ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.7.2020 | 11:20

...

Ρε παιδιά έχω έναν φίλο, παλιό συμφοιτητή, γύρω στα 40, όμορφο, έξυπνο, καλό στη δουλειά του, δουλευταρά γενικά, απ ό,τι ξέρω βοηθάει σε δουλιες σπιτιού, μαστορεύει κλπ, με χιούμορ, μια χαρά παιδί. Τα τελευταία 10 χρόνια περίπου είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Ζει σε πόλη στην επαρχία και τα τελευταία χρόνια έρχεται στην πόλη μου, όπου και σπουδάζαμε, για ένα μεγάλο συνέδριο στον κλάδο μας που γίνεται κάθε χρόνο, και αυτή η βδομάδα που κάθεται είναι η μόνη περίοδος που τον βλέω γιατί κάθε βράδυ σχεδόν βγαίνουμε μαζί με παλιούς συμφοιτητές. Σχεδόν κάθε χρονιά λοιπόν έρχεται μαζί με μια γκόμενα, διαφορετική δλδ κάθε φορά (όσο είναι παντρεμένος γενικά πρέπει να έχει πη...ξει πάνω από 5-6 υπολογίζω), με την οποία έχει σχέση εξ αποστάσεως κάμποσο καιρό πριν, γιατί καμία δεν είναι από την πόλη του για ευνόητους λόγους, και όταν είναι να έρθει για το συνέδριο της λέει και έρχεται κι αυτή μαζί του, κάνουν ό,τι κάνουν μια βδομάδα και μετά γυρνάνε στο εξ αποστάσεως. Και καμιά φορά συναντιούνται σε άλλα συνέδρια που πάει. Φέτος π.χ. ήρθε προχθές με μια πολύ γλυκιά και όμορφη κοπελίτσα γύρω στα 25 και είναι μαζί, φαίνονται μια χαρά κλπ. Την πρώτη φορά που έγινε είχα σκαλώσει, αρχικά νόμιζα ότι αυτή που ήταν μαζί του ήταν η γυναίκα του (δεν την έχω δει ποτέ γιατί δεν είχα καταφέρει να πάω στον γάμο), αλλά μου τη σύστησε με άλλο όνομα. Ρωτάω λοιπόν τον κολλητό του που είναι επίσης στην παρέα των συμφοιτητών και μου λέει όχι, αυτή είναι η γκόμενά του. Ο ίδιος το βλέπει πολύ χαλαρά απ ό,τι έχω καταλάβει, σε φάση, δεν είμαι μονογαμικός αλλά θέλω να κάνω τα πάντα στη ζωή μου, οπότε παντρεύτηκα και έκανα και παιδιά και θα μείνω με τη γυναίκα μου για να έχω κάποιον, αλλά έχω και τις γκομενίτσες για να κ@υλαντίζω και να περνάω καλά όποτε μπορώ (τα προσωπικά τους εννοείται δεν τα ξέρω, π.χ. αν και πόσο συχνά το κάνει με τη γυναίκα του κλπ, αν έχει καμιά σημασία δλδ). Δεν ξέρω τι να πω. Δεν θα το πιστύετε μάλλον μετά από αυτό, αλλά αν το βγάλεις λίγο από τη μέση (εκτός αν είσαι η γυναίκα του, που εννοείται δεν ξέρει τίποτα), είναι πραγματικά πολύ καλός σε όλα του και μου κάνει εντύπωση αυτή η συμπεριφορά. Κανένας άλλος, άντρας κυρίως, που να μπορεί να την εξηγήσει λίγο;...
16
 
 
 
 
σχόλια
Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά, μα δεν είχα το χρόνο και το κουράγιο να διαβάσω 83 σχόλια!Το πρόβλημα με αυτούς που απατούν δεν είναι η πολυερωτικότητα. Αυτή, όπως και η μονογαμία, είναι θέμα προσωπικής επιλογής (και μην ξανακούσω τα περί πολυγαμικής φύσης του ανθρώπου, γιατί σε πάρα πολλά έχουμε απομακρυνθεί από τη φύση μας, αλλά όποτε μας βολεύει τη χρησιμοποιούμε ως άλλοθι). Το πρόβλημα είναι οτι λένε ψέμματα (δεν είναι τυχαίο οτι απατώ=απάτη). Το αναμενόμενο θα ήταν να αναλάβουν την ευθύνη της επιλογής τους και όχι να ζουν βολεμένοι σε βάρος κάποιου άλλου. Ας μην παραβλέψουμε επίσης την ευθύνη των συνοδών του.Από εκεί και πέρα η αξιακή συγκρότηση ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται μόνον από την ερωτική του ζωή. Το αν θα τον κάνεις παρέα ή όχι είναι δική σου επιλογή. Γενικά οι αφορισμοί δε βοηθούν.
Ανία βλέπεις κι εγώ σχολιάζω καθυστερημένα (σίγουρα καμιά φορά και καθόλου) και όποιος το δει, το είδε.(:Είχα αναφερθεί σε αυτό που είπες ότι δεν σχολίασες σε κάτι που σου έγραψα αλλά μάλλον δεν δημοσιεύτηκε. Τώρα που αργούν τα σχόλια είναι λίγο σπαστικούλα η όλη φάση.
Αυτό δυσκολεύει να κοιτάξεις άμεσα τα σχόλια και πολλές φορές, άθελά σου αργείς. Πάντως απ'ο, τι κατάλαβα, αν γράψεις μια εξομολόγηση, τότε τα σχόλιά σου δημοσιευονται χωρίς καθυστέρηση και έλεγχο!
Η αλήθεια είναι δεν ξέρω τι σε παραξενεύει Εξ. Ποιά ακριβώς είναι η απορία σου; Δεν το ήξερες ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Το ότι το κάνει πιο ανοιχτά από άλλους δυο πράγματα μπορεί να σημαίνει: ή είναι από τις περιπτώσεις που τα έχει συμφωνημένα με τη γυναίκα του, ή ποντάρει στο ότι ακόμη και αν τρακάρει κάποιος από εσάς τη σύζυγο θα κάνει την πάπια. Διαλέγεις και παίρνεις.Υ.Γ.: λέγοντας "θα κάνει την πάπια", στην καλύτερη θα χρειαστεί να αποσιωπήσει συνειδητά τα καμώματα του συζύγου.
Επειδή εγώ διαμαρτυρηθηκα για τις αναφορές στην ηλικία ορισμένων σχολιαστών, ας απαντήσω. Ναι fabinas, σε εσένα αναφερόμουν καθώς επίσης και στην καραβαν. Και οι δύο, συχνά όταν διαφωνείτε με σχολιαστές σχετικά νέους σε ηλικία σπευδετε να αποδώσετε τις απόψεις τους στο νεαρό της ηλικίας τους. Το έχετε κάνει και σε εμένα. Αυτή η συνήθεια προσωπικά με εκνευρίζει πάρα πολύ και τη βλέπω ως μια προσπάθεια απαξίωσης των λεγομενων της άλλης πλευράς. Καλό είναι οι απόψεις που εκφράζονται να κρίνονται μόνο κατά το περιεχόμενο τους και όχι με βάση την ηλικία αυτού που τις υποστηρίζει.
Καραβαν, και εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο; Αυτό τι σημασία έχει και που κολλάει στην συζήτηση μας; Ότι δηλαδή αφού οι άνθρωποι είναι ικανοί για το χειρότερο θα πρέπει να είμαστε πιο επιεικείς απέναντι σε τόσο ανήθικες συμπεριφορές; Πραγματικά δε σε καταλαβαίνω!
Καραβαν, και εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο; Αυτό τι σημασία έχει και που κολλάει στην συζήτηση μας; Ότι δηλαδή αφού οι άνθρωποι είναι ικανοί για το χειρότερο θα πρέπει να είμαστε πιο επιεικείς απέναντι σε τόσο ανήθικες συμπεριφορές; Πραγματικά δε σε καταλαβαίνω!
Tι ακριβώς να εξηγήσουμε που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας (τα δάχτυλά μας) να εξηγούμε εδώ μέσα τόσα χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι μονογαμικοί, αλλά το μονογαμικό μοντέλο σχέσης είναι μονόδρομος κοινωνικά εδώ και 150-200 χρόνια, δεν υφίσταται κάποιος άλλος καθολικά αποδεκτός τρόπος σχετίζεσθαι (πάει σιγά σιγά να διευρυνθεί αυτό με συναινετικούς και ηθικούς τρόπους, ψάξε το polyamory). Eπομένως πάρα πολύς κόσμος και των δύο φύλων καταπιέζεται -συνειδητά ή ασυνείδητα- να χωρέσει τις ανάγκες κι επιθυμίες του μέσα σε αυτό το δυαδικό σχήμα till death do us part. Οι άντρες επειδή παραδοσιακά απολαμβάνουν μεγαλύτερη σεξουαλική ελευθεριότητα έχουν πιο μεγάλη άνεση να κάνουν το "εκ παραλλήλου", και φανερά πολλές φορές (περνάνε για "μάγκες"), οι γυναίκες το κάνουν κι αυτές αλλά δεν το βροντοφωνάζουν (όπως το κάνει ο άντρας του παραδείγματός σου) γιατί θα τους κρεμάσουν κουδούνια, μιας κι η υποταγή της γυναικείας σεξουαλικότητας στον έρωτα είναι ακόμη κυρίαρχο αφήγημα. Από κει βέβαια μέχρι το να ΞΕΓΕΛΑΣ έναν άλλον άνθρωπο, ότι βιώνει μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που βιώνει, δηλαδή την συμφωνία της ερωτικής αποκλειστικότητας που συνεπάγεται ο παραδοσιακός γάμος, και το σπάσιμό της εν τη πράξει με την απιστία, έχει μια τεράστια απόσταση. Ο φίλος σου, δηλαδή, αν η γυναίκα του δεν το γνωρίζει (πιθανότατα να μην το γνωρίζουν ούτε οι άλλες γυναίκες, οι εξ αποστάσεως, για κουτορνίθια ψάχνει ή μοναχικές) δεν είναι μάγκας, ούτε "ειλικρινής" μιας και το διαλαλεί στις παρέες. Θρασυδειλία λέγεται αυτό που τον διακρίνει και φαταουλισμός!Τώρα βέβαια θα μου πεις μπορεί η γυναίκα του να το γνωρίζει και να συναινεί σε αυτό το μοντέλο σχέσης (ανοιχτός γάμος). Μπορεί η ίδια να κάνει παρόμοια, μπορεί και όχι. Ποιός το ξέρει; Ούτε εσύ, ούτε οι φίλοι, ούτε οι πρώην συμφοιτητές. Μόνο οι δυο τους το ξέρουν και γνωρίζουν τι έχουν κανονίσει και σε τι "αντέχουν" και σε τι δεν "αντέχουν". Οπότε οποιαδήποτε κρίση περί αυτού από μας περισσεύει. Οι λόγοι που κάποιος απιστεί δεν σχετίζονται αναγκαστικά ούτε με το σεξ (έλλειψη ή υπερσεξουαλικότητα), ούτε με το συναίσθημα, ούτε με κάτι μυστηριώδες και άδηλο. Το άπιστο άτομο απλώς ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ (πρέπει αν εκπληρούνται και οι δύο προϋποθέσεις). Τόσο απλά. Μπορείς να ψάξεις στο ιντερνετ από διάσημους ειδικούς πχ. Ασκητής, να δεις ποιές είναι οι συχνότερες αιτίες απιστίας. Η μονογαμία είναι μια εσωτερική επιλογή, εφόσον μας "πάει". Πχ. εμένα μου πάει, μου βγαίνει άνετα, μπορώ να τρώω συνέχεια μελιτζάνες, δεν βαριέμαι, άλλου δεν του πάει όμως, θέλει να τσιμπολογήσει από το μπουφέ. Δεν θα τον κρίνω γι'αυτό. Θα μου φανεί κάπως βέβαια αν ξεγελάει και ρεζιλεύει ένα ανύποπτο ταίρι! Και πάλι όμως, αυτό αφορά αυτούς. Πάντως, έχεις να πέσεις ακόμη από πολλά σύννεφα αν αυτό εδώ σου φαίνεται ακατανόητο.
Να σε ρωτησω,το να εχει χωρισει και να ειναι σε διασταση το σκεφτηκες?Και αυτη εχει τα παιδια και αυτος μενει καπου μονος μεχρι να μεγαλωσουν τα παιδια να πανε 18 και απλα εχουν τις ζωες τους ο καθενας χωρις αυτο να σημαινει οτι αυτος δεν ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις του απεναντι τους.Το εχω δει σε γνωστο ζευγαρι αυτο που σου γραφω και μαλιστα σε 2 ζευγαρια.Δηλ η γυναικα και τα παιδια του μενουν αλλου,αυτος πηγαινοερχεται εχει δουλεια αλλου,τους στελνει λεφτα οκ πηγαινει τους βλεπει αλλα δεν εχουν χωρισει οριστικα με διαζυγιο,δεν εχουν βγαλει διαζυγιο,στην ουσια χωρισμενοι ειναι .Αν ο φιλος που μας λες ειναι μια παρομοια ιστορια?Μπορει.Καθολου απιθανο.Ξερεις γιατι το λεω?Γιατι δεν μπορει αυτος να συνεχιζει τις ξεπετες στα σεμιναρια και η γυναικα του να μην εχει παρει ειδηση τιποτα,βεβαια να μου πεις ξερω κι εναν που αυτος της ελεγε οτι πηγαινε συνεχεια σε σεμιναρια,και αυτος πηγαινε με αλλες εντωμεταξυ.Δεν ξερουμε αν το ξερει αυτη κι αν το ξερει γιατι δεν αντιδραει.Απορω που τοσοι που τον βλεπουν,πως δεν το εχει μαθει ακομη αυτη.Η΄ εκτος και τον ανεχεται.Γνωμη μου τετοιοι αντρες δεν ειναι οτι αρνουνται τη μονογαμικοτητα και μαλακιες,ετσι εμαθαν να λειτουργουν και βρηκαν κοροιδα και τα κανουν.Βρηκε τη γυναικα του και απλα κανει τη ζωαρα του,την οποια θα εκανε και πριν τη γνωρισει βεβαιως βεβαιως,γιατι τετοιες συμπεριφορες δεν δημιουργουνται εν μια νυκτι.Θελω να πω υπαρχει μια ροπη στο ξενοπηδημα η οποια συνεχιζεται και με το γαμο ή χωρις,εν αγνοια ή εν γνωση των συντροφων τους.Απλα ειναι αυτη η συμπεριφορα τους και οι συνηθειες τους.Δεν αλλαζουν.Και ουτε υπαρχουν αιτιολογιες αν κανει ή δεν κανει καλο σεξ με τη γυναικα του,ολα ειναι μυθος.Μυθος για να δικαιολογησουν τις επαναλαμβανομενες ξεπετες.Αμα δε γουσταρεις απλα φευγεις,ποιος ο λογος να μενεις κιολας σε κατι ηδη τελειωμενο?Το εγραψα και αλλου,ειναι καθαρα μαζοχισμος να μενεις σε μια τετοια σχεση που ξερεις οτι δεν οδηγει καπου,οτι ολα εχουν τελειωσει.
Εφόσον έφτασε 40 χρονών και δεν έμαθε ακόμα να σέβεται τη γυναίκα και τα παιδιά του, πες του να πάει να πνίγει. Η επαγγελματική καταξίωση δεν έχει ουδεμία σχέση με τη σάπια προσωπική ζωή.
Τι να πούμε τα έχουμε εξηγήσει 100 φορές εδώ μέσα. Και για τον κανόνα του 80/20. Και ότι οι γυναίκες προτιμάνε άντρες που είναι συζευγμένοι από αυτούς που είναι εργένηδες.