ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.10.2019 | 22:56

Παπασωτηρίου

Άσχετο με όλα αυτά που λέγονται εδώ μέσα, αλλά θέλω να το πω, έχω ξενερώσει από τότε που έκλεισε το Παπασωτηρίου, ήταν από τα αγαπημένα μου βιβλιοπωλεία, κατέβαινα κέντρο πολλές φορές ειδικά γι'αυτό το μαγαζί, έχω αγοράσει ένα σκασμο αρτμπουκς από εκει, βιβλία κλπ, πολλές φορές καθόμουν κάμποσο και τα χαζευα, ήταν σαν μια βιβλιοθήκη που μπορούσα να αγοράσω ότι θέλω, και είχε καλές τιμές, δηλ ολόκληρη Αθήνα και δεν υπάρχει παρόμοιο βιβλιοπωλείο, δε το πιστεύω!! πραγματικά φαίνεται ασήμαντο για άλλους για μένα αυτό ήταν κάτι που έδινε μια ποιότητα στη ζωή μου, μου λείπει αφάνταστα κάτι τέτοιο, σε καμία περίπτωση τα άλλα δεν έχουν παρόμοια ποικιλία, και από το ίντερνετ είναι πολύ ακριβά δεν συμφέρει, τεσπα, αυτό.
7
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ ως παλιότερη, είχα πάθει μεγάλο ταράκουλο όταν έκλεισε ο Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου. Αν και δεν είναι αμιγώς βιβλιοπωλείο και το σνόμπαρα για πολλά χρόνια, το Public στο Σύνταγμα έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ποικιλία βιβλίων στα αγγλικά, comics και art books. Για ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, κυρίως επισκέπτομαι τον Ιανό στη Σταδίου.
Ναι και ο Ελευθερουδάκης μου χε κάτσει που χε κλείσει, δεν πήγαινα τακτικά, αλλά είχα αγοράσει και από εκεί καλά πραγματακια, τώρα μόνο πρωτοπορία και σε κάνα κομιξαδικο, στα public στο Σύνταγμα έχω πάει, έχει ένα σκασμο πράγματα είναι η αλήθεια και κόμιξ κλπ, απλά νιώθω ότι δεν θα βρω αυτό το ιδιαίτερο που πετύχαινα στο Παπασωτηρίου, έφερνε ωραια πράγματα, αλλά πρέπει να το τσεκαρω πιο τακτικά το public έχεις δίκιο
Αγαπούσα πολύ τον Παπασωτηρίου είχε ανοίξει και ένα πιο μεγάλο δίπλα, είχε πιάσει σχεδόν όλο το τετράγωνο, είχε τραπεζάκια και διάβαζες. Από εκεί έπαιρνα βιβλία κυρίως της σχολής μου στα ελληνικά αλλά είχε και γαλλικά αλλά και άλλα γραφιστικής ιστορία τέχνης.
Μετά έκλεισε κι έκλεισαν και άλλα ωραία μαγαζάκια ,στο κέντρο και η περιοχή ερήμωσε και κατασχέθηκε από κινούμενα ζόμπι που το παίζουν επαναστάτες. Στην ουσία όμως είναι άρρωστοι ψυχικά παιδιά, που λένε όχι σ' εναν μεγαλύτερο πατέρα, γιατί δεν μπορούν να πουν όχι στον δικό τους πατέρα. έρχονται και τα σπάνε και ερημώνουν και καταστρέφουν, γιατί δεν έχουν μάθει, δεν ξέρουν τίποτε. Πιόνια είναι άλλων κρυφών που οι στόχοι τους είναι άλλοι. Το κέντρο της Αθήνας ερήμωσε όπως ο Παπασωτηρίου, η Στουρνάρη που ήταν ζωντανή από ανθρώπους των γραμμάτων τώρα πέθανε και βλέπεις την κατάντια των καιρών.
Δεν είχα επισκεφτεί ποτέ το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο. Μπορώ όμως να καταλάβω πως νιώθεις. Και εγώ νιώθω μια ιδιαίτερη αγάπη και ζεστασιά για ένα συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, την Πολιτεία. Και θα στεναχωριομουν αρκετά αν έκλεινε. Το νιώθω σαν καταφύγιο.Ένα βιβλιοπωλείο αρκετά φθηνό στο κέντρο είναι η Πρωτοπορία. Αν κάποιος έχει κάποιο ακόμα φθηνότερο θα παρακαλούσα να σχολιάσει.