Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.11.2019 | 14:21

Παρότρυνση

Όσοι πιστεύουν στο Θεό και στον Χριστό αλλά δεν είναι βαθιά θρησκευόμενοι ούτε της εκκλησίας και οσα αυτή ορίζει ( όπως είμαι εγώ για παράδειγμα),τους παροτρυνω να περάσουν μια φορά στο τέλος της λειτουργίας , όπου κάποιοι παπάδες κάθονται και εξηγούν με απλά ελληνικά τι διάβαζαν τόση ώρα και τη μύνημα περνάει από όλο αυτό. Πιθανόν να αλλάξει η ζωή σας και ο τρόπος σκέψης σας.
15 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
από άτομα που κατέχουν το θεμα αυτο μαθαινεις φοβερά πράγματα ........................ γνώσεις που ποτε δε ματαπίστευες πως υπάρχουν ................... οταν ανοίγουν τα ματια της ψυχής θησαυροι μεγάλοι αποκαλύπτοντε πνευματικοί ....................... απλα θελει σωστο πνευματικό ............
avatar Nionios Zogler 9.11.2019 | 21:32
Δασκαλε;
caramellll caramellll 9.11.2019 | 16:18
Ο Θεός είναι το μεγαλύτερο αγαθό
Melody Melody 9.11.2019 | 16:19
Συμφωνώ. Κανονικά θα έπρεπε να είναι έτσι όχι μερικοί αλλά όλοι οι παπάδες. Γι' αυτό θα πρέπει να συνδυάζεται η χαρισματική με την ακαδημαϊκή θεολογία.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 9.11.2019 | 18:12
Όταν η ορθόδοξη εκκλησία δώσει και στις γυναίκες τη δυνατότητα να γίνουν ιερείς, το ξανασυζητάμε.

Melody Melody 9.11.2019 | 18:30
https://www.pemptousia.gr/2016/01/116924/
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 9.11.2019 | 18:57
Δεν λέει απολύτως τίποτα αυτό που μου έστειλες!
Melody Melody 9.11.2019 | 20:11
Η τρίτη θεματική αφορά στο αίτημα για χειροτονία γυναικών σε όλους τους βαθμούς της ιεροσύνης, το οποίο, ας σημειωθεί, δεν απουσιάζει από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ωστόσο εκφράζεται πιο υποτονικά και σε περιορισμένη κλίμακα (K. Ware, Elisabeth Behr-Sigel[11] κ.ά.). Η Ορθόδοξη Εκκλησία το αντιμετώπισε με έμμεσο τρόπο απαντώντας με την πρότασή της για την επαναφορά των διακονισσών[12]. ( το απόσπασμα από link που έστειλα)

Oι γυναίκες στην Ορθόδοξη εκκλησία δεν είναι ιερείς λόγω παράδοσης. Είχαν άλλες θέσεις όπως διακόνισσες. Σήμερα θα μπορούσαν να έχουν θέσεις στην εκκλησία ( όπως στο ψαλτήρι) αλλά δεν τις ενθαρρύνουν συνήθως οι αρμόδιοι.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 9.11.2019 | 20:41
Το διάβασα αυτό. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν λέει τίποτα. Τι θα πει "επαναφορά του θεσμού των διακονισσων"; Για τη λάντζα καλές είστε αλλά βαθμό ιερωσυνης δεν μπορείτε να έχετε; Εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Και τι θα πει σήμερα μπορούν να έχουν θέσεις στο ψαλτηρι; Μίλησα για δυνατότητα των γυναικών να γίνουν ιερείς. Συγνώμη κιόλας αλλά χεστηκα για το ψαλτηρι
Melody Melody 9.11.2019 | 21:07
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Κατ'εμέ δεν φαίνεται έτσι η ισότητα.
Αν είναι να χωρίσουμε και τις θρησκείες και τα δόγματα σε αυτές που έχουν γυναίκες ιερείς και σε αυτές που δεν έχουν.

Στον ισλαμισμό που δεν υπάρχει γυναίκα ιερέας νιώθει το ίδιο ελεύθερη όπως στην Ορθοδοξία; ( ρητορικό το ερώτημα μιας και δεν έχω συνομιλήσει ακόμα με μουσουλμάνα)
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 9.11.2019 | 21:20
Αυτή είναι η δική σου άποψη και είναι σεβαστή. Για εσένα δεν φαίνεται έτσι η ισότητα. Για εμένα από την άλλη το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να χειροτονηθουν ιερείς είναι μια από τις πολλές ενδείξεις ότι ο χριστιανισμός είναι μια σεξιστικη θρησκεία. Η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι στον εκκλησιαστικο χώρο ο μισογυνισμος φτάνει στο ζενίθ του.

Όσον αφορά στη σύγκριση με το ισλάμ, τη βρίσκω εντελώς ανόητη. Η θέση της γυναίκας στο ισλάμ είναι γνωστή σε όλους και προφανώς είναι ασύγκριτα χειρότερη απ'ότι στον χριστιανισμο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Μιλάμε για θρησκείες, όταν ακολουθείς μια θρησκεία αυτή πρέπει να σε βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Δεν χωρά εδώ η λογική "το μη χειρον, βέλτιστον".
Melody Melody 9.11.2019 | 22:03
Εγώ δεν βλέπω τον σεξισμό και τη καταπίεση. Όσο για το μισογυνισμό νομίζω ότι αντιπροσωπεύει τις φονταμενταλιστικές ομάδες.

Η σύγκριση με τον ισλαμισμό μπορεί όντως να μην ήταν πετυχημένη.

Σεβαστή και η δική σου οπτική αλλά νομίζω ότι το βλέπουμε από μία διαφορετική γωνία το θέμα καθεμιά. :)
Ηλιογέννητη Ηλιογέννητη 12.11.2019 | 07:09
Ο πραγματικός λόγος που οι γυναίκες δεν γίνονται ιερείς είναι ότι δεν μπορούν να πιούν την θεία κοινωνία μετά την λειτουργία κατά την διάρκεια της εμμήνου ρήσεως... επειδή όταν μεταλαμβάνει κάποιος έχει μέσα του σώμα και αίμα Χριστού...και οι γυναίκες κατά την περίοδο χάνουν αίμα... Κατά τα άλλα οι γυναίκες θεωρούνται ίσες με τους άνδρες...
Πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί κάτι πάρα πολύ απλό: ο δυτικός πολιτισμός, μέρος του οποίου είμαστε (ευτυχώς), έχει ως ένα αναπόσπαστο μέρος του, συνειδητά ή ασυνείδητα, τις χριστιανικές ιδέες, παρά τα όποια στραβά του Χριστιανισμού.
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή