ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.2.2020 | 16:15

Να πάψει αυτή η παρανόηση περί μοναξιάς

Δεν είναι μόνοι οι άνθρωποι που δεν έχουν τους φίλους που θα ήθελαν να έχουν αλλά έχουν άλλους που για κάποιο λόγο δεν τους κάνουν.Αυτοί οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί κι εξωστρεφείς κι άνετα μπορούν να κάνουν τους φίλους που θέλουν.Δεν είναι μόνοι οι άνθρωποι που έχουν μόνιμες ή περιστασιακές σχέσεις και δεν τους/τις γεμίζουν, δηλαδή που δε νιώθουν πληρότητα.Δεν γίνεται να μιλούν για πραγματική μοναξιά άτομα που λένε ότι δεν έχουν μόνιμη σχέση αλλά έχουν κάποιον ή κάποια για να συνευρίσκονται και να καλύπτουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες αλλά ''τι κρίμα ρε γαμώτο, που δεν έχω σχέση''.Πραγματική μοναξιά έχουν οι μόνοι κι έρημοι τούτου του κόσμου.Που έχουν να νιώσουν χάδι και φιλί πολλά χρόνια. Το ξαναλέω. Πολλά χρόνια. Αυτά για τον ερωτικό τομέα.Όσον αφορά το φιλικό τομέα, πραγματική μοναξιά έχουν αυτοί κι αυτές που δεν έχουν παρέες ή που κι όταν τύχει να κάνουν παρέες, με κάποιον τρόπο η παρέα τούς αποβάλλει και ξαναμένουν μόνοι και μόνες.Δεν το λέω για να υπερασπιστώ τους μόνους ανθρώπους , ότι πάντα φταίνε οι άλλοι για την κατάστασή τους, όχι, σε καμία περίπτωση.Αλλά για να πάψει επιτέλους αυτή η παρανόηση. Το ''με χώρισε η τάδε'', ή ''με χώρισε ο τάδε'' και νιώθω πραγματική μοναξιά.Ή ''το γυρνάω με διάφορες, γυρνάω με διάφορους και έτσι είμαι σε κατάσταση πραγματικής μοναξιάς''.Ή ''δεν έχω τους φίλους που θέλω άρα είμαι μόνος''.Όχι.Μοναξιά ίσον μοναξιά.
21
 
 
 
 
σχόλια
Αυτό συμβαίνει γιατί έχει πλέον αποκτήσει άμυνες για να επιβιώσει και έχει γίνει η υπέρβαση του εαυτού μας. Πλέον νιώθει κανείς μια απάθεια για να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ζει.
Προφανώς και διαφέρουν το ''είμαι μόνος'' και το ''έχω κακή παρέα/σχέση''. Πάνω σε αυτή τη βάση θεωρώ ότι η ''μοναξιά'' είναι για πολύ λίγους και για πραγματικά σκληρούς παίκτες που μπορούν να την αντέξουν, οι περισσότεροι που κλαίγονται ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.