ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.4.2019 | 11:04

Να γυρίσω στην Ελλάδα ή να παραμείνω στο εξωτερικό;

Ζω στο εξωτερικό σε μια πολύ πλούσια χώρα και είμαι παντρεμένη με έναν υπέροχο σύζυγο που με προσέχει και με αγαπάει. Ερχόμαστε συχνά ταξίδια στην Ελλάδα για να μη μου λείψει (5-6 φορές το χρόνο) και ο άνδρας μου έχει αγαπήσει την Ελλάδα μέσα από μένα. Έχει μάθει και ελληνικά και ακούγεται πολύ χαριτωμένος όταν μιλάει! Πρόσφατα βγήκαν τα αποτελέσματα από μια αρχαία προκήρυξη που είχα κάνει κάποτε στον ΑΣΕΠ και με κάλεσαν να διοριστώ. Πρόκειται για πολύ καλή θέση και με αρκετά χρήματα για τα δεδομένα της Ελλάδας. Ζω αρκετά χρόνια μακριά από την Ελλάδα και δεν ξέρω αν αξίζει να κάνω αυτό το βήμα και να φέρω τα πάνω-κάτω στη ζωή μου. Ο σύζυγός μου δε με πιέζει και μου λέει να αποφασίσω αυτό που νιώθω. Αν μάλιστα αποφασίσω να έρθω, είναι πρόθυμος να με ακολουθήσει κι εκείνος μετά από λίγο καιρό. Ομολογώ ότι διστάζω να κάνω αυτό το βήμα γιατί είναι ένας ανθρωπος πολύ χαμηλών τόνων και φοβάμαι ότι θα δεινοπαθήσει από τον μέσο "Ελληνάρα" συμπεριλαμβάνοντας και πολλούς συγγενείς μου σε αυτήν την κατηγορία. Το καλό είναι βέβαια ότι αν έρθουμε Ελλάδα, η δουλειά μου θα είναι αρκετά μακριά από βάρβαρους συγγενείς και ανεπιθύμητους. Εδώ που ζούμε έχουμε βρει τις ισορροπίες μας αλλά αυτό που μου τη δίνει ώρες-ώρες είναι ο βρωμόκαιρος και το κρύο! Παιδάκια δεν έχουμε. Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας.
8
 
 
 
 
σχόλια
If is not broken why fix it?Έχεις ήδη μια δουλεία που από ότι κατάλαβα είναι ικανοποιητική σε πολλούς τομείς, έχεις βρεί τους ρυθμούς σου, γιατί να τα φέρεις όλα τούμπα;Αν η χώρα που ζείς έχει καλύτερες προοπτικές για τα μελλοντικά παιδιά σου μην το σκέφτεσαι καν. Μην είσαι μαλάκας. Από την στιγμή που έχεις την δυνατότητα να έρχεσαι και να βλέπεις τους δικούς σου, δεν υπάρχει λόγος.
Είμαι αυτή που έγραψε το ποστ. Δε διευκρίνησα ότι εγώ δεν εργάζομαι εδώ που είμαι. Ασχολούμαι με οικιακά και τα πτυχία...κορνίζα στον τοίχο!!! Δυστυχώς δεν είναι ανοιχτές οι πόρτες στο εξωτερικό για όλους τους πτυχιούχους. Κάποιοι τομείς έχουν ζήτηση και κάποιοι όχι. Αυτή η δουλειά που προέκυψε στην Ελλάδα θα αλλάξει τη ζωή μου και ως προς αυτόν τον τομέα. Θα νιώσω ότι αναγνωρίζονται οι κόποι που έκανα στις σπουδές μου.
Νομιζω πως αυτο που πρεπει να δεις ειναι αν ο συζυγος εχει προοπτικη εργασιας εδω. Δευτερευοντως πώς περνατε τον ελευθερο χρονο σας εκει και πώς θα ναι εδω...
Είμαι αυτή που έγραψε το ποστ. Πολύ καλή η παρατήρησή σου για το πώς περνάμε τον ελεύθερο χρόνο...Δυστυχώς βαρετά...Δεν έχει πολλά πράγματα να κάνεις, δε βοηθάει και ο καιρός και όταν βρεις κάτι τότε είναι συνήθως ακριβό... Μου λείπει πολύ η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα... Όσο για την προοπτική εργασίας του συζύγου στην Ελλάδα, μόνο ως freelancer. Φοβάμαι πολύ να τον δω να δουλεύει για κάποιον που δεν θα του έχει ασφάλεια και δε θα τον πληρώνει στην ώρα του. Ο ίδιος βέβαια είναι πολύ αισιόδοξος και θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό αλλά αν ξαφνικά ο μισθός δεν μπει στην τράπεζα στην ώρα του ή διαπιστώσουμε ότι εργάζεται δίχως ένσημα; Θα είναι σαν να τον έφερα στην Ελλάδα και να τον πήρα στο λαιμό μου...Δε θέλω να υποφέρει εξαιτίας μου.
εσεις οι του...."εξωτερικου"...σας απολαμβανω πολυ οταν μιλατε για τον μεσο ....ελληναρα!!!βεβαια...οταν ερχεστε στον τοπο που κραζετε,βγαζετε κ εσεις αυτα που εχει ο μεσος ελληναρας.κατσε εκει που σαι κυρα μου,δεν χρειαζεται να τρως στην μαπα ελληναρες κ βαρβαρους συγγενεις.
Είμαι αυτή που έγραψε το ποστ. Κι εγω Ελληναρού είμαι αλλά εδώ ο σύζυγός μου έχει να κάνει μόνο με μένα και με παλεύει κάπως αλλά στην Ελλάδα θα έχει να κάνει με όλους μας μαζί... Επειδή δεν έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και έχει μια διαφορετική νοοτροπία, δε θέλω να τον πάρω στον λαιμό μου. Με αυτήν την έννοια το είπα.
Κοίτα, εμένα με βολεύει να γυρίσεις. Και σίγουρα θα ένιωθα καλύτερα αν ήξερα ότι ήσουν εδώ.Τι εννοείς δεν με αφορά το θέμα κι ότι είναι δική σου η ζωή;;;
Είμαι αυτη που έγραψε το ποστ. Ναι βρε troufaki μου, το ξέρω ότι δε σε αφορά το θέμα γιατι δικη μου ειναι η ζωη αλλα εδω μεσα τα περισσότερα θεματα στα οποια σχολιαζουμε αφορουν τις ζωες αλλων. Αν θελεις να πεις τη γνωμη, ευχαριστως να τη διαβασω. Κι ευχαριστώ ολους όσους το διαβασαν, ακομα και αυτους που δεν ταυτίζονται. Ξερω οτι δεν ειναι και το πιο συνηθισμενο θεμα και λογικο ειναι να μην αγγιζει πολυ κοσμο. Οι περισσοτεροι άνθρωποι έχουν πολύ πιο σοβαρα προβληματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ