ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.8.2019 | 23:09

Αποφάσεις

Από τότε που κάναμε τα παιδάκια μας με τον άνθρωπό μου (το μεγαλύτερο 2,5 ετών) συνειδητοποίησαμε και οι 2 τί σημαίνει ότι όταν κάνει κανείς οικογένεια αλλάζουν οι προτεραιότητες του, η ζωή του και το πρόγραμμά του. Με αποτέλεσμα να μας είναι δύσκολο να συναντιομαστε τακτικά με κάποιους πολύ αγαπημένους μας φίλους που είναι όμως σε πολύ διαφορετική φάση από εμάς και έχουν διαφορετικά ωράρια. Κοντά στα 40 είμαστε αλλά έτυχε και των δύο όλοι οι πιο αγαπημένοι φίλοι να έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής, καθώς όλοι τους είναι ακόμα ελεύθεροι και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις.Όμως βρισκόμαστε τακτικά με άλλα γνωστά μας ζευγάρια με μικρά παιδάκια. Και συνειδητοποίησαμε ότι αυτό γίνεται καθαρά και μόνο επειδή ταιριάζουν τα προγράμματα μας. Και για να παίξουν τα παιδιά μας, που σιγά κιόλας, πριν τα 3 τα παιδάκια ουσιαστικά παίζουν μόνα τους και ο μεγάλος μου εξάλλου στο νηπιαγωγείο κάθε μέρα με τόσα παιδάκια παίζει. Κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν με ευχαριστεί. Πολλές φορές με κουράζουν πολύ και ακόμα περισσότερο με κουράζει να βρίσκω δικαιολογίες να τους αποφύγω. Με τον άντρα μου από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας γίναμε οι καλύτεροι φίλοι, κάνουμε άπειρο χαβαλέ, με τα μωρά μας περνάμε τέλεια και κάνουμε συνέχεια βόλτες και δεν έχουμε κανέναν ανάγκη.Δεν θέλω καμία γλυκιά τέλεια μανούλα του Facebook δίπλα μου να τονίζει πως είναι μία τέλεια μανούλα και τι υγιεινες τέλειες συνταγές φτιάχνει στα παιδιά της και σε τι τέλειες παιδικές χαρές τα πάει. Δεν θέλω καμία μανούλα κουκουβάγια δίπλα μου να λέει πόσο τέλειο είναι το αχώνευτο υστερικο παιδί της και να μου δίνει συμβουλές διαπαιδαγωγησης. Δεν θέλω καμία γλυκουλίνα μανουλίνα να μου λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι που έστειλα το παιδί μου στο νηπιαγωγείο για να πάω να δουλέψω γιατί οι παιδοψυχολόγοι λένε η μανούλα πρέπει να κάθεται σπίτι να μεγαλώνει παιδιά. Τις σιχάθηκα όλες αυτές τις μανούλινες τελειουλινες γλυκουλινες. Τα σιχάθηκα όλα αυτά. Τα βαρέθηκα, μου φέρνουν εμετό. Προτιμώ να περνάμε τις μέρες μας οι 4 μας και ας μη βλέπουμε κανέναν. Και όταν καταφέρνουμε να συναντάμε τους ανθρώπους που πραγματικά μας κάνουν να περνάμε όμορφα και ας είναι διαφορετική η δομή των ζωών μας. Να ξεκαρδιζομαστε, να λέμε τα εσώψυχα μας αλλά και τα γνωστά καφριλικια μας (όταν κλείνουν τα αυτιά τους τα παιδάκια μου) και να νιώθουμε γύρω μας αγάπη. Γιατί οι πραγματικοί φίλοι είναι βάλσαμο στην ψυχή, οι τοξικοι άνθρωποι μπορούν να σε δηλητηριασουν. Θα τους ξεκοψω όλους, τέλος και θα ηρεμήσω.
6
 
 
 
 
σχόλια
Εσύ δηλαδή, θεωρείς ότι είσαι καλύτερη με αυτά που γράφεις για τις άλλες γυναίκες, οι οποίες έτσι εκφράζονται προς τα παιδιά τους, έχουν αυτόν το χαρακτήρα; Δικαιώμά σου να εκφράζεις την άποψη σου βέβαια, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να γράφεις έτσι για κάτι που είναι διαφορετικό από εσένα και δεν σε επηρεάζει. Αν δεν θέλεις λοιπόν συναναστροφές (και συμβουλές από/) με τις μανούλες γλυκουλίνες, βρες το θάρρος και κόψε τα πολλά πολλά/βρες άλλες παρέες να ταιριάζουν οι ιδιοσυγκρασίες σας. Και αν δεν θες, έκφρασέ τους στα ίσα τη γνώμη σου, ώστε να αλλάξει κάπως η θεματολογία.
Ο χαρακτηρισμός ενός ανθρώπου ως "τοξικού" έχει γίνει ολίγον καραμέλα. Ξέρεις, πολλοί άνθρωποι διαφέρουν από εμάς και έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, αυτό δεν τους καθιστά άνευ άλλου "τοξικούς", είναι αλλά διαφορετικοί από εμάς. Αν πάντως σε κουράζουν κάποιοι άνθρωποι, για τους οποίους δικούς σου λόγους, ξέκοψέ τους.
Ειναι μερικες που όντως οοοοολη την ωρα μιλανε για τα παιδιά τους. Κ συ να βαριέσαι γτ δεν εχεις παιδια να πεις κ συ κτ κ βασικα δε σ ενδιαφερει κ το θεμα. Κ να σου λενε ποοοοοσο καλα ειναι τα παιδια τους κ τι καλούς τρόπους που εχουν, κ να κοιτας εσύ τα παιδιά τους κ να τα βλεπεις να φτύνουν κ να κλωτσάνε τα αλλα παιδια ή ακομα κ μεγάλους. Γυναικες που εχουν ξεχασει τι παει να πει διάλογος, κουβεντα κ καλνω πλακα γτ πολυ απλα αλλο θεμα δεν εχουν περα απ τα παιδια τους να συζητήσουν. Με κοθραζουν κ τις λυπαμαι. Μπορει κ αυτες να λυπουνται εμενα που δεν εχω παιδια, τοσο πορωμενες που ειναι
Ο τρόπος έκφρασής σου βγάζει έναν ανόητο θυμό, ένα βλακώδες ξέσπασμα, μία ζήλια και ότι καυχάσαι ότι έχεις τη τέλεια οικογένεια. Μία γυναίκα που έχει γίνει μητέρα δεν είναι πρέπον να χαρακτηρίζει τα άλλα παιδιά ''υστερικά και αχώνευτα''. Για να σε προλάβω, δεν έχω παιδί που μπορεί έμμεσα να μου το έθιξες, ούτε facebook. Απλά είμαι παρατηρήτρια και έχω να σου πω πως από τη στιγμή που είσαι ευχαριστημένη με το τρόπο ζωής σου, δεν χρειάζεται επίθεση και μένος προς τους άλλους. Αν σε ενοχλούν σε κάτι, κάνε τους στην άκρη. Αν χαρακτήριζαν εσένα οι άλλες μητέρες μανούλινα τελειουλινα γλυκουλινα και τα παιδιά σου σπαστικά θα ήθελα να δω την αντίδρασή σου. Και καταλήγοντας να πω και κάτι πιο απλό. Αν κάτι μας ενοχλεί κλείνουμε το διακόπτη και συνεχίζουμε ατάραχοι τη ζωή μας.
Δεν καταλαβα καπου η εξ να καυχιέται οτι εχει την τελεια οικογένεια. Κ γτ μια γυναικα που εγινε μητερα δε μπορει να χαρακτηρίσει τα ξένα παιδια αχωνευτα κ υστερικά (ή ακομα κ τα δικα της)? Αν ειναι αχωνευτα κ υστερικά πως θα τα πει? Οταν γινεσαι μητερα δλδ απαγορεύεται να σχολιαζεις κακές συμπεριφορες παιδιων ή κ μανάδων? Γτ? Επειδη παθαίνεις μαμακιαση? Κ πρεπει να μεταλλαχθεις σαν προσωπικότητα? Δεν καταλαβαίνω αληθεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ