Europe's Recovery

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ άργησε με τις εγκρίσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ άργησε με τις εγκρίσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Την πεποίθησή της ότι η κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική για τα εμβόλια κατά της covid-19 ήταν και παραμένει στο σύνολό της σωστή, παρόλο που στη διαδικασία συνέβησαν συγκεκριμένα λάθη, επανέλαβε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

H EE δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο που επιθυμεί όσον αφορά στα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση άργησε να δώσει εγκρίσεις και προσέθεσε ότι υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με τη μαζική παραγωγή.

«Ίσως ήμασταν πολύ πεπεισμένοι ότι οι παραγγελίες μας θα παραδίδονταν στην ώρα τους», επισήμανε. Ωστόσο, η ίδια τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί εάν είχαν τρέξει οι μεγάλοι παίκτες».

«Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια κι ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Europe's Recovery
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο: Έναν χρόνο πριν τις επόμενες Ευρωεκλογές, οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αντίκτυπο της ΕΕ στη ζωή τους

Europe's Recovery / Ευρωβαρόμετρο: Έναν χρόνο πριν τις επόμενες Ευρωεκλογές, οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αντίκτυπο της ΕΕ στη ζωή τους

Ισχυρή υποστήριξη των πολιτών για τη δημοκρατία και έντονο ενδιαφέρον για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο του Κοινοβουλίου
NEWSROOM
Πού θα πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης

LiFO politics / Πού θα πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης;

H Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Γιάννη Παπαδογιάννη, οικονομικό συντάκτη και διευθυντή του businessdaily.gr, για το πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα πάνε στην πραγματική οικονομία; Ποιοι θα ωφεληθούν; Υπάρχουν εγγυήσεις και όροι;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Europe's Recovery / Β. Μεϊμαράκης: H Ελλάδα έχει ενισχύσει ακόμα περισσότερο το κύρος της στην Ε.Ε. και είναι υπολογίσιμη δύναμη

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος (ΕΛΚ) και ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλά στη LiFO για την πανδημία, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ