Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.7.2019 | 23:28

"Κοίτα τα χάλια σου, μοιάζεις στον mr.bean". Το πλήθος τον θαύμαζε την ώρα που με προσέβαλε.

Πήγαινα το πρωί στη δουλειά και όπως πάντα κατέβηκα στον σταθμό του μετρό για να χτυπήσω το εισιτήριο. Την ώρα που περνάω έρχεται πατημένος από πίσω μου ένας άλλος, με σκοπό να περάσει δωρεάν και παραλίγο να με σκοτώσει. Έπεσε επάνω μου με τόση δύναμη που έκανα πέντε βήματα μπροστά και παραλίγο να πέσω με τη μούρη. Όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη αλλά όταν τον κοίταξα, περιμένοντας να ζητήσει μια συγγνώμη, γύρισε και μου είπε "τι θες ρε;". Του απάντησα ήρεμα πως θα περίμενα μια συγγνώμη μετά από ότι έγινε.
Τότε ήταν που άρχισε να φωνάζει ξεκινώντας με την ατάκα "Τι θες ρε πρωί πρωί; Θα πουλήσεις εσύ μαγκιά σε εμένα; Κοίτα τα χάλια σου, μισή φάπα άνθρωπε που είσαι σαν τον αδερφό του mr.bean. Μισή φάπα να σου ρίξω θα σε μαζεύουν από κάτω".
Δεν μπήκα στον κόπο να απαντήσω και έκανα πως διάβαζα ένα sms στο κινητό για να φύγει και να τελειώσει εκεί το περιστατικό. Πρόσεξα πως όχι μόνο δεν είχα την υποστήριξη κανενός, από τους δεκάδες κόσμου που ήταν γύρο και είδαν τι γινόταν, αλλά πολλοί με κοιτούσαν και γελούσαν με την ατάκα που είπε για τον mr.bean. Μια κοπέλα μάλιστα τον κοίταξε χαρακτηριστικά και του χαμογέλασε με νόημα, σαν να του έδειχνε πως τον θαυμάζει για όσα είπε.
Τα γέλια λόγο της ομοιότητας μου με τον συγκεκριμένο ηθοποιό τα βιώνω κάθε μέρα οπότε αυτό δεν μου έκανε εντύπωση. Στο συγκεκριμένο περιστατικό όμως θα περίμενα, αν όχι υποστήριξη, έστω να μην γελάνε οι περαστικοί σαν χάχανοι μαζί μου, δίνοντας του παράλληλα τα εύσημα για τον "αντρισμό" του.
Εγώ ευτυχώς έχω χτίσει έναν σκληρό χαρακτήρα και δεν με ακουμπάνε τέτοιες συμπεριφορές. Ένας άνθρωπος με πιο αδύναμο χαρακτήρα όμως, πως θα καταφέρει να διαχειριστεί μια τόσο μαλακισμένη κοινωνία; Μια κοινωνία που ακόμα και σε περιπτώσεις που βλέπει τον θύτη την στιγμή που κάνει κάτι, όχι μόνο δεν προστατεύει το θύμα αλλά γελάει μαζί του καταστρέφοντας ψυχολογικά το θύμα και δίνοντας ταυτόχρονα "τροφή" στον θύτη για να συνεχίσει το "έργο" του.
Με τέτοιους ανθρώπους να αποτελούν πλειοψηφία, δυστυχώς δεν μου κάνει καμία εντύπωση η κατάντια μας σαν χώρα σε όλους τους τομείς.
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή