ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.1.2019 | 13:03

Εσωστρεφείς άνθρωποι

Μια ερώτηση για τους εσωστρεφείς ανθρώπους. Ισχύει γενικά ότι θέλουν να μένουν αρκετά μόνοι τους και πως με την επικοινωνία ειδικά μέσω τηλεφώνου δεν το έχουν και πολύ; Πως μια κοπέλα μπορεί να καταλαβαίνει την ανάγκη της μοναξιάς που θέλει ο άλλος για να αποφορτίζεται χωρίς όμως να της λέει τίποτα; Έχω μπλέξει με έναν εσωστρεφή τύπο και δυσκολεύομαι να διαβάσω βασικά πράγματα γιατί και αυτός δεν εκφράζεται πολύ απέναντι μου. Και εγώ είμαι εσωστρεφής αλλά όχι στο σημείο που είναι αυτός. Αυτός σπάνια πάει για καφέ,αποφεύγει μέρη με πολύ κόσμο,δεν πάει σε μεγάλες εκδηλώσεις,αν βγει θα είναι το πολύ με 2-3 άτομα,προτιμάει να πάει σε εξοχή γιατί δε γουστάρει να βολτάρει στην πόλη και του αρέσει να κάθεται σπίτι.
5
 
 
 
 
σχόλια
Κάποιοι άνθρωποι είναι απλά βαρετοί και μονόχνωτοι. Τελευταία έχει γίνει της μοδός να τους τσουβαλιάζουμε όλους και να τους χαρακτηρίζουμε άδικα "εσωστρεφείς", λες και προσδίδουμε ένα κιλό αίγλη σε μία καθ'όλα αδιάφορη προσωπικότητα ή σε ένα άτομο που απέχει από την κοινωνικοποίηση.
Μίλησα γενικά και όχι συγκεκριμένα γι'αυτήν την περίπτωση, όπου δεν θα μπορούσα άλλωστε να ξέρω τι συμβαίνει με τόσα λίγα στοιχεία. Αυτό θα το ανακαλύψει η ίδια η εξομολογούμενη και θα δει αν της κάνει ή όχι. Λέει και για την ίδια οτι είναι εξωστρεφής, αλλά δεν έχω ιδέα τι έχει κατά νου ως ορισμό. Απλά έχει παραγίνει το κακό με τους χαρακτηρισμούς που γίνονται τάση και μόδα (ειδικά στην Ελλάδα με χρονοκαθυστέρηση) χωρίς ενημέρωση περί τίνος πρόκειται πχ τοξικός, καταθλιπτικός, διπολικός, ρατσιστής, εσωστρεφής κτλ. Για το τελευταίο που λέμε εδώ, κλασικά μας έρχεται απ'εξω η "τάση", όπου κυκλοφορούν βιντεάκια, memes κτλ για τους εσωστρεφείς με παρακίνηση στους εσωστρεφείς να "υιοθετήσουν έναν εσωστρεφή", σαν να είναι ζωάκι ξερωγώ. Οπότε για να ευαισθητοποιήσουν το κοινωνικό σύνολο, προσπαθώντας να τους παρουσιάσουν πιο συμπαθητικούς, κατά τη γνώμη μου καταλήγουν να τους βάζουν στην κατηγορία ατόμων με ειδικές ανάγκες ή με ψυχολογικά προβλήματα και εύκολα ξεφεύγει μετά η όλη κατάσταση και να δημιουργούνται οι λάθος εντυπώσεις. Άλλο ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας και άλλο μία ασθένεια ή αναπηρία, που χρειάζονται αγωγή. Κι επειδή την εσωστρέφεια δεν την έχω στο μυαλό μου ως κάτι αρνητικό ή ως κάτι που πρέπει απαραίτητα να αποβάλλει κάποιος για να προοδεύσει, δεν θα'θελα να την μπερδεύουμε με την τεμπελιά, την αδιαφορία, την ανία, τη μονοτονία ή την έλλειψη θελησης/κινήτρου /δεξιοτήτων για αλληλεπίδραση. Ελπίζω να έγινα κατανοητή, υπάρχει πολύ υλικό για το θέμα στο διαδίκτυο.