ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.9.2019 | 11:37

Υπερηφάνεια και προκατάληψη

Είμαι ομοφυλόφιλη! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να είναι κανείς περήφανος απλά και μόνο γιατί είναι ομοφυλόφιλος!Οκει είμαι εντάξει με τον εαυτό μου, τον αποδέχτηκα και τον αγαπώ αλλά γιατί να είμαι περήφανη για κάτι για το οποίο δεν θέλω να με ξεχωρίζουν και για κάτι που μου προκάλεσε τόσο πόνο; Η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν ήμουν στρειτ! Δεν με πειράζει πλέον που η ζωή μου θα είναι πιο δυσκολη αλλά δεν μου προκαλεί καμία υπερηφάνεια η επιλογή των ορμονών μου! Επειτα, ζητάω να αντιμετωπιζομαι όπως το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο! Πως μπορεί να γίνει αυτό εφικτό εάν εγώ δηλώνω περήφανη και ιδιαίτερη για το χαρακτηριστικό αυτό που θα με κάνει να αντιμετωπιζομαι διαφορετικά από το σύνολο; Συγγνώμη κιόλας αλλα εγώ δεν νιώθω ντροπή αλλά δεν νιώθω και περηφάνεια! Ααααα και φυσικά δεν ανήκω εξαιτίας της σεξουαλικότητας μου σε καμία κοινότητα! Δεν διαφέρω από τον περίγυρο μου επειδή μου αρέσει το ίδιο φύλο! Διαφέρω για τον χαρακτήρα μου και τις ικανότητες μου! Ευχαριστώ!
3
 
 
 
 
σχόλια
Μα κανείς δεν είπε αυτό. Ο καθένας μας οφείλει αν είναι σωστός άνθρωπος, να νιώθει περήφανος για τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα, οι ομοφυλόφιλοι, δεν "αγωνίζονται" για την περηφάνια. Αλλά για το να μπορούν να μην ντρέπονται, ούτε να δυσκολεύονται (όπως εσύ καλή ώρα) για το γεγονός αυτό. Να μην σε προσβάλλουν για αυτό που είσαι (όπως συμβαίνει και για άλλες περιπτώσεις, πχ κινήματα για το βάρος, τις ατέλειες κλπ, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας βέβαια, τα κινήματα δεν κάνουν κάτι αν ατομικά ο καθένας λειτουργεί χωρίς ενσυναίσθηση, σεβασμό, κατανόηση και ευγένια) Να μπορούν να πάνε μια βόλτα σαν άνθρωποι, όπως τα στρέιτ ζευγάρια, χωρίς να δέχονται χλευασμό, ή ακόμα και ξύλο σε ορισμένες περιπτώσεις (και μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει/δει τέτοιες)
Θα συμφωνησω μαζι σου, υπο την εννοια οτι ουτε η ομοφυλοφιλία ουτε η ετεροφυλοφιλια αποτελούν επιτεύγματα για να νοιώθουμε περήφανοι. Ειναι απλα η φυση μας κ το πως αισθάνεται ο καθε άνθρωπος απεναντι στα φυλα. Μπραβο ομως θα πω στον ανθρωπο που ζει τη ζωη του (κ την σεξουαλικότητα του) οπως αισθάνεται, χωρις να υποκυπτει σε κοινωνικές νόρμες, οικογενειακούς "εκβιασμούς" κοκ (δεδομένου οτι δε μιλαμε για σεξουαλικότητα τυπου πχ παιδερεστια φυσικα!). Φιλια!
Ο τίτλος συνάδει με το υπεροχο βιβλίο της Τζειν Όστεν.. σωστότατη η άποψη.. εαν εμεις αφήνουμε να χαρακτηριζόμαστε αρχικώς με γνώμονα τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό, κάπουμε κάνουμε λάθος. Το θέμα είναι να αισθανόμαστε υπερήφανοι για άλλα κομμάτια της ζωής μας. Καλημέρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ