ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.7.2020 | 12:01

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η απόλυτη μοναξιά

Είμαι άντρας 52 ετών και εδώ και 10 χρόνια ζω με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Αιτία, το χρόνιο άγχος που με συνοδεύει παιδιόθεν. Αποτέλεσμα, η κοινωνική και οικογενειακή μου ζωή έχει καταστραφεί. Δεν έχω πλέον φίλους, η σύντροφός μου με χώρισε και ζω μόνος αγκαλιά με την τουαλέτα, που είναι ο πιό πιστός μου φίλος. Άμα έχεις τέτοιους φίλους... Όσο για την ερωτική μου ζωή, είναι απλά ανύπαρκτη. Το ευερέθιστο έντερο είναι πάντα έτοιμο να μου σαμποτάρει κάθε πολλά υποσχόμενο ραντεβού. Και τα καταφέρνει μιά χαρά, δεν έχω παράπονο! Ευτυχώς στη δουλειά δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Έχω γραφείο δίπλα στις τουαλέτες...Το ξέρω οτι κάπου εκεί έξω υπάρχουν και άλλοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Παρακαλώ, μοιραστείτε το. Μιλήστε! Η μοναξιά όταν κοινοποιείται γίνεται πιό υποφερτή...
7
 
 
 
 
σχόλια
Ο ξάδερφος μου διαγνώσθηκε με το ίδιο σύνδρομο σε ηλικία 16 ετών, καταβεβλημένος επίσης με άγχος. Τώρα πλέον είναι στα 18 κοντά , συνεχίζει κανονικά την ζωή του , πηγαίνοντας σχολείο, φροντιστήριο και βόλτες καθημερινά - αν εξαιρέσουμε φυσικά το ότι πάει πιο συχνά στο νοσοκομείο σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικία του, προσπαθώντας να διαχειριστεί το άγχος του. Όλοι εμφανίζουμε προβλήματα, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ηλικία. Το θέμα είναι πως θα τα διαχειριστούμε και θα πορευτούμε με αυτά. Αν εσύ απο την στιγμη που έχεις κανονίσει κάτι, σκέφτεσαι μόνο πώς θα πας τουαλέτα έξω, αγχώνεσαι περισσότερο και επιβαρύνεις τον εαυτό σου. Μία συζήτηση με τον γιατρό σου και με έναν ψυχολόγο πιστεύω θα σε βοηθούσε πάρα πολύ.
Για το αμιγώς ιατρικό θέμα δεν έχω άποψη, δεν είμαι γιατρός. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει θεραπεία που να εξαλείφει τις κοινωνικών προεκτάσεων παρενέργειες. Όσον αφορά στο τέλος της εξομολόγησης, δε νομίζω ότι η μοναξιά γίνεται πιο υποφερτή όταν κοινοποιείται, καμία φορά μπορεί να νιώσεις πολύ χειρότερα αν οι αποδέκτες της κοινοποίησης δεν έχουν βιώσει αντίστοιχη κατάσταση.
Το θέμα του άγχους το έχεις κοιτάξει με κάποιον ειδικό; Αν βρεις την πηγή του άγχους και τρόπους διαχείρισης αυτού, ίσως σε βοηθήσει κάπως. Κουράγιο σου εύχομαι, μακάρι να βρεις τρόπο να το ξεπεράσεις.
Δεν υπαρχει καποια θεραπεια?Εχω ακουστα το συνδρομο,ξερω περιλαμβανει διαφορες φασεις,δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες,ομως το παν ειναι να το θεσεις υπο ελεγχο,με τη διατροφη και φυσικα με τα φαρμακα που θα σου δωσει ο γιατρος και φυσικα διωχνοντας οσο γινεται το στρες απο τη ζωη σου ή τουλαχιστον μειωνοντας το.Οι φιλοι ενταξει,δεν ξερω γιατι δεν βγαινεις,ηξερα ατομο που ειχε ΣΕΕ και ομως εβγαινε στην παρεα βεβαια δεν ετρωγε οτι τρωγαμε ολοι,προσεχε για αυτο το λογο.Πιστευω οτι αν το παρεις αποφαση οτι εσυ εισαι πανω απο αυτο και οχι η παθηση,θα μπορεσεις να το ελεγξεις και ναι να βγεις με φιλους και να αρχισεις λιγο λιγο να επανερχεσαι σε μια κανονικοτητα.Υπαρχουν χαπια που σταματουν τις εξαρσεις που παθαινει ενας που εχει ΣΕΕ,ρωτησε το γιατρο σου.Οσο για την κοπελα σου,ενταξει αυτη απλα δε σε καταλαβε και δε σε ενιωσε καθολου,απλα δε δινεις σημασια.Γιατι οχι λοιπον να μην ξαναβγεις με φιλους,να μην ξαναεχεις ερωτικη ζωη?Λογω του ΣΕΕ?Τι λες!Εχεις δει τι υπαρχει στον κοσμο γενικα,και απο κει και περα το δικο σου ειναι ανεπαισθητο.Αντιμετωπισε το ,βγες εξω με φιλους,ξανακερδισε τη ζωη που ειχες και πρωτα.Μη σε καθηλωνει.Παρτο αποφαση και αλλαξε.
Δεν μπορείς να υποχρεώσεις έναν σύντροφο να μείνει μαζί σου με κάκιστη ποιότητα σεξουαλικής σχέσης μετά από ένα πρόβλημα υγείας. Πρόκειται για ερωτική σχεση. Δεν είναι ο άλλος η μητέρα Τερέζα να κάνει χάρες και εκπτώσεις. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Οι φίλοι σου, όμως πώς γίνεται να σε εγκατέλειψαν για ένα ευερέθιστο έντερο; Πολύ απλά, δεν ήσασταν ποτέ φίλοι! Περαστικά εύχομαι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ