ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.12.2018 | 14:21

η μαμά (ξανα)χτυπά

Είμαι 19 ετών. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 16 ετών. Ένα πρωί σηκώθηκα για να πάω στο σχολείο και η μάνα μου είχε φύγει από το σπίτι. Περιττό να σας πω ότι εκείνη τη μέρα τη θυμάμαι με τρόμο. Τα συναισθήματα το ότι παρά τις προτροπές του πατέρα μου πήγα τελικά στο σχολείο και όλη τη μέρα νόμιζα ότι ζούσα εφιάλτη και ότι τα όσα έγιναν δεν ειχαν γίνει. Έφυγε χωρίς καμία εξήγηση. Τέλος πάντων η ζωή κάποια στιγμή μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς, ο πατέρας μου βρήκε μια κυρία η οποία έρχεται δυο φορές την εβδομάδα και καθαρίζει το σπίτι και μαγειρεύει και φαγητό, προσέχουμε κι εμείς και όλα οκ. Η μάνα μου στην κοσμάρα της. Τον περασμένο Ιανουάριο μια Κυριακή πρωί μου έστειλε ένα μηνυμα στο κινητό να πάμε για καφέ. Της απάντησα θετικά. Βρισκόμαστε σε μια καφετέρεια. Αρχίζει τις ιστορίες της μονότερμα. Ότι είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω τίποτα και έχω θεοποιήσει έναν αρχιψεύτερο (τον πατέρα μου). Ο πατέρας σου μου είπε είναι ομοφυλόφιλος.Τον τσάκωσα να μιλάει στον υπολογιστή με άντρες και να λένε διάφορα ανώμαλα. Οκ της λέω δεκτό. Εμένα που έφυγες και με άφησες στο σπίτι με έναν ανώμαλο που θα μπορούσε να με πηδήξει. Εκεί έγινε έξαλλη και άρχισε να βρίζει κι εμένα και να με λέει διεστραμμένο. ¨Άφησα τρία ευρώ μετρημένα για τον καφέ μου και έφυγα. Γύρισα στο σπίτι και άνοιξα την τηλεόραση. Ο πατέρας μου ειχε παει στο νοσοκομείο να δει τον παππού μου (τον πατέρα της) ο οποίος είχε χειρουργηθεί. Με πήρε ο υπνος και κάποια στιγμή ένιωσα να με σκεπάζει με μια κουβέρτα κάποιος. Ηταν ο πατέρας μου που ειχε γυρίσει. Δεν του είπα τίποτα δεν ήθελα να χαλάσω αυτή την ηρεμία. Έψαξα στον υπολογιστή του και στα πράγματα του γενικώς και δε βρήκα τίποτα. Όχι ότι ήθελα να του κανω έλεγχο αλλά ηθελα να βρω μια δικαιολογία για τη μάνα μου. Το μόνο που βρηκα στα πράγματα του κάποια στιγμή ήταν ένα πακέτο προφυλακτικά αλλά οκ ένας άντρας δυο μέτρα 49 ετων δε θα μείνει και ανενεργός επειδή μια τον άφησε. Και την περασμένη Κυριακή συμβαίνει το εξής. Έρχονται και οι δυο στο σπίτι (Κυριακές συμβαινουν σε εμας όλα τα περίεργα) και μου ανακοινωνουν ότι η μανα μου θα μεινει για λιγο καιρο μαζι μας γιατι εχασε τη δουλεια της και δεν μπορει να πληρώνει ενοίκιο. Όταν του είπα γιατί το έκανε αυτό μου απάντησε "τη μάνα του παιδιού μου ρε Μιχάλη θα την αφήσω στο δρόμο;" Να του πω τι μου είπε; Να τη ρίξω τη ρουκέτα και ότι γινει; η να περιμένω να φυγει; Είναι όλη τη μέρα στο σπίτι και δεν μπορώ να την αντέξω. Κάθομαι στη σχολή παραπάνω ώρες για να μη γυρισω και την πετυχω. ΒΟΗΘΕΙΑ.
21
 
 
 
 
σχόλια
Τι να πω πια. Μια γυναίκα άφησε το παιδί της χωρίς καμία εξήγηση. Και μια ωραία πρωία πάει και του τα ξεφουρνίζει όλα (ότι ισχύει τέλος πάντων). Και στη συνέχεια καταδέχεται να πάει ξανά να μείνει στο σπίτι του ανθρώπου τον οποίο χαρακτήρισε πούστρα μπροστά στο παιδί του. Συγγνώμη αλλά μιλάμε για παρανοϊκά.
Δεν θα εξετάσω το κατα πόσο αληθής ή οχι είναι η εξομολόγηση.Θα πω μόνο οτι λυπάμαι που εξισώνεις μέσα σου τους ομοφυλόφιλους με τους παιδεραστές. Αυτό σημαίνει οτι εν έτη 2018 δεν είσαι ικανός να κατανοήσεις τη διαφορά. Ελπίζω αυτό να αλλάξει.
"Δεν του είπα τίποτα δεν ήθελα να χαλάσω αυτή την ηρεμία."Όπου "ηρεμία" βάζουμε το ότι σε σκέπασε με την κουβέρτα... Πολυ λίγη δικαιολογία...Κανονικά έπρεπε να πεις "Δεν του είπα τίποτα, γιατί είχα χάος στο κεφάλι μου". Στο κάτω-κάτω μόλις είχες μάθει ότι ήταν ομοφυλόφιλος, μαναρακι μου. Διορθωσε το και ξαναστειλ' το.
Ρε παιδί μου, πες οτι είσαι μάνα, και ανακαλύπτεις οτι ο άντρας σου το κανελώνει το γαρίφαλο ή το μαστιγώνει το Δελφίνι τέλος πάντων.. Τι θα έκανες; θα εξαφανιζόσουν μια ωραία πρωία χωρίς να αφήσεις κανένα σημείο ζωής;;Σίγουρα όχι, αν ήθελες να φύγεις θα μίλαγες στα παιδιά σου θα τα έπαιρνες αγκαζέ και θα έφευγες Με τα παιδιά σου.Αυτό το φεύγω και εξαφανίζομαι δεν είναι φεύγω γτ με σόκαρε οτι ο άντρας μου είναι ομοφυλόφιλος, πιο πολύ είναι το σκάω με τον γκόμενο.Οπότε μια "Μάνα" που δεν δίστασε να παρατήσει τα παιδιά της, θα διστάσει να πει οποιαδήποτε μπαρούφα/κατηγορία για να καλύψει μετά τον κώλο της; Δεν νομίζω.Εξάλλου τόσα χρόνια συμβίωσης με τον πατέρα αν ήταν ομοφυλόφιλος τα παιδιά απο μόνα τους δεν θα είχα καταλάβει τπτ;;; τόσο χαζά είναι; οκ καποια πράγματα δεν φάινονται εκ πρώτης όψεως, αλλα με την συμβίωση αλλάζουν τα δεδομένα. Κάτι θα είχε πάρει το μάτι του τόσα χρόνια δεν μπορεί. Για τους παραπάνω λόγους εγώ πιστεύω οτι παίζει να είναι μπαρούφες της ξεμυαλισμένης της μάνας. Αυτό μου υπαγορεύει η λογική.
Πέρα από το γεγονός ότι δεν κατανοώ τον τρόπο που μιλάς για τους γονείς σου είναι κάτι άλλο πέρα για πέρα παράξενο και δεν μπορώ να πιστέψω αυτή την ιστορία.Πώς γίνεται να λες τον πατέρα σου, επειδή ίσως να έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, παιδοφιλο και ότι θα σου έκανε κακό, ίσως να και να σε βίαζε; Πραγματικά με σοκαρει...
εμενα η μανα μου με παρατησε οταν ημουν 9,τον κοροηδεψε και δεν της εχω ξαναμιλησει απο τοτε,δεν με παιρνει τηλ ποτε,μακαρι να ειχα βοηθησει τον πατερα μου που εχει κανει τοσα για μενα.Τωρα αν πιστευεις πως αξιζει να βοηθησεις τον πατερα σου καντω...αλλα να ξερεις πως μπορει να μην σου ξαναμιλησει η μανα σου και πως μετα απο αυτο δν θα εχει που να παει
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υποστηρίζεις τον μπαμπά σου. Και γιατί να μην το κάνεις; Ακούγεται ένας άνθρωπος που δίνεται στους γύρω του. Το τι κάνει στην ερωτική του ζωή δεν αφορά εσένα άμεσα αλλά τη σχέση του με τη μητέρα σου. Η μαμά σου όφειλε να μείνει εκεί για σένα, ασχέτως από το τι είχε συμβεί στη μεταξύ τους σχέση. Όχι να εξαφανιστεί. Θα σου έλεγα να μην αποκαλύψεις κάτι προς το παρόν και να παραμείνεις ήρεμος. Πες της όμως για όσο καιρό θα είναι μαζί σας να μην σε ενοχλεί. Το δικαίωμα να σε επηρρεάζει, το έχασε όταν έφυγε.
Όλα καλά αυτά εκτός από το "η μαμα σου όφειλε να μείνει εκεί για σένα ασχέτως τι είχε συμβεί στη μεταξύ τους σχέση".Αν όντως ο μπαμπας είναι gay, η μαμα έμεινε 19 ολόκληρα χρόνια για το παιδί της (που πλέον είναι ενήλικος κι όχι πια παιδί). Ποσό άλλο να κάνει υπομονή, μέχρι να βγει η ψυχή της;;;Γιατί φυσικά δεν ανακάλυψε τώρα ότι κάτι δεν πάει καλά...να είμαστε και λόγο ρεαλιστές.
Όλα καλά αυτά εκτός από το "η μαμα σου όφειλε να μείνει εκεί για σένα ασχέτως τι είχε συμβεί στη μεταξύ τους σχέση".Αν όντως ο μπαμπας είναι gay, η μαμα έμεινε 19 ολόκληρα χρόνια για το παιδί της (που πλέον είναι ενήλικος κι όχι πια παιδί). Ποσό άλλο να κάνει υπομονή, μέχρι να βγει η ψυχή της;;;Γιατί φυσικά δεν ανακάλυψε τώρα ότι κάτι δεν πάει καλά...να είμαστε και λόγο ρεαλιστές.
Η γυναίκα εξαφανίστηκε. Η μάνα δεν παύει να είναι μάνα μόλις το παιδί πάει 18 χρονών ούτε ανοίγει η γη και την καταπίνει για 3 ολόκληρα χρόνια. Στο μεταξύ θα μπορούσε να είχε συμβεί το οτιδήποτε στο γιο της. Εδώ για ξένους νοιαζόμαστε και παίρνουμε ένα τηλέφωνο να δούμε τι κάνουν.
Δεν διαφωνώ. Αλλά δεν ξέρουμε τι έχει περάσει για να την κρίνουμε τόσο σκληρά. Δεν έδωσε την εντύπωση ότι σκόπευε να ξεκόψει από το παιδί (το προσέγγισε για να του μιλήσει κλπ)Αν αναποδογυρίζαμε τα φύλα και υποθέσουμε ότι ο πατέρας ανακάλυπτε ότι η μάνα ήταν χ βιζιτου χωρίς να το ξερει, θα κατηγορούσαμε πάλι τη γυναίκα (κι ας ήταν η τέλεια μάνα).Ο συνδυασμός μάνα-γυναίκα-σεξ πυροδοτεί μεγάλο πάθος στο κοινό γιατί πατάει στα πατριαρχικά αντανακλαστικά.