ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.2.2019 | 15:41

Απορία

Γεια σας αγόρι 21 ετών εδω.Εδω και δέκα μήνες περίπου έχω κατάθλιψη.το κατάλαβα πριν κάνα μήνα περιπου.Τα συμπτώματα τα κλασσικά..δεν μπορώ να φαω,δεν έχω σεξουαλικές ορμες,δεν έχω διάθεση να βγω και είμαι γενικά πεσμενος.εχω απευθυνθεί σε ψυχολόγο και συζητάμε για το αν πρέπει να χρησιμοποιήσω φάρμακα η όχι.Η ψυχολογος το αφήνει στο χέρι μου λέγοντας μου ότι θα ήταν μια βοηθεια,αν και πιστεύει ότι μπορώ να το αντιμετωπίσω μόνος.Θα θελα να σας ρωτήσω η κατάθλιψη πόσο διαρκει?δεν μπορεί απλά να τελειώσει μόνη της?να σημειώσω ότι γυμνάζομαι και κάνω μερικές δραστηριότητες αλλά νιώθω μικρή διαφορά στη διάθεση μου.
10
 
 
 
 
σχόλια
Γενικά είναι μια περίεργη κατάσταση. Επειδή έχω ασχοληθεί κάμποσο με το θέμα ,η κατάθλιψη είναι απότοκο πολλών παραγόντων. Προσωπικά , αποφεύγω φάρμακα κλπ , γιατί ο εγκέφαλος μας -τουλάχιστον όσο έχω διαβάσει , σωστό λάθος, δεν ξέρω-είναι σε ανάπτυξη μέχρι τα 25 , οπότε δε θέλω να μπω σε αυτό το τρυπάκι.Πάμε σε πιο χειροπιαστά πράγματα. Σίγουρα η άσκηση βοηθά πολύ από πολλές απόψεις, αλλά γενικά καλό είναι να έχεις και μια ισορροπημένη διατροφή.Να κοιμάσαι αρκετά και σε λογικές ώρες (όχι 4 με 2 το μεσημέρι ξέρω ‘γω).Να βγαίνεις από το σπίτι, να σε βλέπει ο ήλιος -πολύ σημαντικό. Έπειτα, θα σου έλεγα να κάνεις και εξετάσεις αίματος για να δεις αν υπάρχει έλλειψη/ανεπάρκεια συγκεκριμένων βιταμινών όπως D ,B12 κλπ.Τέλος , συνέπεια στην ψυχοθεραπεία και να φροντίζεις και να ακούς τον εαυτό σου. Να σε σέβεσαι.Η κατάθλιψη δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο ίασης. Είναι μια πολύ ιδιότυπη και εξατομικευμένη υπόθεση. Ψάξε να βρεις τα γιατί σου και να θέσεις σε σωστή προτεραιότητα τα θέλω σου και τις ανάγκες σου. Ανοίξου σε φίλους, κοινωνικοποιήσου σιγά σιγά , κάνε ένα βηματάκι μέρα με τη μέρα (η ανία και η απραξία μόνο χειρότερα μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις) και θα δεις θα υπάρξει βελτίωση.Τα φάρμακα δεν είναι πάντα η λύση. Εφόσον όμως εξαντλήσεις όλα τα παραπάνω, τότε ναι, μαζί σου να το προσπαθήσεις κι έτσι.
Aυτό με την ανάπτυξη του εγκεφάλου πού κολλάει?Δεν είναι ναρκωτικά, SSRIs είναι, η παραπάνω σεροτονίνη εξ. καλό θα σου κάνει, αφού γυμνάζεσαι ήδη και δεν έχεις δει διαφορά.
Να προσθέσω ότι θα σε βοηθήσουν να κάνεις όλα τα παραπάνω και χωρίς πίεση, με ευχαρίστηση γιατί όταν ο εγκέφαλος αναγνωρίζει κάτι ως αρνητικό για την ψυχολογία λόγω της κατάθλιψης το απορρίπτει και ενδέχεται να πέσεις σε χειρότερο βούρκο αν θεωρείς ότι δεν σε βοηθάει κάτι ευεργετικό για εσένα.
Για πες φιλόλογε της άποψή σου τότε, από το να πετάς κακίες.Αρχικά είσαι βλάκας γιατί δεν είναι καν ο κλάδος μου, ψυχιατρική λέγεται εκεί που δίνουν φάρμακα χαιβάνι!
Καλά δεν θα σε εκθέσω.Απλά είναι κομπλιμέντο πώς ακόμα και από τον γραπτό λόγο γοητεύω η $%#$^%$!!!Έξω, θα γοητεύσω λόγω εμφάνισης αρχικά έτσι και αλλιώς αλλά εσείς εδώ μέσα επιβεβαιώνετε την γαματοσύνη μου, να'στε καλά:D;)
Να συνεχισεις την γυμναστικη, να προσθεσεις κ αλλα πραγματα που σ ευχαριστουν στη καθημερινοτητα σου. Αν σ αρεσει η μαγειρικη μαγειρεψε κ θα σου ρθει και να φας!Να συναναστρεφεσαι ΜΟΝΟ με οσους σ αγαπανε (γονεις,αδερφια,2-3 καλοι φιλοι). Αν θες συνεχισε τον ψυχολογο αλλα οχι για πολυ, δεν επιμενω σε τπτ καθετα. Απλα να ξερεις οτι η καταθλιψη ειναι ακραιο συναισθημα, κ ισως εχεις απλα μια θλιψη την οποια διογκωνεις συζητωντας για αυτην στον ψυχολογο. Ενα ειναι μοναχα το φαρμακο κ λεγεται αγαπη,πρωτα σ εσενα, επειτα σε αλλα πραγματα κ ανθρωπους. Παρε μια γλαστρουλα και περιποιησου την.Παρε κανα αδεσποτο σκυλακι στη γειτονια κ ταισε το 3-4 φορες, αμα μπορεσεις να τ αγαπησεις υιοθετησε το. Βαλε χρωματα στο σπιτι σου. Δημιουργησε και αγαπα, προσπαθησε το ετσι χωρις χαπια! Δεν τα εχεις αναγκη!
Όχι, δεν είναι κάτι που περνάει μόνο του. Για να έφτασες στο σημείο να έχεις κατάθλιψη, κάτι σε οδήγησε εκεί. Χρειάζεται με τη βοήθεια του ψυχολογου σου να εντοπίσεις και να αντιμετωπίσεις/θεραπεύσεις αυτά που σε έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Η φαρμακευτική αγωγή θα σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο λειτουργικός στην καθημερινότητα σου. Αν θεωρείς ότι δεν τα χρειάζεσαι, τότε δεν υπάρχει λόγος να τα πάρεις. Καλή δύναμη! ❤️