ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.2.2019 | 14:39

Δεν είμαι καλή

Δεν είμαι καλός άνθρωπος. Πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι θέλω ένας συγκεκριμένος άνθρωπος να πάθει κακό. Με πλήγωσε σε βαθμό ανεπανόρθωτο και δεν είναι υπερβολή. Αρρώστησα ψυχικά εξαιτίας του. Αλλά και σωματικά γιατί με διέλυσε η στεναχώρια. Με διέλυσε. Ακόμη βλέπω και νιώθω τις συνέπειες. Και αυτός είναι χαρούμενος. Όχι ρε φίλε, θέλω να του έρθει κατραπακιά. Θέλω να νιώσει αβοήθητος όπως εγώ, θέλω να υποφέρει. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν το ελέγχω.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν μιλάω βάσει των προσωπικών μου εμπειριών ή γνώσεων που αποκόμισα από αυτές ή μέσω εμπειριών τρίτων/διαβάσματος κτλ δεν σημαίνει ότι στοχοποιώ κανένα άτομο.Οπότε την κοπέλα μπορώ να την καταλάβω και έχει δίκιο ως ένα βαθμό. Το πρόβλημά της είναι αυτό που είναι και για πολλά άλλα άτομα από εμάς,οι συνέπειες. Μας φέρονται άσχημα χωρίς να έχουμε φερθεί αντιστοίχως λοιπόν και μετά πρέπει να διαχειριστούμε τις συνέπειες μιας άσχημης συμπεριφοράς. Αφέλεια και παθητικότητα στην χειρότερη να έδειξε, κυρίως εμπιστοσύνη σε λάθος - γι αυτήν-άτομο. Μέσα σε αυτή την στήλη πολλές φορές ένιωσα ότι δεν είναι τόσο μοναδικά όσα ζούμε και ότι είναι οκ και να βιώσουμε και την στεναχώρια μας ακόμη και για κάτι ευτελή όπως οι ερωτικές απογοητεύσεις. Εγώ έτσι ξεπερνάω τα άσχημα στην ζωή, με το να τα κάνω γνώση. Να βλέπω τι με βοηθάει να προχωράω και αν μπορώ να το μεταδώσω σε όσους οι πιο πολλοί θα ξεπεταξουν ή θα αγνοήσουν γιατί είναι ασήμαντο και βαρετό. Δεν είναι σπουδαίος πόνος σαν άλλους το να σε πληγώνουν ερωτικά. Φταις που δεν σε προστατεύεις γιατί όλοι οφείλουμε να είμαστε από ατσάλι. Οπότε εγώ θα συνεχίζω να σχολιάζω για όσο και όποτε θέλω για τις ραγισμένες καρδιές. Για τις ερωτικές ματαιώσεις κι ό, τι άλλο πιστεύω ότι μπορώ να πω κάτι χρήσιμο. Μακάρι να μην είχα νιώσει ποτε αυτού του είδους την στεναχώρια γιατί στην τελική ένιωθα ότι μόνο για σπουδαία πραγματα πρέπει να στεναχωριόμαστε. Όχι για μερικούς μλκς. Αλλά να.
Κακό άτομο θα ήσουν αν φρόντιζες να υποφέρει. Αυτά τα βίαια και καθόλου κομψά συναισθήματα μια χαρά ανθρώπινα είναι.Το θέμα είναι ότι πρέπει να σε νοιάξει να εστιάσεις ξανά σε σένα και όχι σε εκείνον. Δύσκολο, αλλά τώρα τον έχεις κέντρο του κόσμου σου. Μέγα λάθος αυτό και πρέπει να βρεις τα πως και τα γιατί ενώ θα προσπαθείς να το αλλάξεις.Στην αρχή θα νιώθεις άγνωστη στον εαυτό σου και θ' αναρωτιέσαι τι να σε κάνεις. Οι σκέψεις σου θα νομίζεις ότι είναι για πάντα εμμονικες με εκείνον, αλλά αλλάζει. Δεν είναι εύκολο. Θα υπάρξουν και παλινδρομησεις αλλά πρέπει να προσπαθήσεις για σένα.Υ. Γ. Άρχισε να σε ταΐζεις όσο πιο σωστά γίνεται. Να σε βγάλεις καμία βόλτα με τέτοιον καιρό. Να πλενεσαι. Όσο μπορείς να κινείσαι και γενικότερα άρχισε να σε φροντίζεις έστω και τυπικά σαν αγγαρεία αν πρέπει. Σιγά-σιγά κάνε ένα μπάνιο λίγο πιο σπέσιαλ. Φτιάξε κάτι πραγματικά νόστιμο και γεύσου το. Πες δυνατά στον εαυτό ενθαρρυντικά λόγια όπως θα έλεγες σε κάποια καλή φίλη.Δεν είναι ότι θα λυθουν έτσι απλά τα προβλήματά σου. Ούτε καν. Αλλά τελικά ακόμη κι αυτά τα μικροπραγματα κάτι κάνουν για να βοηθήσουν κάπως να κάνουμε πιο ουσιαστική δουλειά.
Πολλοί έχουν πάθει κατάθλιψη μετά από ένα χωρισμό.Δεν είναι περίεργο να σκέφτεσαι έτσι, δεν είσαι κακός άνθρωπος αλλά όσο το σκέφτεσαι τόσο σου γίνεται συνήθεια και επαναλαμβάνεται όλο αυτό που είναι ανώφελο οπότε αργείς να το αποβάλλεις.Πάρε την ευθύνη του εαυτού σου, εσύ είσαι υπεύθυνη για την ψυχική σου υγεία.Προστάτεψέ την και στο μέλλον πιο προσεκτικές επιλογές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ