Ένα μεγάλο MΠΡΑΒΟ σε αυτούς που τολμούν

Ένα μεγάλο MΠΡΑΒΟ σε αυτούς που τολμούν Facebook Twitter
0

H πρώτη συζήτηση με θέμα «Επιχειρηματικότητα Νέων - Αυτοί που τολμούν» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου στον χώρο του Free Thinking Zone, με χορηγό έμπνευσης τον ελληνικό καφέ Bravo και η LiFO ήταν εκεί.

Λίγο μετά τις 20:00 ο χώρος του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone στο Κολωνάκι (Σκουφά 64 & Γριβαίων, 210 3617461) είχε ήδη γεμίσει από κόσμο. Η πρώτη από τις τέσσερις συζητήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη νέα προσπάθεια ανάδειξης και επιβράβευσης των ανθρώπων που ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι και πραγματοποιεί το Free Thinking Zone με την υποστήριξη του ελληνικού καφέ Bravo και της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start up Association) τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού.

Εκεί βρίσκονταν και οι «πρωταγωνιστές» της βραδιάς. Νέοι, ταλαντούχοι και δημιουργικοί άνθρωποι που κατάφεραν να πετύχουν, δίνοντας σάρκα και οστά στις ιδέες και στα όνειρά τους, έχοντας όλοι στη διάθεσή τους πολύ λίγα μέσα και χρήματα. O Γιώργος Φιοράκης από τη διαδικτυακή πλατφόρμα για το ελληνικό design www.applestozebras.gr, η Έφη Λαζαρίδου, συνιδρύτρια του www.thepeppertree.gr, o Γιάννης Ζάρας, συνιδιοκτήτης και αυτός της Big Olive (www.bigolive.org), μιας εταιρείας που σχεδιάζει και προσφέρει σε Έλληνες και ξένους θεματικές περιηγήσεις, διαλέξεις και ξεναγήσεις στην Αθήνα, η Βέρα Παπαγγελοπούλου και η Εύα Επιτροπάκη της online shopping πλατφόρμας www.jamjar.gr,η Ελένη Βακονδίου και ο Περικλής Θέρριος, ιδρυτές της Xyloeyewear, που, παρέα σχεδιάζουν και κατασκευάζουν χειροποίητα γυαλιά από ξύλο, και ο Γιάννης Χιώτης της Αίολος Courier Service, o πρώτος στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε cargobike για τη μεταφορά δεμάτων.

Μετά το απαραίτητο blending και socializing με τη συνοδεία ενός φλιτζανιού ζεστό καφέ Bravo στο χέρι, κοινό και «πρωταγωνιστές» έκατσαν γύρω από το μεγάλο τραπέζι για μια συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Σύλβια Κλιμάκη. Ένας-ένας παρουσίασαν τις δουλειές τους και αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες Μίλησαν για το πώς εμπνεύστηκαν την αρχική τους ιδέα, τις δυσκολίες που συνάντησαν στη διαδρομή, τις αποτυχίες ή τις απογοητεύσεις που τους οδήγησαν τελικά στην έμπνευση μιας καλής ιδέας, στο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να καθορίσουν μόνοι τους το μέλλον τους. Όλες ιστορίες ανθρώπων που εμπνέουν και εμπνέονται. Λίγο μετά τη σκυτάλη πήρε το κοινό που παρακολουθούσε τη συζήτηση. Φίλοι που ήρθαν για να στηρίξουν τους «πρωταγωνιστές», νέοι με παρόμοιες ιδέες που ήθελαν να τις μοιραστούν αλλά και άνθρωποι που απλώς ήθελαν να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η βραδιά έκλεισε το ίδιο όμορφα, όπως ξεκίνησε, με ομαδικές φωτογραφίες, εγκάρδιους χαιρετισμούς, σχέδια και προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίες, καθώς και με μία αδιόρατη κοινή πεποίθηση να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα πως όλα θα πάνε καλύτερα.

Ένα μεγάλο MΠΡΑΒΟ σε αυτούς που τολμούν Facebook Twitter
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ