ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.5.2019 | 15:48

Δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα

Παντρεύτηκα στα 19 λόγω ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και μετά από δύο χρόνια χωρίσαμε γιατί δεν τράβαγε. Λίγο μετά τον χωρισμό γνώρισα έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ο έρωτας της ζωής μου και μετά από 3 χρόνια σχέσης ήρθε πια η ώρα να συγκατοικησουμε. Το παιδί κοντεύει πια 6 χρονών και ζει μαζί μου και κάθε σαββατοκύριακο τον αφήνω στον πατέρα του. Το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνει και είναι κάθετα αρνητικός στο να ζήσει ένας άλλος άντρας μαζί μας στο σπίτι. Κάθε φορά που αναφέρω τη συγκατοίκηση κλαίει και φωνάζει ότι θέλει να ζήσει με τον μπαμπά του και να μη με ξαναδεί ποτέ.Αγαπώ το παιδί μου, αλλά είμαι νέα γυναίκα και έχω δικαίωμα στον έρωτα. Θέλω να συγκατοικησω και να παντρευτώ αυτόν τον άνθρωπο που με δέχτηκε όπως είμαι και τόσα χρόνια παραμένει μαζί μου πάρα τις δύσκολες συνθήκες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι το παιδί θα ζήσει με τον πατέρα του. Αν είμαι ευτυχισμένη εγώ, τότε θα είναι και το παιδί μου και όλα τα άλλα δεν μετράνε. Το ότι έγινα μάνα δε σημαίνει ότι έπαψα να είμαι γυναίκα.
14
 
 
 
 
σχόλια
Χρειάζεται να απευθυνθείς σε παιδοψυχολόγο. Είναι πολύ σημαντικό βήμα, χρειάζεται να μάθεις πώς να διαχειριστείς μια τόσο ευαίσθητη κατάσταση. Έχεις ανάγκες και το κατανοώ, αλλά έχει και το παιδί σου. Μην τις υποτιμάς. Αν αποφασίσεις να κάνεις αυτή τη μετάβαση, χρειάζεται να μάθεις πώς μπορεί να γίνει ομαλά για το παιδί σου. Απευθύνσου σε ειδικό.
Reading between the lines, θεωρείς υπεύθυνο το παιδί για ο,τι στερήθηκες. Δεν είναι όμως. Δεν ξέρω τι να πω, έχω σοκαριστεί πραγματικά. Το να ζητήσεις βοήθεια από ένα παιδοψυχολογο για να βοηθήσει το παιδί να αποδεχθεί το σύντροφό σου και τη συμβίωση σας δεν παίζει; Άντε με την πρώτη δυσκολία το βγάζεις από τη ζωή σου;Τι να πω, έχω παγώσει...Ελπίζω να είμαι υπερβολική και να παρεξήγησα.
Είναι πολύ σημαντικό να προσαρμοστεί το παιδί στα θέλω σου και όχι εσύ στα δικά του.Από την άλλη θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στο πως θα γίνει αυτή η προσαρμογή. Το παιδί είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και νοιώθει απειλή, φόβο και ανασφάλεια. Φοβάται την απόρριψη από τους γονείς (ο ένας μακρυά, ο άλλος με άλλο συντροφο), οτι δε θα το αγαπατε, οτι θα χάσει τον πατέρα του, οτι ισως έρθουν νέα παιδιά, κτλ. Επιπλέον με αυτήν την απόφαση, χάνει και κάθε ελπίδα να είναι οι γονείς τους μαζί.Αυτά πρέπει να αντιμετωπίσεις. Εξήγησέ του οτι οι μεγάλοι θέλουν να μιλάνε πάντα με μεγάλους, οτι ο πατέρας του δεν αλλάζει ποτέ και θα το αγαπάει πάντα και θα το βλέπει όποτε θέλει. Πες του οτι και εσύ θα το έχεις πάντα προτεραιότητα (χρησιμοποίησε και καμιά υπερβολή σε αυτό). Αν σε ρωτήσει περί γάμου απέφυγε να απαντήσεις λέγοντας πχ οτι είναι νωρίς ακόμα και αρχικά θέλεις ενα μεγάλο άνθρωπο να μιλάς και να σε προσέχει. Άφησε το παιδί να εκφραστεί και να μιλήσει όπως θέλει.Πρέπει να του δημιουργήσεις ασφάλεια. Δούλεψε με την ψυχολογία του. Και κατά τη συγκατοίκηση να μην αλλάξεις τίποτα στην έως τώρα συμπεριφορά σου, απέναντί του. Στην ηλικία που είναι θα βοηθούσε και ένα δωρο από το νέο σύντροφο.Και να κανονίζεις να βλέπει συχνά τον πατέρα του. Ποτέ καυγάδες μπροστά στο παιδί για να μη νοιώσει ενοχές. Να είσαι πολύ προσεκτική στην αρχη της συγκατοίκησης, να παρακολουθείς συνέχεια τη συμπεριφορά του παιδιού, να είσαι δίπλα του χωρίς υπερβολές και όλα θα πάνε καλά.
Τα παιδιά είναι ανώριμα, όχι χαζά. Ειδικά στα 6, μια χαρά τετραπέρατα είναι! :) Είναι επίσης εξαιρετικοί συναισθηματικοί δέκτες. Αυτά που γράφει με βάζουν σε σκέψεις που μπορεί να είναι παρεξήγηση από ένα μικρό κειμενάκι και γι' αυτό δεν θα πω άλλα.
Δε διαφωνώ. Ειδικά σε αυτή την ηλικία καταλαβαίνουν πολλά πράγματα. Από αυτό που διάβασα, κατάλαβα ότι έγιναν μάχες με το παιδί. Επιχείρησε να του επιβάλλει κάτι αντί να το προετοιμάσει. Και το παιδί αντέδρασε πολύ λογικά. Ελπίζω να μην έγιναν και καυγάδες μπροστά στο παιδί με τον πατέρα του. Ίσως θα ήταν καλύτερο να αναβάλει για λίγο τη συγκατοίκηση για να το προετοιμάσει. Έχει τα δίκια της και η εξ αλλα θεωρώ οτι το χειριζεται εντελώς λάθος το θέμα.
Το παιδί είναι ισότιμό μας, αλλά δεν είναι εφοδιασμένο με την πείρα να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις και οι αλλαγές τρομοκρατούν τα παιδιά. Ήδη ζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν φταίει το παιδί. Δεν μ' αρέσει καθόλου αυτό που διάβασα, η έλλειψη κατανόησης απέναντι στο παιδί της με κάνει να μην μπορώ να την καταλάβω.Ίσως φταίει που έχω και μια μητέρα που πέρασε πολλά αλλά δεν μας απέρριψε ποτέ και ήταν φάρος για μας. Λάθη όλοι κάνουμε, η κούραση λογική, το να θες να κάνεις την ζωή σου, επίσης. Το να βλέπεις ένα πλασματάκι σαν πρόβλημα αντί να γίνεις υπεύθυνος δεν μπορώ να το βρω εντάξει. Μακάρι να καταλάβει τι λέει και σύντομα.
Με στεναχωρεί πολύ που δέχεσαι ακόμα και να ζήσει το παιδι σου με τον πατέρα για να μπορέσεις εσύ να παντρευτείς και να μην σου χαλάσει την ευτυχία. Λυπάμαι. Και όχι το παιδί σου δεν θα είναι ευτυχισμένο γιατί η μάνα του καλοπερναει με τον καινούργιο σύζυγο μακριά του.
Μου φαίνεται ότι, πια βάζεις τον εαυτό σου πιο πάνω και από το παιδί σου.Ότι ήρθε η ώρα που "δικαιούσαι κι εσύ λίγη ευτυχία" λες και στη στερουσε κάποιος όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως μέσα σου νιώθεις ότι το παιδί σου είναι "υπεύθυνο" επειδή ήρθε με τον τρόπο που ήρθε και σε όχι και τόσο κατάλληλη χρονική στιγμή;Τι λέω αυτό γιατί σχεδόν με σόκαρε το πόσο απλά το λες ότι το παιδί ας πάει να ζήσει με τον πατέρα του αν δεν δεχτεί τον καινούριο μου σύντροφο. Σε βρήκα τραγική σε αυτό το κομμάτι.Όσο για το αν έχεις δικαίωμα στον έρωτα, σαφώς και έχεις, όπως όλοι φυσικά. Αλλά..με οποιοδήποτε κόστος;
Προφανώς, δεν βρήκες τον σωστό τρόπο να τον προετοιμάσεις για τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην καθημερινότητά σας.Ούτε λες κάπου, αν έχει γνωρίσει ήδη τον σύντροφό σου. Αν πήγες, στα καλά καθούμενα και του πέταξες τη βόμβα για την συγκατοίκηση με έναν ξένο ουσιαστικά γι' αυτό άνθρωπο, δικαίως αντιδρά το παιδί σου έτσι. Και εσύ, έτσι θα αντιδρούσες, στη θέση του. Πρώτα γίνονται μερικές, περιορισμένου χρόνου, αναγνωριστικές επαφές με όλους εσάς μαζί και όταν αρχίσει να νιώθει άνετα με την παρουσία του το παιδί, τότε ξεκινάς σιγά σιγά την προετοιμασία για την συγκατοίκηση/γάμο.Τώρα, αν δε θες να αφιερώσεις χρόνο ώστε να γίνουν όλα τα σωστά βήματα, ε τότε ναι, η καλύτερη λύση είναι να πάει στον πατέρα του, αν είναι σύμφωνος και αυτός. Κινδυνεύεις όμως να δυναμιτίσεις, ανεπανόρθωτα, τη σχέση σου με το παιδί σου. Συνειδητά και με ευθύνη, κάνε τα επόμενα βήματά σου.Ναι, είσαι γυναίκα, έχεις δικαίωμα στον έρωτα, αλλά είσαι υπεύθυνη να βρεις και την χρυσή τομή να τα συνδυάσεις και την μητρότητα.
6 χρόνο είναι, οκ. Και?Πόση πια βαρύτητα έχει η γνώμη του? Προφανώς θα κλάψει, θα σκάσει, θα θα θα..θα μάθει..στη ζωή δεν κοντρολαρεις τα πάντα..ωριστε, ευκαιρία για μάθημα ζωής..
Τέλειο μάθημα για ένα 6χρονο ότι ο γονιός του δεν τον υπολογίζει. Ακούμε τα παιδιά μας. Αλλά με τον τρόπο σκέψης, αναρωτιέμαι αν ο μπαμπάς αγαπάει πραγματικά το παιδί του χωρίς να το βάζει σε ζυγαριά, αν είναι καλύτερο να ζήσει μ΄αυτό. Υ.Γ. Ελπίζω να κάνεις πλάκα. Ότι ένα εξάχρονο δεν σκέφτεται ώριμα λόγω ηλικίας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μετράει η γνώμη του, δεν παραγκωνίζουμε έτσι ένα παιδάκι. Κι ελπίζω η εξ να είναι τρολ, όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι και χειρότεροι γονείς.
Όχι δε κάνω πλάκα. Οκ να υπολογίσεις τη γνώμη του παιδιού σου, αλλά πόσο ξέρει από τη ζωή ώστε η άποψη του να βάζει σε δεύτερη βάση τη ζωή της μάνας του? Άμα είναι έτσι, γεροντοκόρη θα μείνει, μόνη και έρημη, και ίσως όταν ο γιοκας αποφασίσει ότι αξίζει κάτι στα 45 να χαρει
Ναι, γιατί ένα παιδί διάλεξε τους γονείς του και τώρα πρέπει να καταλάβει... ακριβώς επειδή δεν μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα, είναι χρέος του γονιού να φροντίζει να μην παραγκωνίζει το παιδί του. Να είναι καλά κι αυτή και το παιδί, να ξέρει ρε παιδί να κρατάει ισορροπίες. Ναι, το να είσαι γονιός θέλει γερό στομάχι και θέλει διακανονισμούς. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Κανείς δεν είπε να κάνει όσα θέλει ένα παιδάκι σε θέματα που δεν τον αφορούν, αλλά η συγκατοίκηση με άλλο άτομο επιβάλλεται; Είναι βίαιη και τραυματική εμπειρία και η εναλλακτική είναι να πει γεια; Σε ένα εξάχρονο; Για να ζήσει; Όσα λάθη κι αν έγιναν, όσοι άλλοι κι αν φταίνε, δεν μπορεί να ξεσπάει στο παιδί της επειδή δεν νιώθει ανέμελη. Σε κανένα παιδί δεν ξεσπάμε. Τα περισσότερα παιδιά που τ' ακούνε, τα υπολογίζουν και τα σέβονται θα ανταποδώσουν. Εγώ διάβασα ότι το παιδί της δεν θα είναι βαρίδι στην ερωτική της ζωή. Καμιά προσπάθεια να μπει στην θέση του, αλλά το βρίσκεις πολύ φυσιολογικό να τα βάλουμε με το παιδάκι. Άλλο βάζω όρια και δεν με ελέγχει το παιδί κι άλλο το τιμωρώ με μια ξεκάθαρη απόρριψη πολύ-πολύ τραυματική. Επίσης, μέσα σε 3 χρόνια αποφάσισε ότι ο άλλος είναι ο άντρας της ζωής της και γι' αυτόν θα θυσίαζε το παιδί της. Λυπάμαι, αλλά ελπίζω να είναι τρολιά ή απλά κακογραμμένο και να κατάλαβα εντελώς λάθος!