ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.4.2020 | 00:11

Φιλη

Έγραψα σε μια καλή μου φίλη πόσο την αγαπώ κι ότι τη θεωρώ σαν αδερφή μου αλλά δεν απάντησε. Νιώθω πως δεν αισθάνεται το ίδιο. Με στεναχωρεί αυτό. Πώς να αντιδράσω;
20
 
 
 
 
σχόλια
Καημένη εξ... +Διαβάστηκες+ κι εσύ.Δώσε λίγο χρόνο να το χωνέψει εκείνη κι αν δείξει οτι δεν το χωνεύει, τότε χώνεψέ το εσύ. Δεν έκανες κάτι λάθος.Εκτός αν η σιωπή της δηλώνει δυσπιστία, γιατί ίσως με τις πράξεις σου έχεις δείξει κάτι άλλο...;
Καλημέρα ... Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα... Εάν πάλι καταλάβεις ότι είναι αδιάφορη με την στάση της μην ξανά ασχοληθείς... Όσο μεγαλώνουμε ξεσκαρταρουμε ανθρώπους και πιστευω οτι ειναι σωστό!
Καλά έκανες και της το έστειλες. Πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, όχι να τα πνίγουμε. Απλά όταν το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να είμαστε και προετοιμασμένοι ότι ο αποδέκτης μπορεί να μην αισθάνεται το ίδιο και να μας απορρίψει.Κι ειλικρινά αυτό που λένε οι πιο πάνω δεν το καταλαβαίνω "πρέπει να κρατάμε αποστάσεις"... γι αυτό έχουμε φτάσει να είμαστε τόσο αποξενωμένοι και ανέκφραστοι. Τους βλέπεις όλους με μια μάσκα αποστασιοποίησης, δεν εκδηλώνουν αυτά που νιώθουν, φοβούνται. Μίλα, χρυσό μου, γι' αυτό στο έδωσε το στοματάκι ο θεός, όχι μόνο για να τρως!Κι επειδή θα πέσουν όλοι να με φάνε με τους προσωπικούς χώρους και τα τοιαύτα, ναι, φυσικά και πρέπει να τα σέβεται ο άλλος, από τη στιγμή που του έχει δηλωθεί ότι δεν ενδιαφερόμαστε. Πριν από αυτό όμως έχει κάθε δικαίωμα να δοκιμάσει (πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια, έτσι; Ο βιασμός δεν ήταν ποτέ αποδεκτός).
Τελικά εξ πες μας το έστειλες με καμιά αφορμή ή γενικά έτσι σε μια στιγμή που δεν υπήρχε κάποιος λόγος και αισθάνθηκε περίεργα; Μη στεναχωριέσαι .
Μήπως δεν είσαστε πολύ "κοντά"; Μήπως της ήταν πολύ κι ένοιωσε αμήχανα; Μήπως το έστειλες ξεκάρφωτα; Μήπως είναι συνεσταλμένη (ή καθόλου γούτσου γούτσου); Αν ξέρεις ότι το διάβασε, πες της ότι δεν ήθελες να τη φέρεις σε δύσκολη θέση, κι αν λες πως νοιώθεις ότι δεν αισθάνεται το ίδιο... Είναι σαν να κάνεις ερωτική εξομολόγηση ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση και ο άλλος δεν ξέρει τι να απαντήσει. Κατά κάποιον τρόπο λόγω απροσεξίας πας πιο κοντά συναισθηματικά από ό,τι σου έχει επιτρέψει. Πες της ότι δεν ήθελες να την φέρεις σε δύσκολη θέση και αμέσως κάνε πάσα κάτι άλλο, πέρνα σε κάποιο ουδέτερο θέμα.
".. Αιτία γι'αυτό το πράγμα είναι αυτό που πολλές φορές μ'ακούσατε να λέω σε πολλά μέρη, το ότι δηλαδή εκδηλώνεται μέσα μου κάτι που προέρχεται από θεό ή από δαίμονα, αυτό ακριβώς που και ο Μέλητος ανέφερε στο κατηγορητήριό του στην προσπάθεια να με διακωμωδήσει. Αυτό συμβαίνει από τα παιδικά μου χρόνια, μια εσωτερική φωνή δηλαδή, που όταν παρουσιάζεται, με αποτρέπει πάντα από αυτό που σκοπεύω να κάνω, και δεν με προτρέπει ποτέ". Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 31-32, λέει από κάτω. Με έκανες να ξανανοίξω το βιβλίο!
Σε ευχαριστώ, την έχω διαβάσει την απολογία Σωκράτους του Πλάτωνα. Έλεγα μήπως αναφέρεται στο δαιμόνιο και ο Ξενοφώντας στο δικό του έργο με τον ίδιο τίτλο. Αποτρεπτικό και όχι προτρεπτικο δαιμόνιο η' αλλιώς συνείδηση.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι ζήτημα συναισθηματικής νοημοσύνης.Εξ δεν το λέω για σένα δεν μας γράφεις και πολλά.