ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.2.2019 | 16:04

το θέμα είναι σοβαρό οχι τρολια

τι κάνεις οταν είσαι μόνος δίχως βοήθεια απο ΠΟΥΘΕΝΆ με μάνα με αινια ??? τι κάνεις τότε ??? δε μπορείς να μιλήσεις λογικά μαζι της και πέφτει στο κενό καθε διάθεση να προσφέρεις ???? άτομο αυταρχικό που δε δεχτεί να του πουν οτι χριαζετε χάπια?? αυτό θεραπεύετε και δε θελει με τιποτα νομίζοντας οτι είναι μια χαρα κι οτι εσυ που του το λες εχεις πρόβλημα?? να την δει γιατρός κι να της δώσει φάρμακα ?? σου κάνει την ζωη πατίνι και δε μπορείς να κανει τίποτε ???τι γίνετε ??? κι οικονομικά είσαι χάλια??? λόγο υγείας όταν δε μπορείς να συνεισφέρεις σπίτι ??? είσαι υποχρεωμένος να νταντευεις κι από πάνω άνθρωπο δύσκολο τρομερά??? εχετε εμπειριες σε τετια θέματα ??? τι γίνετε ???
4
 
 
 
 
σχόλια
Ηθελα να σου ευχηθω κ εγω καλο κουραγιο κ καλη δυναμη! Πιστευω να αξιοποιησεις τις συμβουλες της Καραβαν και του/της Balerama...Να εχεις θετικη σκεψη κ ολα θα πανε καλα! :)
Δεν κατέχω το θέμα από πρακτικής άποψης, που θα ήταν το πιο βοηθητικό, αλλά ήθελα να σου στείλω τη θετική μου ενέργεια και σκέψη, ώσπου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση!Ως τότε, θα σου ευχηθώ να έχεις δύναμη και θα σου πω να προσέχεις τον εαυτό σου! <3
Καλησπέρα, μπήκα να σου απαντήσω παρόλο που δεν έχω λογαριασμό, διότι αντιμετωπίζω παρόμοια κατάσταση εδώ και δύο χρόνια. Καταρχάς να σου ευχηθώ καλό κουράγιο και υπομονή όσο γίνεται, θα τα χρειαστείς.Πρώτο και σημαντικότερο, να επισκεφθείς αύριο κιόλας ένα από τα Κέντρα Ημέρας για άτομα με άνοια, δεν ξέρω πού μένεις, αλλά ψάξε μήπως υπάρχει στην περιοχή σου. Το τηλ. της Αθήνας είναι 210-7013271. Υπάρχουν Ψυχολόγοι, Ψυχίατροι και Νευρολόγοι εκεί. Ρώτα για παρόμοια κέντρα αν βρίσκεσαι επαρχία κλπ. Θα γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης σε πρώτη φάση και κάποια φαρμακευτική αγωγή, οι υπηρεσίες είναι δωρεάν. Είναι πολύ σημαντικό να καταγράψεις πώς αντιδρά ο οργανισμός της στη θεραπεία, μήπως χρεαστεί άλλο συνδυασμό φαρμάκων. Υπάρχει κίνδυνος για πιθανές παρενέργειες που το δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Να ξέρεις πως οι ασθενείς με άνοια/Αλτσχάιμερ έχουν την τάση να γίνονται δύστροποι και επιθετικοί καθώς νιώθουν ότι κάτι τους συμβαίνει αλλά δεν μπορούν να το εξηγήσουν.Δυστυχώς τα πράγματα μόνο χειρότερα θα γίνονται, οπότε προσπάθησε όσο μπορείς και εσύ να το διαχειριστείς.Αυτά και καλή δύναμη.
Τι κανεις...1.Εξεταζεις τι κοινωνική ασφάλιση έχετε και ποσά δικαιολογεί2.Ζητας βοήθεια από δομές του δήμου ως προς την "βοήθεια στο σπίτι", για τέτοιες περιπτώσεις. Θα σε συμβουλεψουν και θα σε παραπέμψουν (ο τρίτος άνθρωπος ίσως πιο εύκολα, με μεγαλύτερη υπομονή την πείσει να εξεταστεί από νευρολόγο)3.Μετρας ποσά διαθέτεις για οικιακή βοήθεια στο σύντομο μέλλον.Η άνοια είναι εκφυλιστική, δεν βελτιώνεται, χειροτερεύει.