ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2019 | 12:27

Εργαλεία.

Η διαπροσωπική ευφυΐα, το επικοινωνιακό χάρισμα και η κοινωνική νοημοσύνη δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μόρφωση. Η έλλειψη αυτών των ικανοτήτων είναι που καταδικάζουν πολλούς ανθρώπους στη μοναξιά, να ζούνε χωρίς φίλους και να μη μπορούνε να βρούνε σύντροφο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν τελειώσει ανώτατες σχολές ή έχουν μεταπτυχιακά και γνωρίζουν ξένες γλώσσες αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές καταστάσεις χωρίς να εκτεθούν. Δεν έχουν αντίληψη της ελαττωματικής/κακής τους συμπεριφοράς και γι' αυτό αναρωτιούνται τι φταίει που οι άλλοι απομακρύνονται από κοντά τους. Οι διαπροσωπικές σχέσεις βασίζονται στο "κέρδος", αυτός είναι ο λόγος γιατί δεν κάνουν άνθρωποι με τέτοια προβλήματα παρέα μεταξύ τους. Αυτά τα προβλήματα είναι τόσο έντονα που καμιά φορά φαίνονται με την πρώτη ματιά ή με την πρώτη ανάγνωση ορισμένων απόψεων που διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Είναι ζήτημα αν ανάμεσα σε 100 ανθρώπους ξεχωρίζουν 5, αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα.
9
 
 
 
 
σχόλια
Οι 5 στους 100 που ξεχωρίζεις εσύ δεν είναι δείγμα για μένα. Γράφεις μια δική σου διαπίστωση. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι μόνο ένας ή πολλοί περισσότεροι.
Συν τοις άλλοις, η διαπροσωπική ευφυΐα βοηθά πολύ στις δουλειές, όσο αυτές υπάρχουν. Καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, ειδικά στην εποχιακή απασχόληση, αφορούν την εξυπηρέτηση πελατών και τουριστών, οπότε η ικανότητα επικοινωνίας, η έμφυτη ευγένεια (και όχι το επίπλαστο χαμόγελο) και η ετοιμότητα ανάληψης ευθυνών κάνουν θαύματα. Επίσης, είναι προτερήματα που δεν αναγράφονται σε κανένα βιογραφικό, μα όταν τύχουν σε έναν άνθρωπο, χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του ή για αυτόν ή να τον έχεις υπάλληλο.
Όλα αυτά είναι εξίσου σημαντικα σχεδόν σε όλες τις δουλειές, όσο καλός και να σαι σε αυτό που κάνεις αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις όμορφα καί σωστά, τότε είσαι σε πολύ δύσκολη θέση γενικως.
Μια παραμετρο που ξεχασες βεβαια ειναι οτι οι ανθρωποι που εχουν αυτα τα επικοινωνιακα εργαλεια μπορει να εχουν απαισιο χαρακτηρα κατα βαθος και να τα χρησιμοποιουν για να εξαπατησουν. Επισης καποιος που δεν τα εχει δεν ειναι αναγκαστικα κακος χαρακτηρας απλα δεν ξερει να επικοινωνει αποτελεσματικα. Αλλα αυτα ειναι γενικοτητες.