ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2019 | 17:17

What about now?

Καλησπέρα σας. Δίνω σε μία εβδομάδα το τελευταίο μου μάθημα για πτυχίο Είμαι 25 ετών και ενδιαφέρομαι να δώσω εξετάσεις για μεταπτυχιακό κλασικής αρχαιολογίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Προλαβαίνω να προετοιμαστώ ή να το αφήσω για του χρόνου; =/
14
 
 
 
 
σχόλια
Γνωρίζω από άτομα που έδωσαν πέρυσι και δεν μπήκαν ότι είναι πολύ αυστηροί και θέλουν να έχεις πολύ καλή εικόνα γιατί το τμήμα έχει παράδοση στον τομέα λόγω "μεγάλων" ονομάτων που έχουν βγει από αυτό. Ως εκ τούτου αυτό ειναι το μονο που με απασχολει. να κανω κατι. αλλα δεν εχω εμπειρια και τοσο καιρό που έψαχνα , δεν... Και είναι και η ηλικία. του χρόνου θα είμαι 26, ενώ άλλοι στα 26 εχουν μεχρι και διδακτορικό
Δυστυχώς το μεταπτυχιακό είναι απαραίτητο και για την επαγγελματική και για να μπορεί κάποιος να ανταποκριθεί σε αυτό που επιλέγει και θέλει μία ειδίκευση. Όσο για τους μεταπτυχιακούς, δυστυχώς, δεν ξέρω κάποιον.
Ναι κατάλαβα. Τότε θα σου έλεγα να κάνεις μια προσπάθεια τον Σεπτέμβρη που μας έρχεται, γιατί όχι; Δεν έχεις να χάσεις κάτι!! Όσο για τους μεταπτυχιακούς, δεν είναι ανάγκη να τους γνωρίζεις προσωπικά, μπορείς να ρωτήσεις στο FB , αν έχετε ομάδα για τη σχολή σας, ή γενικά σε κάποιο forum να βρεις πληροφορίες.
Είναι απλά το αν αξίζει να δώσω προσπάθεια κάπου αν δεν είμαι ακόμα σίγουρος για το ότι μπορώ να το καταφέρω. Δεν αντέχω καθόλου την υπερβολική πίεση. και η ύλη είναι αρκετά μεγαλη. Και οι εξετάσεις είναι και γραπτές και προφορικές.
Μπορείς να ξεκινήσεις διάβασμα και, αν δεις ότι δεν βγαίνει για Σεπτέμβρη, το αφήνεις για του χρόνου. Θα σου έλεγα όμως να βρεις κάτι να κάνεις στο ενδιάμεσο διάστημα, καλό θα ήταν να έχεις έστω μια μικρή εργασιακή εμπειρία, διαφορετικά με τι θα ασχοληθείς έναν ολόκληρο χρόνο; Καταλαβαίνω για τη μεγάλη ύλη και τις διπλές εξετάσεις, έτσι είναι και σ'εμάς, ωστόσο προσωπικά γνωρίζω και άτομα που τα κατάφεραν. Τώρα, αν είναι να πιεστείς και να σε ρίξει αυτό ψυχολογικά, καλύτερα να πας κατευθείαν του χρόνου με καλύτερη προετοιμασία. Επιμένω πάντως πως αξίζει να δοκιμάσεις τουλάχιστον τις γραπτές εξετάσεις, έστω ως εμπειρία , να δεις τι ζητάνε, πώς είναι τα θέματα κλπ. Θα βγεις σοφότερος όπως και να 'χει.
Υπάρχει η δυνατότητα μερικής φοίτησης, ναι. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι εργάζεσαι τουλάχιστον είκοσι ώρες εβδομαδιαίως. Ιδανικά θα το ήθελα έτσι. Αλλά μη έχοντας δουλειά, δε θα μπορέσω να βρω εύκολα μερικής απασχόλησης. Ως εκ τούτου και τώρα θα μου είναι δύσκολο να τα καταφέρω με το διάβασμα. Το μεταπτυχιακό σίγουρα προσφέρει μία δυνατότητα παραπάρω, έστω και θεωρητικά αρκεί να είναι σωστή η δουλειά που θα γίνει.
Ναι, καταλαβαίνω..τι να πω, είναι δύσκολη απόφαση, κι εμένα με έχει προβληματίσει και δεν είμαι καν στο τελευταίο μου μάθημα :P τότε ίσως να σκεφτείς το καλοκαίρι τι θέλεις να κάνεις, και από Σεπτέμβρη -Οκτώβρη το ψάχνεις..μια καλή ιδέα είναι και να μιλήσεις με άτομα που τυχόν είναι τώρα στο μεταπτυχιακό αυτό, μπορεί να σου προσφέρουν κάποια εναλλακτική που δεν είχες σκεφτεί πιο πριν :)
Ενδεχομένως ως προς το πώς να τα συνδυάσεις, από πού να ξεκινήσεις, να σου πούνε τη γνώμη τους. Να σε συμβουλεύσουν γενικά, υποθέτω πως καλύτερα θα τα γνωρίζει κάποιος εκ των έσω! Στη δική μου σχολή ας πούμε υπάρχουν και άτομα που δεν έκαναν καθόλου μεταπτυχιακό , γιατί καταπιάστηκαν με τη δουλειά αμέσως μετά τη σχολή. Δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα στην αποκατάστασή τους. Μην το δένεις σχοινί - κορδόνι δηλαδή ότι το μεταπτυχιακό θα σου προσφέρει καλύτερο επαγγελματικό μέλλον άνευ ετέρου. Γι'αυτό πρότεινα να μιλήσεις με κάποιον που το γνωρίζει καλύτερα.
Εγώ νομίζω ότι εξαρτάται και από τα μαθήματα που εξετάζονται στις εισαγωγικές εξετάσεις στο μεταπτυχιακό, τη δυσκολία τους, αν έχεις προηγούμενη επαφή , αν ήσουν καλή σε αυτά σε προπτυχιακό επίπεδο ή θες παραπάνω χρόνο να τα εμπεδώσεις. Από εκεί και πέρα, δεν χάνεις κάτι να προσπαθήσεις, αν έχεις διάθεση να διαβάσεις το καλοκαίρι. Ποτέ δεν ξέρεις , μπορεί και να σταθείς τυχερή. Πάντως πιστεύω ότι ακόμη και η εμπειρία θα σου φανεί χρήσιμη, σε περίπτωση που δεν περάσεις με την πρώτη. Και ξαναπροσπαθείς του χρόνου :)
Είναι λογικός ο προβληματισμός!! Κοίταξε,στη δική μου σχολή τουλάχιστον , κάποιοι εργάζονται κανονικά το πρωί και το απόγευμα παρακολουθούν τα μαθήματα στο μεταπτυχιακό. Προσωπικά το θεωρώ κουραστικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε πάνω από τα βιβλία μια ζωή. Ίσως θα ήταν καλό να ψάξεις μια δουλειά έστω και part-time στην αρχή. Ή να ψάξεις μήπως το μεταπτυχιακό αυτό προσφέρεται και σε part-time ,ώστε να έχεις χρόνο να εργάζεσαι παράλληλα. Δεν έχω κι εγώ εμπειρία για να σε συμβουλεύσω παραπάνω δυστυχώς, δεν ξέρω ακριβώς και τις επαγγελματικές προοπτικές του τμήματός σου :) εσύ θα γνωρίζεις καλύτερα σίγουρα!! Το μεταπτυχιακό θεωρείς πως θα σου προσφέρει ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση αργότερα;;