ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.10.2019 | 21:50

Στην εποχή του στρουθοκαμηλισμού

Ούσα σχεδόν 30 και γνωρίζοντας ότι το 80% των αγοριών της γενιάς μου μεγάλωσαν με ένα Λάρα κροφτ, ένα grand theft auto και ένα counter strike, να πυροβολάνε κακούς, να ντύνονται αστυνομικοί και να πολεμούν στα ίντερνετ καφέ θέλω τόσο πολύ να γελάσω για τη θλιβερή ελληνική κοινωνία που ξαφνικά θυμήθηκε την ακαταλληλότητα ενός τζόκερ. Ας μάθουμε στα παιδιά να σέβονται τη διαφορετικότητα, να μη τραμπουκίζουν άλλους, να μην προσπερνάνε από τα δεξιά στα φανάρια σα γνήσιοι καθαρόαιμοι ελληνάρες και ο Τζόκερ θα είναι το μικρότερο κακό αυτού του κόσμου.
15
 
 
 
 
σχόλια
Μα επειδή ακριβώς δεν θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά να σέβονται την διαφορετικότητα και να μη τραμπουκίζουν άλλους, γι' αυτό ασχολούμαστε με την ακαταλληλότητα ενός τζόκερ.Γιατί η ταινία δίνει ένα μήνυμα που οι περισσότεροι θεατές δεν πρόκειται να καταλάβουν.Το μόνο που θα θυμούνται από την ταινία είναι ότι οι λιγοστές σκηνές βίας τους έκαναν να στραβοκαταπιούν τα νάτσος και τα ποπ-κορνάκια τους.
Πάντως δεν έχεις δίκιο ως προς κάτι, αν μου επιτρέπεις. Τα παιδιά (ηλικίας 15 και άνω) που θα δουν υποτίθεται το Τζόκερ, παρά την απαγόρευση, είναι κάπως αργά για να διδαχθούν το μήνυμα της ταινίας. Αυτά είναι πράγματα που οφείλουμε να τα διδάσκουμε στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Κι επειδή έχω παιδιά και το γνωρίζω εκ των έσω, χώρια από λέμε από την οικογένεια διοργανώνονται συ-νέ-χει-α δράσεις, μαθήματα, ημερίδες, σεμινάρια και προβολές εναντίον του bullying και του κοινωνικού στιγματισμού και για τα παιδιά και για τους γονείς. Και έχει γίνει συνείδηση.Μάντεψε τώρα τι γίνεται και υφίστανται ακόμη περιστατικά με εκφοβισμούς κλπ. Οι θύτες είναι από παρατήρηση δύο λογιών: 1.πρώην θύματα κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας, θυμού οι ίδιοι. Κι αυτά είναι γνωστά επειδή οι σχολικές κοινωνίες είναι μικρές και δυστυχώς μαθαίνονται. Σε αυτά τα παιδιά μικρή επίδραση μπορεί να έχει η ταινία ή οποιαδήποτε νουθεσία, μιλάει το τραύμα τους. Και το τραύμα τους εμείς δεν μπορούμε να το επουλώσουμε, μόνο οι ειδικοί κι οι δικοί τους. 2.Η δεύτερη ομάδα θυτων, συνήθως κλακαδόρων, είναι τα παιδιά των Ελληναράδων που -ακριβώς- έχουν μάθει να παραβιάζουν τους νόμους και κανονισμούς ατιμωρητί επειδή "έλα μωρέ τώρα, πώς κάνεις έτσι, αυτό είναι το σημαντικό" Δηλαδη το κοινό που υποτίθεται θα έμπαινε παραβατικά στις αίθουσες εν είδει μαγκιάς! Αμ αφού έχουν διδαχθεί δια του παραδείγματος των γονιών ότι μόνο ο κώλος τους μετράει κι όλοι οι άλλοι να πάνε να απαυτωθούν, το μήνυμα της ταινίας δεν μπορεί να έχει διδακτικό χαρακτήρα βάσει αρχής: πέφτει σε κουφά αυτιά.Επομένως το κοινό που πιο πολύ έχει ανάγκη το μήνυμα, εκ προοιμίου είναι το κοινό που ΔΕΝ μπορεί εκ των πραγμάτων να επωφεληθεί από το μήνυμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτική εκμετάλλευση Συριζαίικου τυπου, δηλαδή μετεμφυλιακού διχασμού προς άγραν "προοδευτικών". ΥΓ. Την Γώγου και τον Άσιμο κάποιοι τους προλάβαμε, λόγω ηλικίας και λόγω συναναστροφών: μην τους ηρωοποιείς, είχαν πολλά ψεγάδια, άνθρωποι ήταν κι αυτοί. Απλά η αριστερά κρέμασε πάνω τους προσδοκίες λούμπεν ελευθερίας. (η πρέζα δεν είναι ελευθερία, σκλαβιά είναι)
Δεν είναι άσχημο να δουν αυτήν την ταινία τα παιδιά κι ας μην επωφεληθούν από το μήνυμα.Τόσα απαίσια πράγματα βλέπουν, δεν θα τραυματιστούν από τον Τζόκερ.Σεβαστή η άποψή σου Καραβάν αλλά έχω κι εγώ τη δική μου.Όσον αφορά το Υ.Γ. σου, ο Άσιμος μού είναι τελείως αδιάφορος, έχω διαβάσει το ''αναζητώντας κροκανθρώπους'', έχω ακούσει κάποια τραγούδια του, συμφωνώ με κάποια πράγματα που έχει πει αλλά γενικά δεν με ενδιαφέρει, μού είναι αδιάφορος όπως σου είπα.Ανακάλυψα την ποίηση της Γώγου μόνος εδώ και πολλά χρόνια και κανένας δεν μπορεί να μου αλλάξει τη γνώμη.Δεν μίλησα για αψεγάδιαστους χαρακτήρες.Τους ανθρώπους με ψεγάδια αγαπώ, τους ανθρώπους που αγαπούν τα ψεγάδια τους, είτε εμφανισιακά είτε αυτά της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα τους.Αυτούς έχω δίπλα μου.Οι ιλουστρασιόν ας πάνε να γίνουν μοντέλα στο insta ή ψυχολόγοι.Δεν με ενδιαφέρει τι κρέμασε η αριστερά πάνω τους, τα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου είναι φωτεινός φάρος, ακόμα και τα πιο σκοτεινά ποιήματά της κρύβουν φως.Ούτε η αριστερά την έχει εκτιμήσει ούτε κανείς.Κυκλοφορώ καθημερινά με τα άπαντά της, στην τσαντούλα μου.Μέσα στα άπαντά της, εκτός από το σύνολο των εφτά αριστουργηματικών ποιητικών συλλογών της, περιέχονται προσχέδια σεναρίων της, σκέψεις, κείμενά της και είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει στη ζωή μου.Ό,τι αγαπάω βαθιά σημαίνει πως έχω περάσει χρόνια μελέτης κι αξίζουν να μπουν στην καρδιά μου.Είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για βιβλία είτε για ταινίες, τραγούδια, οτιδήποτε.
Δεν υποστηρίζω ότι θα πάθουν κάτι τα παιδιά που δεν ήταν ούτως ή άλλως να πάθουν κάτι από την θέαση ενός παρόμοιου θεάματος. Αυτοί που ήταν να πάθουν κάτι, θα το πάθουν ούτως ή άλλως, όπως μας διδάσκουν τα ανετικανικά teen crimes του Κολουμπάιν και δώθε (αλλά και πριν). Αν δεν έχεις δει το Bowling for Columbine του Μουρ το συνιστώ, όπως επίσης και το βιβλιο Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν. Για τα λοιπά, δεκτόν να αγαπάς ό,τι θες, κι η έντονα βιωματική γραφή της είναι όντως πολύ καλή. Ωστόσο άλλο το καλλιτεχνικό κριτήριο (ατόφιο) κι άλλο το πολιτικό (αμφισβητήσιμο): εκεί αναφέρθηκα, εγώ προσωπικά. Επειδή αναφέρθηκε κάπου "αυτοργάνωση κι αλληλεγγύη", που είναι συγκεκριμένη πολιτική αναφορά. Ωραίο είναι κατά τ'άλλα να έχεις προσωπικά τοτέμ. Όλοι έχουμε κι έχουμε τους λόγους μας!
Το έχω δει το ντοκιμαντέρ του Μουρ.Και το βιβλίο << πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν>> έχω και μου αρέσει πολύ κι έχω δει και την ομώνυμη ταινία της Λιν Ράμσεϊ.Προσωπικά μου αρέσει να υπάρχει αλληλεγγύη κι αυτοοργάνωση ανεξάρτητα από το αν είναι πολιτική αναφορά κάποιου συγκεκριμένου χώρου.Δεν βλέπω κάτι κακό στις δύο αυτές έννοιες σαν στάση ζωής.
Γιατί έγινε τόσος μεγάλος ντόρος με την ταινία αυτή. Γιατί έγιναν καταγγελίες; Γιατί βγήκε ο πολιτικός και είπε θα πάω με τον γιο μου; Που είναι ανήλικος. Γιατί προβάλουν τόσο πολύ έναν χαρακτήρα με σχιζοειδή προσωπικότητα; Τζόκερ. Γιατί ασχολείστε/ασχολούνται τόσο πολύ;
Και όλα τα 13 χρονα βλέπουν όλη μέρα πορνό στο ίντερνετ αυτο τι σημαίνει ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε την είσοδο σε ταινία ερωτικού περιεχομένου;;Δηλαδή θα βλέπεις κάποια ταινία πορνό στο σινεμά και δίπλα θα έχεις το 12χρονο;;Πέφτετε σε μεγάλα λογικά κενά ορισμένοι προκειμένου με το ζόρι να ανα μασήσετε μια καραμέλα.
Άντε να δούμε πόσα ποστς για τον Τζόκερ και τις καταγγελίες θέασής του θα δούμε, όσο οι Τούρκοι καταδιώκουν τους Κούρδους και Σύριους και δημιουργούν νέες γενοκτονίες.
Βασικά αυτό που συμβαίνει ειναι ότι πολλοί παίρνουν το εαυτό τους στα πολύ σοβαρά και όχι τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους.https://youtu.be/AlusgU-MUZ4Batman k joker με lsd κ αγάπη...
η τουρκιά προκαλεί την μοίρα της ............ ως ποτε θα σουλατσάρει έτσι ??? μια μέρα θα την φάει την γαιδαροκεφαλα της ............. να δω οι δικοί μας εδώ αν κάνουν ντου οι τουρκοι ποιος θα πολεμήσει ???