ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.7.2020 | 09:50

Some Girls Bite

Κορίτσι μου είσαι καταπληκτική!! Απάντησες στην εξομολόγησή μου και ομολογώ πως με έκανες να δω κι άλλα πράγματα που δεν είχα αποτυπώσει λόγω της έντασης. Και οι δικοί μου γονείς δεν έρχονταν ποτέ για τους βαθμούς στο σχολείο.. πάντα έλεγαν έλα μωρέ αφού ξέρουμε τι θα πουν ότι είναι καλό κορίτσι, διαβάζει, καλούς βαθμούς γράφει τι να ακούσουμε τα ίδια και τα ίδια; Και με την εξεταστική εννοείται πως δεν ήξεραν πότε έπεφτε μόνο αν ανέφερα κάτι με ρωτούσαν αα πότε δίνεις; πέραν του ότι ήταν δεδομένο πως πρέπει να περάσω όλα τα μαθήματα γιατί τι άλλη δουλειά είχα;;;;;; Η δουλειά μου ήταν να είμαι φοιτήτρια που σημαίνει ότι όσο και να με δυσκόλευε ένα μάθημα εγώ όφειλα να το περάσω, για να μη χρωστάω Σεπτέμβρη και πάω στην πόλη για περιττά έξοδα και μετά ποιό κορόιδο θα τους βοηθούσε εδώ;Ταυτίστηκα απίστευτα, έκανα λογαριασμό πιστεύοντας ότι μπορώ να σου απαντήσω προσωπικά κάτι που δεν κατάφερα γι' αυτό και γράφω εδώ. Ίσως είναι καλύτερα να κρατήσουμε αυτές τις ταυτότητες. Εύχομαι να σε βρίσκουν μόνο καλά από δω και πέρα!!!
4
 
 
 
 
σχόλια
Εμένα ο μπαμπάς μου δεν ήξερε καν τι τάξη πάω και κατά που πέφτει το σχολείο. Η μαμά μου από την άλλη έδειχνε πολύ ενδιαφέρον για το θέμα των βαθμών, το οποίο ήταν όμως αρρωστημένο. Ερχόταν κάθε φορά να πάρει βαθμούς, πήγαινε σε κάθε συγκέντρωση γονέων, πολλές φορές πήγαινε και από μόνη της να ρωτήσει τους καθηγητές. Κάθε φορά στους βαθμούς φρόντιζε είτε να κρυφακουσει είτε να ρωτήσει στην ψύχρα τα άλλα παιδιά τι βαθμούς πήρα και περίμενε όλο άγχος να έρθει η δική μου σειρά να δει τους βαθμούς, μην τυχόν και δεν είμαι πρώτη. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει άκρως αντιπαθητική στους συμμαθητές μου και τους γονείς τους. Όταν πήγαινε η ίδια να ρωτήσει τους καθηγητές για την επίδοση μου, γινόταν πυρ και μανία αν άκουγε κάτι που δεν της άρεσε. Στο δημοτικό με έδερνε κάθε φορά που δεν έπαιρνα άριστα στην ορθογραφία. Είχε τύχει να το κάνει ακόμα και μπροστά σε συμμαθητές μου. Στο γυμνάσιο θυμάμαι μια φορά είχα γράψει 17 σε ένα διαγώνισμα. Η καθηγήτρια έκανε το λάθος να της το πει στην ενημέρωση. Όταν επέστρεψα σπίτι με υποδέχθηκε στην πόρτα με χαστούκι. Στο λύκειο δεν την έπαιρνε να κάνει κάτι τέτοιο. Είχα μεγαλώσει πια και απλωνε το χέρι της θα έτρωγε και εκείνη ξύλο. Έκανε όμως άλλα. Ημουν σημαιοφόρος. Έτυχε λίγο πριν την παρέλαση να πάθω διάστρεμμα. Έκλαιγε και χτυπιοταν έλεγε ότι μια χαρά την έδωσα μόνο στη ζωή της και αυτήν την παίρνω πίσω. Εν τω μεταξύ ήμουν και στο γυμνάσιο σημαιοφόρος. Όχι ότι αν δεν ήμουν θα δικαιολογούν αυτό που είπε αλλά λέμε τώρα. Στις πανελλήνιες όταν επέστρεψα από το πρώτο μάθημα έκανα το λάθος να της πω ότι μάλλον δεν τα πήγα καλά. Η απάντηση της ήταν "και τώρα πως θα περάσεις νομικη". Επαναλάμβανε την ίδια ατάκα για μέρες και με εμένα να διαβάζω για τα επόμενα. Στο πανεπιστήμιο είχε και πάλι τον καημο μην τυχόν και δεν πάρω άριστα αλλά ήταν πιο ήρεμη για κάποιο λόγο.Αυτά τα ολίγα. Εγώ ήμουν και σχετικά τυχερή, γιατί ήμουν άριστη μαθήτρια. Η μεγάλη μου αδερφή για παράδειγμα πέρασε πολύ πιο δύσκολα σε αυτό το θέμα. Ο αδερφός μου που σε όλο το λύκειο ξυνόταν δεν άκουσε τίποτα, γιατί ήταν ο κανακαρης της.
Σε 4 χρόνια θα μπορέσω να δώσω εξετάσεις για το δικαστικό. Θέλω να ελπίζω ότι θα έχω καταφέρει να φύγω από το σπίτι νωρίτερα, γιατί αν περιμένω μέχρι τα 27, θα φύγω μια και καλή για το ψυχιατρείο. Δεν απέχω και πολύ.Τώρα στα υπόλοιπα, ο εξομολογουμενος ήταν ένα κακομαθημένο που τα είχε όλα και κλαιγόταν απλώς και μόνο για να του κάνουμε πατ πατ στην πλατουλα. Κατά τη δική μου άποψη οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της εταιρείας δε θα ήταν κομπλεξικοί αν έλεγαν ότι τα βρήκε όλα έτοιμα. Την πραγματικότητα θα ανέφεραν. Σχετικά με το παιδί αυτό με τα μεταπτυχιακά που αναφέρω, δεν είναι πρότυπο γιατί πολύ απλά δε μου λείπει η ενεργοποίηση. Πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο. Η προσπάθεια μου όμως έχει ανταμειφθεί στο ακαδημαϊκό μόνο κομμάτι. Αντίκρυσμα στην πράξη δεν έχω δει. Εννοώ κάποιο σοβαρό. Όχι τα μπράβο και τα συγχαρητήρια, τα οποία μόνο μια κάποια ηθική ικανοποίηση προσφέρουν. Κατά τα άλλα καμία απολύτως αλλαγή προς το καλύτερο. Και από αυτά που έχω δει, δε νομίζω πως επιβραβεύεται κιόλας τίποτα. Στο επάγγελμα που έχω επιλέξει παίζει ρόλο το backround, οι γνωριμίες και η τύχη. Αυτό βλέπω. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα έχουν χαμηλό κόστος. Το θέμα δεν είναι το κόστος. Είναι ότι εκ των πραγμάτων, αν θέλεις να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος πρέπει να βρεις δουλειά. Αυτό αναγκαστικά σημαίνει ότι θα πάνε λίγο πίσω οι ακαδημαϊκοί στόχοι. Οι υποτροφίες για τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό αφορούν στις περισσότερες περιπτώσεις τα δίδακτρα του πανεπιστημίου. Δεν είναι αρκετές για συντηρηθείς. Η ουσία είναι άλλη : όταν έχεις ένα υποστηρικτικο οικογενειακό υπόβαθρο όλα είναι πιο εύκολα. Άλλες επιλογές κάνεις. Αυτά για τα στοιχεία της προσωπικότητας που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα, είναι κάτι σαν το καλό παιδί που λέει κανείς ότι είναι, όταν δεν έχει άλλο γοητευτικό χαρακτηριστικό. Παρηγοριά στον άρρωστο.Την παρένθεση δεν την κατάλαβα.Όσον αφορά στο δημόσιο, ούτε εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα. Αυτό που θέλω να κάνω στο δικαστικό σώμα βέβαια μου αρέσει ως αντικείμενο. Αν δεν είχα κάτι να με πιέζει να ανεξαρτητοποιηθω, θα έκανα άλλες επιλογές.Αυτό το "η ζωή είναι δύσκολη για όλους" δεν το πιστεύω. Για κάποιους δεν είναι. Τι να κάνουμε τώρα; Και επίσης για κάποιους είναι δυσκολότερη απ'ότι για άλλους. Γιατί πρέπει όλα να τα εξομοιώνουμε;
Καλώς ή κακώς ο άνθρωπος για να προχωρήσει στην ζωή του χρειάζεται και πίεση. Η πίεση είναι ενοχλητική για αυτό και δεν την θέλετε αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι γίνετε για το καλό σας. Το ξέρουν οι γονείς σας αυτό και για αυτό το κάνουν. Κατα βάθος το καλό σας θέλουν.
H Some Girls Bite έχει δώσει τις μάχες της (κι αυτές που δεν λέει) κι έχει τις ουλές της παράσημα. Και δεν αμφισβητείται η καλή της προαίρεση σε ό,τι γράφει. Σας εύχομαι τα καλύτερα και των δύο.