ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.1.2021 | 18:06

Πριν από

κάποια χρόνια ήμουν άνεργη και σε άθλια οικονομική κατάσταση. Έπειτα βρήκα δουλειά αλλά ήμουν δύσκολα ακόμα. Το πάλευα όμως. Κάπου κει γνώρισα τον σύντροφό μου ο οποίος μου πρότεινε να συγκατοικησουμε και φυσικά δέχτηκα για να μην έχω τόσα έξοδα και να μπορώ να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη. Και από τότε ναι ολα πάνε καλύτερα. Βλέπω πιο καθαρά τι χρειάζομαι γιατί δεν έχω το άγχος να με κυνηγα. Το θέμα είναι ότι σε μια κουβέντα μου πέταξε ένας φίλος ότι αν δεν έκανα αυτή τη γνωριμία θα ήμουν στα αζητητα. Απάντησα κατάλληλα, δεν το άφησα έτσι. Δηλαδή είναι κακό να σε βοηθήσει κάποιος? Και αν δεχτείς τη βοήθεια είσαι εκμεταλλευτής? Και αν βοηθήσεις το λες μετά ότι κοίτα εγώ σε βοήθησα? Ένιωσα άσχημα.
4
 
 
 
 
σχόλια
Αν το εξέφρασες όπως παραπάνω δηλ «δέχτηκα για να μην έχω τόσα έξοδα» ίσως να κατάλαβε ότι ο μονος και κύριος λόγος που συγκατοίκησες ήταν αυτός. Αν όμως έλεγες πως είναι και αυτός ο λόγος αλλά κυρίως το ότι θέλω πχ. να περνάμε το χρόνο μας μαζί και να τον γνωρίσω καλύτερα μπορεί να το έβλεπε αλλιώς. Μικρή εως καμία βέβαια σημασία έχει πως το βλέπει ένας φίλος που μετά από αυτό που σου είπε θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς αν θέλεις τέτοιον άνθρωπο στη ζωή σου. Ευχομαι βέβαια με τη συγκατοίκηση να πηγαίνουν όλα καλύτερα στη ζωή σου και οικονομικά και προσωπικά.
Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει, και καλό είναι να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Δεν είναι κακό να δέχεσαι τη βοήθεια κακό είναι να επαναπαυεσε σε αυτήν, που δεν νομίζω να είσαι τέτοιο άτομο. Την βοήθεια που δεχόμαστε την τιμαμε για να μην είμαστε αχάριστοι αλλά πρέπει να πάμε και παρακάτω.