ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.11.2019 | 14:33

Έξαρση

Εδω και δυο μηνες με ταλαιπωρούν ξαφνικα σπυρια στο προσωπο αλλα μεγαλα και ερυθρα αλλα του δερματος (πολλα τέτοια), εγω που παντα ειχα πεντακαθαρο προσωπο. Επιδρα στην εμφανιση μου και επομενως και την ψυχολογια μου. Λεφτα να παω σε δερματολογο δεν εχω.. προσπαθω να καθαριζω καλα το προσωπο αλλα δεν βλέπω καμια αλλαγη. Εχω κουραστει πολυ.. δεν θέλω να με βλεπω στον καθρέφτη
19
 
 
 
 
σχόλια
Εννοείται πως πας σε δερματολόγο και δεν παίρνεις ότι σου προτείνουν.. Καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι έχουν καλή διάθεση, αλλά δεν είναι όλες οι αγωγές για όλους το ιδιο. Άσε που αν δεν σου κάνουν θα ταλαιπωρείσαι τζάμπα. Σπυράκια μπορεί να βγάλεις και λόγω πολυκυστικών ωοθηκών. Αν δεν έχεις χρήματα κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ ή παίρνεις το βιβλιαράκι σου και πας από εκεί. Αν είναι σε έξαρση καλύτερα να σε δει εκείνη τη στιγμή. Αν πας σε συμβεβλημένα εξωτερικά ιατρεία πληρώνεις από 10 ως 30 ευρώ.
Οι κρέμες κλπ απλώς αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της ακμής που αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο σου δηλαδή. Σκοπός είναι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα από τη ρίζα, δηλαδή την αιτία. Οπότε χρειάζεται κάτι στον οργανισμό. Για μένα η μοναδική και μόνιμη λύση είναι τα χάπια. Μέτα δεν πρόκειται να ξαναβγαλεις σπυράκι. Γι'αυτό θεωρώ απαραίτητη την επίσκεψη σε δερματολόγο.Εγώ έβγαζα στην εφηβεία συνεχεια σπυράκια στο μετωπο, αλλά οι κρέμες δεν έκαναν τίποτα. Μόνο έδιωχναν πιο γρήγορα αυτά που έβγαιναν. Αλλά δεν σταματούσαν τον οργανισμό ώστε να μην βγαίνουν. Οι δερματολόγοι δεν μου έδιναν χάπια, γιατί δεν είχα κάτι το σπουδαίο, αλλά μετά είπα εγώ στη δερματολόγο ότι θέλω να πάρω χάπια, και έτσι πήρα και δεν έβγαλα ποτέ ξανά. Οπότε το θέμα πρέπει να καταπολεμηθεί εσωτερικά, γιατί εκεί ακριβώς υπάρχει και απλώς στο πρόσωπο βλέπεις μόνο το αποτέλεσμα του πρόβληματος. Συγγνωμη που τα είπα λίγο μπέρδεμενα
Χάπια ισοτρετινοΐνης; Γιατί και εγώ ρώτησα, αλλά μου είπε ότι είναι πολύ βαριά και θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Και ότι δεν είναι και τόσο σοβαρό.
Ναι, εγώ που τα έπαιρνα δεν έπαθα απολύτως τίποτα. Μόνο ξηραίνεται το δέρμα και χρειάζεται παραπάνω ενυδατικη. Και τον πρώτο μήνα γίνεται η "έκρηξη" και βγάζεις ο,τι είναι να βγάλεις.
Δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο το περιγράφει. Ξεραινονται εκτός από το δέρμα, τα χείλη, η μύτη, τα πάντα. Μπορεί να ακούγεται απλό να ξεραθουν τα χείλη αλλά είναι αρκετά ενοχλητικό. Επίσης, αν είσαι κοπέλα και κάνεις αποτρίχωση με κερί, δεν μπορείς να συνεχίσεις με αυτή τη μέθοδο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγει δέρμα.
Μα λέω την προσωπική μου εμπειρία. Εγώ δεν έπαθα τίποτα. Έβαζα τις ενυδατικες μου, έβαζα και ειδικό στικ για τα χείλη, και δεν είχα ξεραθεί πουθενά.
Αυτό που λες, ότι μετά δεν θα ξαναβγάλεις σπυράκια μ, δεν ισχύει. Έχω πάρει και εγώ χάπια για την ακμή, ήταν πολύ αποτελεσματικά αλλά ξαναέβγαλα σπυράκια. Δεν ήταν όπως στην εφηβεία φυσικά αλλά μεμονωμένα. Το μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπιστηκε με επιτυχία. Αλλά μια χαρά βγάζω ακόμα που και που. Αν έχει κανείς από τη φύση του λιπαρό δέρμα, θα βγάζει σπυράκια μέχρι μια ηλικία. Το καλό είναι βέβαια ότι καθυστερεί η λιπαρότητα τη γήρανση της επιδερμίδας.
Η ισοτρετινοινη διώχνει το πρόβλημα οριστικά. Αν κάνεις τη θεραπεία και αφότου την σταματήσεις μετά από λίγο χρονικό διάστημα ξαναβγαλεις, την επαναλαμβανεις και φεύγει μια για πάντα. Εμένα μου έφυγε σε 6 μηνες. Από τότε βγάζω μόνο όταν περιμένω περίοδο κανενα, αλλά αυτό δεν είναι εξαιτίας ακμής.
Διώχνει την ακμή με τη μορφή που αυτή έχει στην εφηβεία, την τόσο έντονη δηλαδή, αλλά κάποια μεμονωμένα μπορεί να συνεχίσεις να βγάζεις. Μου το έχει πει η δερματολόγος μου και είμαι ζωντανό παράδειγμα.
Caramell 18:21 αν θες μπορείς να μου πεις αν είχες κοινή ακμή; Και πόσο σοβαρή; Γιατί σε έναν που πήγα για τον συγκεκριμένο τύπο που έχω εγώ δεν μου τα γράφει.
Έχω και εγώ θέμα με το πρόσωπό μου από αρχές 2017. Ξεκίνησε ως κοκκίνισμα απλό και τώρα έχω κάτι σαν σπυράκια (ευτυχώς επιφανειακά μόνο) αλλά φαίνονται, στα μάγουλα και πιο λίγο στο πηγούνι. Είναι κάτι που το γεννάει ο οργανισμός, υπάρχει κάποια αιτία δηλαδή, αλλά δεν είναι κανονική ακμή. Να πας σε δερματολόγο με κάποιον τρόπο, να σε κατευθύνει. Να ξέρεις αν είναι απλή ακμή ή κάτι άλλο. Επίσης, φτιάξε όλα τα υπόλοιπα που μπορείς στον εαυτό σου. Δεν είναι μόνο το δέρμα του προσώπου σου. Και δώσε σημασία και στο μέσα σου, κανείς δεν νοιάζεται μόνο για την εξωτερική εμφάνιση.

Απεργία της ΓΣΕΕ