ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.5.2013 | 10:57

Σα δεν ντρέπονται!

Σήμερα στην εκκλησία βγήκε ο παπάς για κήρυγμα και είπε πως όσα παιδιά πεθαίνουν πριν προλάβουν να βαπτιστούν, πηγαίνουν στην κόλαση λόγω προπατορικού αμαρτήματος,μιας και η ψυχή τους είναι μαύρη....Στο τσακ ήμουν να σηκωθώ και να του χώσω σφαλιάρα! Ήμαρτον πια! Σε κάνουν να τους σιχαίνεσαι...Alice
6
 
 
 
 
σχόλια
Στον μισό σαραντισμο (ναι, υπαρχει κ τέτοιο πράγμα κ γίνεται στις 20 ημέρες απο τη γέννηση) οπαπας λεει λογια για να 'Καθαρισει' το βρέφος απο το σεξ των γονιών του (το οποίο το έφερε στον κόσμο). Αλλα δεν φταίνε οι παπάδες φταίνε τα βουρλα που τους βάζουν να λενε τέτοιες μαλακιες πανω απο τα μωράκια τους.
Ένας κληρικός πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια (θεολογική κατάρτιση, γενικότερες γνώσεις, ανοιχτό μυαλό) προκειμένου να ασκήσει το ποιμαντικό έργο όπως αυτό προσδιορίζεται από τον λόγο του Χριστού. Σε διαφορετική περίπτωση είναι άκρως επικίνδυνος. Ο συγκεκριμένος κληρικός κατατάσσεται στην κατηγορία των επικίνδυνων... (Εξ όσων γνωρίζω) Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση (μαρτυρίες Αγίων της εκκλησίας, από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα) τα αβάπτιστα μωρά σε περίπτωση θανάτου εισέρχονται στον παράδεισο αλλά είναι "τυφλά" δεν μπορούν δλδ να αντιληφθούν την δόξα του Θεού σε όλο της το μεγαλείο. Το ίδιο ισχύει και για τους δίκαιους που πέθαναν χωρίς να γνωρίσουν ή να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Κανείς όμως δεν γνωρίζει επακριβώς πως θα κρίνει τον κάθε άνθρωπο ο Ιησούς κατά τη Δευτέρα Παρουσία του. Κρίμα να υπάρχουν σήμερα τέτοιοι κληρικοί που οδηγούν την εκκλησία στον σκοταδισμό και τους πιστούς της στον φανατισμό και τον άκριτο δογματισμό. Αυτά για όσους πιστεύουν και όσους παλεύουν μέσα τους για να πιστέψουν.
Καλό θα ήταν να καταλάβουμε ότι όταν κάτι είναι απλά μια επινόηση,ο κάθε τράγος μπορεί να εξηγεί τα φαινόμενα κατα πως γουστάρει στο διεστραμμένο του μυαλό.Αυτό που είπε για τα νεκρά παιδιά ήταν για να τα ακούσουν οι ζωντανοί γονείς.Δεν τους συμφέρει η αφύπνιση του ανθρώπου.,χάνεται πελατεία.Αν ποτέ αποκτήσω παιδί δεν πρόκειται να το βαπτίσω,δεν θα το κάνω να περάσει αυτό το ισχυρό σοκ όπως διαπιστώνω κάθε φορά που πηγαίνω σε βάπτιση για μια και μόνο ανοησία που την "βάπτισαν" μυστήριο.