ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.2.2019 | 01:50

Δεν ξέρω τι να κάνω!

Είμαι 25 είναι 45. Φαίνεται 10 χρόνια μικρότερος και όταν τον γνώρισα σε παρέα δεν έτυχε να τον ρωτήσω την ηλικία του αλλά με φοβίζει η διαφορά ηλικίας ως νοοτροπία. Είμαι στο τσακ να πάω Γαλλία για διδακτορικό αλλά τον ερωτεύτηκα αναπάντεχα καθώς κάναμε παρέα τους τελευταίους μήνες και ο τρόπος που επικοινωνούμε είναι κάτι το μοναδικό. Εκείνος θέλει πλέον να κάνει οικογένεια γιατί νιώθει πως άργησε γιατί ζούσε πολλά χρόνια στο εξωτερικό λόγω καριέρας και γι’αυτό δίσταζε πολύ για αρκετό καιρό να γίνει το οτιδήποτε μεταξύ μας. Άμα φύγω θα λείψω τουλάχιστον 4 χρόνια και έχουμε συζητήσει πως για εκείνον είναι πολλά. Δεν θέλει να κάνει παιδιά στα 50. Φοβάμαι να τα παρατήσω όλα για εκείνον και να προσπαθήσω να δω τη ζωή μου στην Ελλάδα αλλά κάθε που προσπαθούμε να απομακρυνθούμε ο ένας από τον άλλο, είναι λες και δεν μπορούμε. Σκέφτομαι πλέον πως θα είμαι σύντομα σε άλλη χώρα, και με πιάνει η καρδιά μου και δεν ξέρω τι να κάνω. Εκείνος μου λέει συνέχεια πως πρέπει να κάνω το καλύτερο για εμένα και να κυνηγήσω τις σπουδές μου και άμα είναι γραφτό θα μας ενώσει η ζωή. Αλλά εγώ δεν μπορώ τη μοιρολατρία. Νιώθω όλο και πιο έντονα όσο περνά ο καιρός που τον γνωρίζω, πως περνάει κάτι τόσο ξεχωριστό από τη ζωή μου και θα μου φύγει από τα χέρια. Δεν ξέρω τι είναι σωστό να κάνω.
4
 
 
 
 
σχόλια
Καλή μου, δεν είσαι εσύ υπεύθυνη για το αν έκανε ή δεν έκανε παιδιά ο άλλος και για το ότι θέλει τώρα να τα κάνει οπωσδήποτε. Αυτό που μπορώ να σε συμβουλεύσω είναι να κάνεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα, για την εξέλιξη σου. Να ακολουθήσεις τους στόχους σου, τις σπουδές σου! Το ίδιο κι αυτός, να βρει μια γυναίκα πιο κοντά στην ηλικία του που έχει στόχο αυτή τη στιγμή να κάνει οικογένεια. Εσένα δεν είναι αυτός ο στόχος σου...
Αυτός δίσταζε για αρκετό καιρό να κάνει κίνηση επειδή είχε την καριέρα του στο εξωτερικό -μεγάλος έρωτας- αλλά τώρα που βολεύτηκε δώ σου λέει μια χαρά είναι η μικρούλα για οικογένεια και πρέπει να τα παρατήσεις εσύ όλα για πάρτη του. Και φυσικά μέχρι τα 45 δεν τον ένοιαζε η οικογένεια, τώρα τα 4 τελευταία χρόνια που θα λείπεις δεν μπορεί να περιμένει.Όχι ότι τον κατηγορώ ούτε κατάλαβα από το κείμενο ότι σου ζήτησε κάτι, απλά σου λέω πως έχουν τα πράγματα.Ανεξάρτητα από τη διαφορά ηλικίας σας, πάψε να τα ντύνεις όλα με ρομαντικές βλακείες. Οκ τον γουστάρεις και αυτός εσένα. Ζήσε το και μέχρι εκεί. Η ζωή σου πάνω από όλα. Άμα σε θέλει τόσο ας σε ακολουθήσει και το βλέπετε έξω πως πάει.Τι όχι; Δεν μπορεί να κάνει θυσία και θέλει οικογένεια Ελλάδα;Κάτσε σκέψου σοβαρά. Το twilight πέρα από σάχλα ήταν και επιστημονική φαντασία σου θυμίζω.Καλή τύχη.
Eλπίζω ότι δεν μιλάς σοβαρά ότι σου πέρασε έστω απ' το μυαλό να μην φύγεις για τις σπουδές σου στο εξωτερικό. Οι ευκαιρίες στη ζωή έρχονται μία φορά και αν δεν τις αρπάξεις, εσύ θα χάσεις. Αν δεν συνεχίσεις τις σπουδές σου, κάποτε θα το μετανιώσεις πικρά που σου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και συ την πέταξες. Μην το κάνεις. Ναι το διδακτορικό είναι 4 χρόνια τουλάχιστον, αλλά είναι κάτι πολύ σημαντικό που θα κάνεις για τον εαυτό σου. Αν ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρεσαι, δεν θέλει να περιμένει, είναι δικό του πρόβλημα όχι δικό σου. Όσοι μας αγαπάνε πραγματικά θέλουν να προοδεύσουμε, στέκονται δίπλα μας στην προσπάθειά μας. Αν δεν στέκονται, τότε ίσως δεν είναι οι κατάλληλοι για μας. Αν εσύ θέλεις να κάνεις διδακτορικό τα επόμενα χρόνια και αυτός θέλει παιδιά, γιατί είναι 45, τότε έχετε τελείως διαφορετικά "θέλω". Για να πετύχει μία σχέση, πρέπει τα θέλω των ανθρώπων να ταιριάζουν. Αν δεν ταιριάζουν, τότε δεν πρέπει να είναι μαζί. Ένας ολόκληρος κόσμος γνώσης ανοίγεται μπροστά σου με τις σπουδές σου στο εξωτερικό και μια εμπειρία ζωής ανεπανάληπτη. Μην κάνεις πίσω τώρα, γιατί φοβάσαι. Άνοιξε τα φτερά σου και φύγε παρά τους φόβους σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ