Αέρινα φουλάρια και μαντήλια ζωγραφισμένα στο χέρι

Αέρινα φουλάρια και μαντήλια ζωγραφισμένα στο χέρι Facebook Twitter
0

Με σπουδές στον κλάδο Αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης, η Ράνια Ρεμούνδου συνεργάστηκε με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία για σχεδόν 15 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησε ποτέ ν' αναζητά τη καλλιτεχνική δημιουργία μέσω της ζωγραφικής και της φωτογραφίας. To 2013, η οικονομική κρίση που χτύπησε τον κλάδο της αρχιτεκτονικής στάθηκε η αφορμή για να επενδύσει ακόμη περισσότερο χρόνο στην ενασχόληση της με τη ζωγραφική. To αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του Fine Art on Fine Fabric. Μίας συλλογής που αποτελείται από μοναδικά, πολύχρωμα φουλάρια και καφτάνια ζωγραφισμένα στο χέρι. Η Ράνια Ρεμούνδου συμμετείχε στη συζήτηση που διοργάνωσε το Free Thinking Zone με θέμα «Αποφάσεις Ζωής – Αυτοί που δεν το βάζουν κάτω» και μιλάει στη LiFO για την απόφαση που άλλαξε εντελώς τη ζωή της και την ελευθερία που νιώθει κανείς όταν κάνει αυτό που πραγματικά αγαπάει.

Αέρινα φουλάρια και μαντήλια ζωγραφισμένα στο χέρι Facebook Twitter

Από την αρχιτεκτονική στην ζωγραφική και στη δημιουργία του Fine Art on Fine Fabric. Τι είναι αυτό που σας ενέπνευσε να πάρετε μία τέτοια απόφαση ζωής; Πόσο σημαντικό είναι τελικά να ασχολούμαστε με κάτι που μας γεμίζει και μας κάνει να νιώθουμε ελεύθεροι;

H ιδέα της δημιουργίας του Fine Art on Fine Fabric ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Αφορμή στάθηκε η οικονομική κρίση που επηρέασε τον κλάδο της αρχιτεκτονικής. Έτσι, βρήκα περισσότερο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ ξανά με τη ζωγραφική μέσω της οποίας πάντα αναζητούσα τη καλλιτεχνική δημιουργία. Αυτό ήταν και το κίνητρο για την αλλαγή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Έχοντας σαν γνώμονα το πάθος μου, θέλησα να μετατρέψω το εσωστρεφές και μοναχικό στοιχείο της ζωγραφικής σε αντικείμενο επικοινωνίας. Θεωρώντας το ντύσιμο μια μορφή επικοινωνίας, τόλμησα να συνδυάσω την τέχνη με ένα προϊόν. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του Fine Art on Fine Fabric και τα πρώτα μοτίβα αποτυπώθηκαν σε λευκές επιφάνειες υφάσματος δημιουργώντας αέρινα και πολύχρωμα φουλάρια. Τον Ιανουάριο του 2013 άρχισα την έρευνα αγοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διαβάζοντας για την υφασματολογία, τους τρόπους βαφής - ζωγραφικής στο ύφασμα και έπειτα από δοκιμές και πειραματισμούς κατέληξα σε τεχνικές, χρώματα, υφάσματα, προμηθευτές, κτλ. Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο ετοίμασα τη πρώτη καλοκαιρινή συλλογή την οποία αποτελούν σαράντα σχέδια, ενώ από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο ετοιμάστηκαν πενήντα σχέδια για το χειμώνα. Όλη αυτή η γκάμα διαφορετικών μοτίβων στο χρονικό διάστημα των έξι μηνών αποδεικνύει πόσο παραγωγική και δημιουργική μπορεί να είναι η ενασχόληση με αυτό που μας γεμίζει. Αποδεικνύει πως όταν κάνουμε αυτό που αγαπάμε νιώθουμε την ελευθερία να αφεθούμε και να αφοσιωθούμε αποκλειστικά σε αυτό!

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η συλλογή του Fine Art on Fine Fabric και που μπορεί κανείς να τη βρει;

Το Fine Art on Fine Fabric ξεκίνησε τη συλλογή του με φουλάρια και μαντήλια για το λαιμό. Την αέρινη αίσθηση και ανάλαφρη υφή τους δίνουν τα λεπτά και φίνα μεταξωτά, βαμβακερά-μεταξωτά και βισκόζ υφάσματα. Το κάθε ύφασμα αντιμετωπίζεται σαν καμβάς που εξελίσσεται σε αξεσουάρ μόδας αφού το «θέμα» του δημιουργείται με πινέλο κατευθείαν επάνω στο ύφασμα χωρίς προσχέδιο. Τα σχέδια της συλλογής ζωγραφίζονται κατόπιν παραγγελίας και διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό. Αυτό ενισχύει την μοναδικότητα τους. Η κάθε σύνθεση ΕΙΝΑΙ ξεχωριστή με μοτίβα αφηρημένα αλλά και πιο γραμμικά - στατικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις αυθόρμητες και ζωηρές πινελιές. Κυριαρχεί η πολυχρωμία και οι έντονες σχηματικές και χρωματικές αντιθέσεις που στο σύνολο τους προκαλούν το βλέμμα και την αντίληψη. Το ενδιαφέρον, η απήχηση και η ζήτηση του καταναλωτικού κοινού λόγω της ποιότητας και της ιδιαιτερότητας αυτών, με προέτρεψαν να αναπτύξω και να επεκτείνω το αρχικό μου εγχείρημα, συνεχίζοντας τη δημιουργία σε ρούχα με ζωγραφική που ακολουθεί το «κόψιμο» τους δίνοντας έμφαση στις γραμμές του σώματος. Τη συλλογή μου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Ο καφές Bravo βοήθησε στην έμπνευση σας;

Ένας ελληνικός καφές Bravo είναι απαραίτητο χαλαρωτικό ξεκίνημα για μια δημιουργική μέρα! Θυμίζει φιλική συντροφιά όταν είναι με φτιαγμένος με μεράκι και είναι καλός σύντροφος στις ατελείωτες ώρες ζωγραφικής και στις πολύωρες συζητήσεις με συνεργάτες και φίλους για τα μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο καφέ Bravo που με την ευγενική του χορηγία μας υποστήριξε και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε να χαράζουμε το δικό μας μονοπάτι.

Στο προηγούμενο event με θέμα «Επιχειρηματικότητα Νέων - Αυτοί που τολμούν Πηγή» ήσασταν στο κοινό και παρακολουθήσατε τη συζήτηση, ενώ τώρα πήρατε μέρος σ’ αυτήν. Πως σας φάνηκε σαν εμπειρία και πως κρίνετε συνολικά την προσπάθεια του Free Thinking Zone;

Συζητήσεις σαν και αυτή που παρακολούθησα αλλά και που συμμετείχα μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε πως αν κάποιος έχει πίστη, θέληση και διάθεση γι’ αυτό που οραματίζεται τότε πρέπει να τολμήσει και να το υλοποιήσει! Χρειάζεται επιμονή, σίγουρα οι δυσκολίες είναι μεγάλες αλλά αν αυτό που κάνεις είναι αυτό που είσαι, αν πηγάζει από μέσα σου και το τροφοδοτείς με ότι πιο θετικό, τότε σίγουρα στο τέλος θα αποζημιωθείς. Μπράβο στο Free Thinking Zone που με αυτή τη πρωτοβουλία έφερε κοντά αισιόδοξους ανθρώπους με παρόμοιες ανησυχίες και στόχους. Μπράβο σε όλους όσους μοιράστηκαν σκέψεις, δημιουργώντας κίνητρο στο κοινό για ιδέες και πράξεις!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ