Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.6.2019 | 00:13

Είμαστε φτωχοί και με πιάνει απόγνωση

Τα τελευταία 8 χρόνια, περίπου όσα είμαστε παντρεμένοι, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Μεσολάβησε δικό του πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, σπάνια ασθένεια, για πολλά χρόνια, με απανωτές εγχειρήσεις όταν συνειδητοποίησαν περί τίνος πρόκειται, πολλά φάρμακα που δεν καλύπτουν τα , πολλούς γιατρούς, ταξίδι ακόμη και σε κλινική στο εξωτερικό σε εξειδικευμένο χειρούργο. Μετά από χρόνια ανεργίας λόγω κατάστασης υγείας, ακόμη και σήμερα που είναι κάπως καλύτερα, όπου κι αν πιάσει δουλειά τον απολύουν γρήγορα γιατί το πρόβλημα υγείας του είναι δύσκολο να συνδυαστεί με εργασία. Από το κράτος του αρνούνται την αναπηρία. Εγώ ευτυχώς εργάζομαι πάντα αλλά πολύ κακοπληρωμένες εργασίες.Πάντα πρώτη στις υπερωρίες, φυσικά, μπας και βγάλω κανά ευρώ παραπάνω. Τα δικά μου προβλήματα υγείας(π.χ. δόντια) όλο τα αναβάλλω να τα αντιμετωπίσω. Δεν έχουμε τα βασικά. Είναι λες και ζούμε τη δεκαετία του 60. Τα έπιπλά μας είναι όλα από τα σκουπίδια. Και αρκετά από τα ρούχα μας. Τα μικρά προβλήματα είναι που πραγματικά με τσακίζουν. Για παράδειγμα, πριν 6 χρόνια αγόρασα τελευταία φορά παπούτσια. Πάνε 3 χρόνια που έχουμε να φάμε έξω σα ζευγάρι. Ακόμη θυμάμαι εκείνη τη βραδιά, γιατί ήταν η τελευταία. Τα εσώρουχά μας είναι όλα τρύπια. Οι κάλτσες μας όλες μανταρισμένες. Δεν αντέχω άλλο. Οι κοινωνικοί λειτουργοί που συνάντησα ήταν τα ζώα μου αργά. Οι τρεις ψυχολόγοι που μου παρείχε ο δήμος δε μπορούσαν να κατλάβουν πώς γίνεται να μη μπορώ να εκοικονομήσω χρήματα να πάρω καινούρια γυαλιά παρότι έχει αλλάξει πολύ η μυωπία μου εδώ και χρόνια, στον κόσμο τους. Οι φίλοι απομακρύνθηκαν ο ένας μετά τον άλλο. Προσπαθώ να μη γκρινιάζω γιατί απωθεί τους ανθρώπους. Αλλά ζω έναν γολγοθά. Αναρωτιέμαι αν είναι κι άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που τα περνάνε τόσο δύσκολα. Συγγνώμη για τη μίρλα. Απλά έκλαιγα πολύ και κάπου χρειαζόμουν να τα πω. Βοηθάει να τα γράφεις.
19 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar
Ανώνυμος/η 5.6.2019 | 04:38
Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό που μόλις διάβασα. Η ελληνική πολιτεία έχει φτάσει σε σημείο πια να παρέχει επιδόματα και υλικά αγαθά σε μετανάστες και πρόσφυγες και να αγνοεί τις βασικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών της. Κι επειδή προκοπή δεν βλέπω από τους πολιτικούς, μπορείς λοιπόν αρχικά να απευθυνθείς σε κάποια εκκλησία. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο ιερέας θα μεριμνήσει για τρόφιμα, ρούχα και υποδήματα. Έπειτα γιατί δεν αφήνεις ένα e-mail στα σχόλια να σε βοηθήσει όπως μπορεί ο καθένας μας; Υποθέτω επίσης ότι θα βρεθεί κι ένας οδοντίατρος ανάμεσά μας να αναλάβει δωρεάν τα δόντια σου.

Δεν είναι ντροπή να δεχτείς ή να ζητήσεις βοήθεια. Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που οδήγησαν στην εξαθλίωση εσένα και χιλιάδες ακόμα ελληνικά νοικοκυριά.
avatar
Ανώνυμος/η 5.6.2019 | 06:07
Καλά. Για την εκκλησία μην παίρνεις και όρκο.
Θα συμφωνήσω με εξαίρεση τα της εκκλησίας. Αν και η κοινωνική πολιτική είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Όμως το (εκάστοτε) κράτος έχει ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των έξωθεν βρυκολάκων και τον εκτοπισμό του γηγενούς πληθυσμού. Και για ένα μη κατανοητό λόγο, αυτή η συμπεριφορά του κράτους, έχει τη συντριπτική αποδοχή αυτού του πληθυσμού.
Shotgun (η) Shotgun (η) 5.6.2019 | 12:35
Πώς και δε σε χαρακτήρισαν ακόμη ρατσιστή και φασίστα, απορώ.

Εξομολογούμενη, δυστυχώς δεν είσαι η μόνη. Είναι πολλοί έτσι, αλλά δεν ασχολείται κανένας από αυτούς που θα έπρεπε. Άνοιξε το mail σου, για να σε βοηθήσουμε.
Αγαπητή shotgun θα λέω πάντα αυτό που πιστεύω και δε μου καίγεται καρφάκι για τους χαρακτηρισμούς. Χαρακτηρίζουν όσοι στερούνται επιχειρημάτων. Οι υπόλοιποι καταθέτουν τεκμηριωμένες απόψεις.
avatar
Ανώνυμος/η 5.6.2019 | 07:31
Κουράγιο. Για τα δόντια ψάξε σε οδοντιατρικές σχολές (α υπάρχει καμιά κοντά σου), κάνουν δωρεάν εργασίες για εκπαίδευση στο αντικείμενο.
The Swedish Chef The Swedish Chef 5.6.2019 | 12:31
Δεν είναι δωρεάν, απλά είναι πιο χαμηλές οι τιμές.
D.M.G. D.M.G. 5.6.2019 | 08:30
Φυσικά και υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που περνάνε δύσκολα.

Τις προάλλες είχαμε μία με πρόβλημα υγείας και σε οικονομική εξαθλίωση.

Αλλά αυτή περνούσε χειρότερα, γιατί δεν της έφτανε η μιζερια της, ζήλευε και μια δεύτερη θεία της που ψώνιζε τρία τρια τα καρότσια από το μάρκετ...
Ναι, αυτή.

Εσύ τα γράφεις με αξιοπρέπεια.
Και η αξιοπρέπεια είναι μεγάλη δουλειά.

Έχω ανοιχτό μέιλ. Αν θες στείλε μου, έχω κάποια πράγματα, να σου στείλω.
avatar
Ανώνυμος/η 5.6.2019 | 08:53
Μπράβο D.M.G!
Χαίρομαι που είδες αυτό που είδα κι εγώ από την αρχή.
Είδες πόσο διαφορετική αντιμετώπιση έχει ο άνθρωπος που απλώς εκφράζει τον πόνο και την απελπισία του, από τον άνθρωπο που κλαίγεται και θεωρεί πως όλοι του χρωστάνε;
Τεράστια διαφορά.
D.M.G. D.M.G. 5.6.2019 | 11:23
Έτσι ακριβώς.
avatar
Ανώνυμος/η 5.6.2019 | 09:12
Θα φανώ κακιά αλλά αυτές οι ιστορίες με κάνουν να καταλαβαίνω πως δεν κάνω για οικογένεια,εκτός από ότι σπαταλάω πολλά χρήματα (για τα σημερινά δεδομένα),δεν θα μπορούσα να είμαι δίπλα σε κανέναν άνθρωπο με τόσες δυσκολίες.
Σε θαυμάζω για αυτό.
Springhunter Springhunter 5.6.2019 | 09:36
Μέχρι να γίνεις εσύ "αυτός ο άνθρωπος". Αυτός με τις τοσες δυσκολίες..
Τότε όποιον φύγει απο διπλα σου επειδή αρρώστησες και δεν μπορείς να είσαι όπως πριν, άραγε πως θα τον πεις;
avatar
Ανώνυμος/η 5.6.2019 | 13:15
Έχω βρεθεί σε μία τέτοια θέση,είχα κατάθλιψη για αρκετά χρόνια λόγο οικογενειακών θεμάτων.Με παράτησαν όλοι οι φίλοι μου οι γονείς μου είχαν δικά τους θέματα και με άφησαν μόνη.
Δεν τους κατηγορώ ούτε τους θύμωσα,μερικά πράγματα είναι καλύτερο να τα περνάς μόνος σου και να μην φορτώνεις και τους άλλους.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
Springhunter Springhunter 5.6.2019 | 14:34
Όχι, το να σε παρατάνε όλοι, ακόμα και οι γονείς σου σε δύσκολη στιγμή, δεν είναι τι καλύτερο, για να μην τους ενοχλήσεις την ησυχια. Μην κανεις λοιπόν και συ το ίδιο αύριο στο παιδί σου. Φιλική συμβουλή, κατηγορία "αυτονόητα"
avatar
Ανώνυμος/η 7.6.2019 | 21:48
Δεν έχω σκοπό να κάνω παιδί :)
SteMar SteMar 5.6.2019 | 14:47
Διαβάζοντας τα σχόλια ένιωσα ότι όσο υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που δεν τα ρίχνει στο κράτος και στην άτιμη την κοινωνία, αλλά αποφασίζει έμπρακτα να βοηθήσει, υπάρχει ένα μικρό φως ανθρωπιάς που σιγοκαίει. Ανοίγω και το δικό μου mail για την περίπτωση που μπορώ ηθικά ή υλικά να συνδράμω.
avatar Μαρία604 5.6.2019 | 18:07
Καλή μου και εγώ σε θαυμάζω πάρα πολύ και εύχομαι από καρδιάς κάθε τύχη στην ζωή σας από εδώ και εμπρός. Και βέβαια βοηθάει να τα γράφεις, και ευχαριστούμε για το πολύτιμο μάθημα (εγώ τουλάχιστον το ένιωσα έτσι)
Από αυτά που διάβασα δεν κατάλαβα να ζητάει ελεημοσύνη ούτε ρούχα δεύτερης κ τρίτης διαλογής. Αγανάκτηση έχει που δεν πληρώνεται καλά σαν άνθρωπος από την εργασία της, που ο συζηγος δεν βρίσκει μια δουλειά να ζήσει την οικογένεια του και που της έκατσαν όλες αυτές οι γκαντεμιάς και της υπομενη γιατί θέλει και στηρίζει τον συζηγο.
Να ζει όπως μια οικογένεια, να κάνει σχέδια κ όχι όνειρα για το που θα πάει διακοπές το καλοκαιρι.
Σου εύχομαι να αλλάξουν τα δεδομένα σύντομα αλλά για να γίνει αυτό ξέρεις.... Θέλει αλλαγή κατεύθυνσης 180 μοίρες.
avatar
Ανώνυμος/η 5.6.2019 | 23:25
Μπες στον κόπο και γράψε άλλη μια Εξομολόγηση. Βάλε κι ένα Email (φτιάξε ένα καινούργιο δεν χρειάζεται να φαίνεται το όνομά σου αν τυχόν το σκεφτείς έτσι) ώστε να μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου.
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή