διαθέτουν για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Άνθρωποι γενναιόδωροι και ανιδιοτελείς. Aς τους γνωρίσουμε:

Γεωργία Βαμβουνάκη – Ράφαν

Με σπουδές στην κλασσική φιλολογία στο Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνων και στη συνέχεια στο UCL, στο Λονδίνο, δίδαξε για 25 χρόνια σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Αθήνα και στα Χανιά. Το 2013 ίδρυσε την Myrtillo Κοιν.Σ.Επ. που λειτουργεί το πιλοτικό Myrtillo cafe στο Ν.Ηράκλειο Αττικής. Είναι μητέρα τριών παιδιών.

Μυρτώ Παπαδογεωργίου

Μέλος της ομάδας τoυ City of Errors, ενός project που ασχολείται κυρίως με το crossmedia filmmaking, το οποίο ξεκίνησε τη πορεία του το 2010, βγήκε στο διαδίκτυο το 2012, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει χρηματοδότη. Σήμερα το City of Erros συνεχίζει το όραμα του, όπως και όποτε μπορούν οι συντελεστές του, συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία καλύτερων πολιτών (και κατά συνέπεια καλύτερων πόλεων) μέσα από διάφορα οπτικοακουστικά και διαδραστικά μέσα.

Κατερίνα Παπανικολάου

Με μεταπυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και αντικείμενο τα οικονομικά της υγείας, εργάστηκε για κάποια χρόνια στη Φαρμακοβιομηχανία. Η πραγματική της επιθυμία ήταν να προσφέρει. Μετά από μακρόχρονη εκπαίδευση στην κινέζικη ιατρική προσφέρει υπηρεσίες βελονισμού, βοτανοθεραπείας και μελισσοθεραπείας. Ειδικεύεται σε ασθενείς με χρόνιο πόνο, αυτοάνοσα νοσήματα και οροθετικούς. Ταυτόχρονα είναι εκπαιδευόμενη στην ψυχοθεραπεία Gestalt. Οργανώνει βιωματικές ομάδες με ζητούμενο την επίγνωση μέσα από το σώμα, δίνει διαλέξεις και σεμινάρια πάνω σε θέματα υγείας -ψυχικής και σωματικής-, αυτοφροντίδας και αυτοϋποστήριξης. Ενεργή ακτιβίστιρια και για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει ξεκινήσει στην Θεσσαλονίκη την καμπάνια «Νο fight for your right».

Κώστας Πολυχρονόπουλος

Μέχρι το 2009 εργαζόταν στο τμήμα Marketing μία πολυεθνικής μέχρι που απολύθηκε. Μετά από πολλούς μήνες που πάλεψε για να βρει δουλειά κατάληξε να δημιουργήσει μία δράση κοινωνικής αλληλεγγύης που πλέον ονομάζεται «ο άλλος άνθρωπος». Σήμερα, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος ταΐζει κάθε μήνα από το υστέρημα του 3.000 Αθηναίους που το έχουν ανάγκη.

Σωκράτης Πλούσσας

Πρώην στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία και τώρα αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων συμμετέχει μαζί με μία ομάδα εθελοντών στη δημιουργία μιας κοινότητας νέων επιχειρηματιών που προσπαθούν να εμφυσήσουν μία νέα κουλτούρα στο επιχειρείν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από εκδηλώσεις, προσωπική υποστήριξη σε νέες επιχειρήσεις, συνεργασίες και προσπάθεια για συμμετοχή σε διεθνείς αποστολές. Μαζί με τις 4 ενώσεις καινοτομίας έχουν δημιουργήσει την Σynergies. Μια προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( κράτος, πανεπιστήμια, τοπικές κοινωνίες κλπ.).

Μαρίνα - Λήδα Κουταρέλλη

Οργανώνει το spetses marathon με χιλιάδες συμμετοχές Ελληνικές αλλά και διεθνείς / πάνω από 3.200 άτομα συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα (Αγώνες δρόμου 5 km & 25 km, 2ος Κολυμβητικός Αγώνας – Διάπλους Σπετσών 2.500 και 5000 μέτρων, Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων, Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας).

Την σημερινή συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σύλβια Κλιμάκη. Μετά το τέλος της θα προκύψει ένα βίντεο που θα ανέβει στο YouTube και στις σελίδες του Free Thinking Zone και του Bravo στο Facebook & YouTube. Η LiFΟ θα βρίσκεται εκεί για να καλύψει το event και να μιλήσει με τους καλεσμένους, ενώ τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει μέσα από συνεντέυξεις τις ιστορίες μερικών από αυτούς. Stay tuned.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ